SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Onderhoud beton ciré

Wanneer u kiest voor beton ciré wilt u hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Of u nu heeft gekozen voor een prachtige beton ciré vloer, of unieke beton ciré wanden. Het goed onderhouden van beton ciré is erg belangrijk.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Wilt u een prijsindicatie ontvangen?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie. Betonlook vloeren realiseren wij vanaf 20 m².

Het onderhouden van beton ciré

Beton ciré is een prachtig product. Maar regelmatig onderhoud is wel noodzakelijk. Hoe vaak u dit moet doen hangt natuurlijk af van hoe intensief u uw vloer of wand gebruikt. Wij adviseren u graag over al het onderhoud van uw beton ciré.

Hieronder vindt u eerst het onderhoudsadvies voor uw beton ciré vloer. Daarna vindt u meer informatie over ons onderhoudsadvies voor beton ciré wanden.

Wekelijks onderhoud beton ciré vloer

Om krassen op uw beton ciré vloer te voorkomen is voldoende stofzuigen of stofwissen van erg belangrijk. Stofzuigen/stofwissen verwijdert namelijk 80% van het vuil. Om het overige vuil te verwijderen raden we aan om wekelijks te dweilen. De werkzaamheden zijn als het volgt:

  • Minstens twee keer per week stofzuigen/stofwissen. Gebruik een zuigmond voor parket en verwijder regelmatig de stofzak. Bij het stofwissen adviseren wij om geen olie-geïmpregneerde stofwisdoeken te gebruiken;
  • Controleer dagelijks op vlekken en verwijder deze zo snel mogelijk met een klam vochtige microvezeldoek en een reiniger;
  • Dweil met een schone mop/dweil en een PH neutraal schoonmaakmiddel. Wij raden je aan om een microvezel vlak-mop-systeem te gebruiken. Hierbij kun je één emmer voor het vuile water en één emmer voor het schone water gebruiken!
  • Plaats schoon- en droogloopmatten bij de voor- en achterdeuren. Zo houdt u het meeste vuil en zand al buiten de deur.

beton ciré vloer

Periodiek onderhoud beton ciré vloer

Om nog langer van uw prachtige beton ciré vloer te genieten is het belangrijk dat u uw beton ciré vloer 1 tot 2 keer per jaar intensief schoonmaakt.

  1. Voor het grondig reinigen raden we aan de Lecol Clean OH 49 Om vervolgens slijtage aan te vullen kunt u gebruik maken van de Lecol Master Polish V6.
  2. Een beton ciré vloer zal, afhankelijk van hoe intensief deze gebruikt wordt, na ongeveer 7 jaar toe zijn aan een nieuwe laklaag. Het is belangrijk om dit op tijd te laten doen om slijtage te voorkomen!

Onderhoud beton ciré wanden

Beton ciré wanden komen vooral voor in de badkamer of als spatwand in de keuken. Wanden van beton ciré zijn erg makkelijk schoon te maken!

Wanneer u wanden van beton ciré heeft in de keuken kunt u deze dagelijks afnemen met een vochtige doek. Beton ciré wanden in de badkamer kunt u het beste dagelijks droogtrekken met een droogtrekker en regelmatig afnemen met een vochtige doek.

Gebruik bij het schoonmaken van uw beton ciré vloer of wand geen schuurspons of een agressief schoonmaakmiddel.
Schoonmaak- en onderhoudsmiddelen bestellen

beton cire in huis, beton cire vloer in huis, beton ciré vloer in huis, betonlook in huis

Advies onderhoud beton ciré

Wij adviseren u graag over het onderhouden van uw beton ciré vloer of wand. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen. Ook kunt u een afspraak maken voor een bezoek aan onze showroom in Opheusden. Tijdens deze afspraak luisteren wij graag naar u en adviseren wij u graag!
Contact opnemen

Ons meest recente werk