SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonvloer storten buiten

Betonvloer storten buiten

Het storten van een betonvloer buiten bestaat uit meerdere stappen. Wij leggen u graag uit wat er allemaal moet gebeuren bij het buiten storten van een betonvloer, zodat u verzekerd bent van het beste resultaat! U kunt ook altijd contact opnemen met één van onze experts, die samen met u de perfecte betonvloer samenstelt. Maak vandaag nog een afspraak!

Controles & randvoorwaarden

Een van de voorbereidende werkzaamheden als we buiten een betonvloer storten, is de inmeet afspraak. Bij deze afspraak bespreken wij de laatste technische details en meten wij de ruimte exact op. Zo weten we goed hoeveel vierkante meter er is en welke dikte we gaan storten.

Wanneer wij buiten een betonvloer storten, zorgen wij er eerst voor dat er altijd aan een paar randvoorwaarden wordt voldaan. Zo zorgen wij ervoor dat uw betonvloer altijd van zeer hoogwaardige kwaliteit is. Ten eerste moet het buiten minimaal 15 graden Celsius zijn, omdat de vloer wel goed moet opdrogen. Ook controleren we of er op de plek waar we de betonvloer buiten storten geen obstakels zijn. Dit om te voorkomen dat deze in het beton gaan drijven.

Het aanbrengen van de wapening

Voordat we de betonvloer buiten storten, brengen wij de wapening aan. Deze wapening bestaat uit betonijzer en maakt de nog te storten betonvloer extra sterk. De wapening binden we vast, zodat deze niet gaat drijven in het beton.

Ook plaatsen wij een foamband langs de randen. Deze band zorgt ervoor dat de betonvloer nog kan uitzetten en krimpen tijdens het storten. Zo verminderen we de kans op scheurtjes.

Storten

Voordat we buiten beginnen met het aanleggen van de betonvloer zelf, plaatsen we de betonpomp en sluiten we de slangen aan. Deze pomp vervoert het beton van de betonwagen naar de plek waar we de betonvloer storten.

Met een laser bepalen we de juiste hoogte van de betonvloer. Daarna maken we met trillende bewegingen de betonvloer glad. Door de trillende bewegingen vergroten we de dichtheid van de betonmassa. Dit heeft ook als voordeel dat de betonvloer er buiten gelijk netjes bijligt voordat we de betonvloer vlinderen.
Voordat we buiten beginnen met het aanleggen van de betonvloer zelf, plaatsen we de betonpomp en sluiten we de slangen aan. Deze pomp vervoert het beton van de betonwagen naar de plek waar we de betonvloer storten.

Een betonvloer vlinderen

Nadat de betonvloer buiten is gestort, moet de vloer een tijdje uitharden. Daarna gaan we betonvloer vlinderen. Als we de vloer gaan vlinderen, strooien we kleurpigmenten over de betonvloer. Zo krijgt de betonvloer de gewenste kleur.

Hoe beschermt u uw vloer?

Na het storten wil u uw betonvloer buiten natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Om voor extra bescherming te zorgen, kunt u de betonvloer impregneren. Onze experts regelen dat voor u, of u kunt dat zelf doen. Uitgebreide informatie over het impregneren van een betonvloer vindt u hier. Ook is het van belang om uw betonvloer goed te onderhouden. Onderhoudstips staan op deze pagina.

Wilt u een mooie betonvloer storten voor buiten?

Neem dan gerust contact met ons op! Onze adviseurs helpen u graag bij de keuze voor een betonvloer, voor zowel buiten als binnen. Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen in onze showroom in Opheusden. Ook kunt u gemakkelijk hier een prijsindicatie aanvragen, om een idee te krijgen van de kosten van een betonvloer.
Contact opnemen Prijsindicatie opvragen

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.