SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Onderhoud beton ciré

Wanneer u kiest voor beton ciré wilt u hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Zowel van uw beton ciré vloer als voor uw beton ciré wand. Het goed onderhouden van beton ciré is dan ook van groot belang. Wij informeren u graag.

Showroom

Showroom
zien, voelen en vergelijken

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Wilt u een prijsindicatie ontvangen?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie. Betonlook vloeren realiseren wij vanaf 20 m².

beton ciré vloer kosten, onderhoud beton ciré

Het onderhouden van beton ciré

Beton ciré is een prachtig product, maar vergt wel enig onderhoud. Het onderhouden van beton ciré hangt vanzelfsprekend af van de intensiteit van het gebruik. Wij adviseren u graag over het dagelijks, wekelijks en periodiek onderhoud van uw beton ciré. Allereerst vertellen we u meer over het onderhouden van uw beton ciré vloer. Daarna vertellen we u alles over het onderhoud van beton ciré wanden.

Dagelijks onderhoud beton ciré vloer

Om krassen op de beton ciré vloer te voorkomen is voldoende stofwissen en stofzuigen van groot belang. Stofzuigen verwijdert namelijk 80% van het vuil. Wij adviseren u ook om een goede entreemat op de beton ciré vloer te leggen.

  1. Stofwis of stofzuig één à twee keer per week.
  2. Gebruik een stofzuiger met een zuigmond voor een parket en vervang regelmatig de stofzak.
  3. Gebruik geen olie geïmpregneerde stofwisdoeken.
  4. Controleer de beton ciré vloer op vlekken en verwijder deze met een klam vochtige microvezeldoek.
  5. Plaats schoonloopmatten bij voor- en achterdeur.

Wekelijks onderhoud beton ciré vloer

Stofwissen of stofzuigen verwijdert niet al het vuil van uw beton ciré vloer. Hierdoor is minimaal één keer per week vochtig reinigen van de beton ciré vloer noodzakelijk. Dit kunt u doen na het stofwissen of stofzuigen van de vloer.

  1. Gebruik een microvezel vlak-mop-systeem met twee emmers. Eén emmer voor het vuile dweilwater en één emmer voor het schone dweilwater.
  2. Gebruik altijd een schone mop of dweil.
  3. Wij adviseren om een PH-neutrale reiniger aan het dweilwater toe te voegen.

Wij raden u aan om geen agressieve reinigingsmiddelen te gebruiken zoals ontkalker of bleekmiddelen. Deze middelen kunnen de beton ciré vloer of wand aantasten en/of verstoringen veroorzaken.

Periodiek onderhoud beton ciré vloer

Om uw vloer op lange termijn mooi te houden is periodiek reinigen van belang. De gemiddelde onderhoudsfrequentie hierbij is één keer per jaar.

  1. Voor het periodiek reinigen van uw beton ciré vloer kunt u Lecol Clean OH 49 gebruiken. Om slijtage aan te vullen kun u gebruik maken van Lecol Master Polish V6.
  2. Een beton ciré vloer zal afhankelijk van het gebruik na ca. 7 jaar opnieuw gelakt moeten worden. Het is van belang om dit tijdig te doen om zo slijtage te voorkomen.

Onderhoud beton ciré wanden

Beton ciré wanden komen veelal voor in de badkamer of als spatwand in de keuken. De wanden zijn gemakkelijk in het onderhoud. Wanneer u een beton ciré wand in de keuken heeft kunt u deze dagelijks afnemen met een vochtige doek. Beton ciré wanden in de badkamer kunt u dagelijks droog trekken met een trekker en zo nu en dan afnemen met een vochtige doek. Hierbij is het van belang dat u geen schuurspons gebruikt. Gebruik vooral geen agressieve schoonmaakmiddelen.

Bestel in een handomdraai onderhoudsmiddelen en andere schoonmaakmaterialen

Advies onderhoud beton ciré

Wij adviseren u graag over het onderhouden van uw beton ciré vloer of wand. Voor vragen kunt u contact met ons opnemen of een afspraak maken voor een bezoek aan onze showroom in Opheusden.

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.