SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

gevlinderde betonvloer onder rieten overkapping

Betonvloer in de tuin: terras en oprit

Jouw oog is gevallen op een betonvloer in de tuin. Dit is wat je wilt. Je vindt het prachtig en het is ook nog eens onderhoudsvriendelijk. De perfecte bestrating voor in de tuin wat jou betreft. En, wat ons betreft ook! Een betonvloer in de tuin is een échte eyecatcher. Wij zetten de mogelijkheden voor je op een rij en vertellen je wat je moet weten als je een terras of oprit van beton overweegt.

Een betonvloer in de tuin als terras

Verlenging van het huis

Verleng jouw woonkamer. Haal binnen naar buiten en andersom. Door binnen en buiten hetzelfde materiaal te gebruiken op de vloer verbind je de verschillende ruimten met elkaar. Een betonvloer leent zich hier uitstekend voor! Met alleen een aanpassing in dikte is een betonvloer perfect voor in huis én tuin.

betonvloer tuin, Doorlopende betonvloer naar buiten, gevlinderd beton terras, betonvloer onder afdak

Tegels of toch niet?

Wil jij tegels maar geen onkruid of verzakkingen? Of vind je de voordelen van beton perfect maar is de uitstraling je te strak? Of wil jij een hele grote tegel maar wordt dit kostentechnisch een duur kostenplaatje? Beton is de oplossing. Beton mét een tegelmotief. We storten en vlinderen eerst de betonvloer en daarna slijpen we het gewenste tegelmotief in.

Welke grootte van de tegel heb jij in gedachten? 60-centimeter bij 60-centimeter? Een meter bij een meter? Of misschien zelfs anderhalve meter bij anderhalve meter? Het kan allemaal. En wil je dan strakke, lange lijnen of liever een verspringend motief? Het verspringende motief wordt in de bestratingswereld halfsteensverband genoemd.

gevlinderde betonterras

Perfect op maat

Een van de voordelen van een betonvloer in de tuin is dat je het terras precies op maat kunt maken. Hierdoor zijn een schuine kant aan jouw terras, een ronde uitsparing voor een mooie boom, asymmetrische, mozaïek vlakken of losse staptegels allemaal mogelijkheden.

terras van beton

Betonvloer in de tuin als oprit

Bij een strakke, stijlvolle tuin en een huis dat tot in de puntjes is afgewerkt mag de oprit natuurlijk niet vergeten worden. Een oprit van beton is tijdloos, strak én onderhoudsvriendelijk.

Overweeg jij een betonvloer in de tuin? Dit moet je weten:

Dikte terras en oprit

Een betonvloer heeft buiten veel te verduren. Denk onder andere aan temperatuurwisselingen en weersinvloeden. Daarom heeft jouw betonvloer in de tuin body nodig om hier tegen bestand te zijn. De dikte voor een terras is daarom minimaal 15 centimeter en voor een oprit is dit 20 centimeter.

Kleuren terras en oprit

Betonvloeren maken wij in verschillende grijs- en zandtinten. Maar niet alle kleuren zijn geschikt voor buiten. Wit, lichtgrijs en antraciet raden wij af voor buiten. Waarom? Wit en lichtgrijs kaatsen heel veel licht terug waardoor er te veel schittering ontstaat. En antraciet wordt door zijn donkere tint juist erg warm. Te warm.

Voordelen terras en oprit

  • Geen verzakkingen (met de juiste ondergrond);
  • Onkruid voorgoed verleden tijd;
  • In meerdere kleuren;
  • Onderhoudsvriendelijk;
  • Perfect op maat.

Wanneer maak je een betonvloer in de tuin?

Terrassen en opritten kunnen we helaas niet het hele jaar maken. Dit komt doordat we afhankelijk zijn van de weersverwachting. Het moet bijvoorbeeld minimaal 15 graden zijn en de eerste paar dagen droog. Daarom maken wij betonnen terrassen en opritten in de maanden waar de ‘r’ niet in voor komt. Dat betekent van mei tot en met augustus.

Bij uitzondering maken we een terras of oprit buiten deze periode om. Dan is het noodzakelijk dat het terras of de oprit overkapt en verwarmd wordt.

Prijs voor een betonvloer in de tuin

Een betonvloer in de tuin als oprit of terras is de perfecte bestrating. Maar welk prijskaartje hangt eraan? Voor een grove indicatie kun je rekening houden met zo’n € 120,- per m², incl. btw. Dit bedrag is inclusief gekleurde toplaag en impregneren, maar exclusief bekisting.

Wil je weten wat een terras of oprit van beton voor jou gaat kosten? Maak gebruik van onze handige rekentool, dan heb je meteen een prijsindicatie in je mailbox en ontvang je daarna aanvullende informatie en het prijzenboek.

Lees ook: de 5 voordelen van een gevlinderd betonnen terras

Persoonlijk advies?

Plan een vrijblijvende afspraak en bezoek onze showroom. Onze adviseur vertelt je alle in’s en outs over een betonvloer in jouw tuin aan de hand van jouw situatie. Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om alle vragen die je hebt te stellen. In onze showroom zie je verschillende voorbeelden en kun je kleuren eenvoudig met elkaar vergelijken. Aan de hand van het gesprek ontvang je een aansluitend prijsvoorstel.

Neem contact op om een afspraak te maken.

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.