SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

Betonvloer storten buiten

Bent u op zoek naar een partij die uw betonvloer voor buiten kan storten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! We realiseren gevlinderde betonnen terrassen én opritten. Uiteraard realiseren we ook graag uw betonvloer voor buiten! Op deze pagina vertellen wij u hoe het storten van een betonvloer buiten in zijn werk gaat.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Offerte aanvragen?

We maken graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vul uw gegevens in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op. We helpen u graag!

Aandachtspunten om rekening mee te houden

Een van de belangrijke aandachtspunten voor het storten van de betonvloer buiten is de temperatuur. De temperatuur dient minimaal tussen de 15 °C en 18 °C te zijn.

Ook de tijd van het jaar is een aandachtspunt. We realiseren betonnen terrassen en opritten in de maanden mei tot en met augustus. Wanneer het weer heel gunstig is kunnen we soms ook een betonvloer buiten realiseren in april of september. De maanden oktober tot en met maart realiseren we geen betonvloeren voor buiten.

Ook al storten we uw betonvloer buiten in mei tot en met augustus, we weten allemaal dat het weer in Nederland nog niet altijd zo stabiel is. Als er regen wordt voorspelt moeten we helaas de werkzaamheden in overleg met u, annuleren en deze inplannen voor een later moment.

Betonnen terras

Voorbereidingen voor het aanbrengen van uw betonvloer buiten

Voordat we onze werkzaamheden uitvoeren voor het storten van uw betonvloer buiten, dienen er eerst een aantal voorbereidende werkzaamheden door u of derden uitgevoerd te worden. Denk  aan het op de juiste hoogte brengen van het zandbed. Onder uw betonnen terras of oprit dient een stabiel zand- of puinbed van minimaal 10 centimeter aangebracht te worden. Het juiste afschot in dit zand- of puinbed is erg belangrijk. Officieel is het afschot 1,5 cm per strekkende meter, maar in de praktijk passen we vaak, in overleg, 1 centimeter per strekkende meter toe.

Aan alle kanten van het terras of de oprit die niet grenzen aan bijvoorbeeld uw woning of garage etc. moet een bekisting komen. De bekisting mag u zelf verzorgen, maar u kunt dit ook door ons laten uitvoeren.

Wilt u een afwateringsdrain of spotjes aanbrengen in uw terras of oprit? Dat is geen probleem. Zorg er dan wel voor dat de juiste voorbereidingen zijn getroffen voordat we beginnen met onze werkzaamheden. De drain of spotjes verzorgen wij niet.

Tijdsbestek van uw betonvloer buiten storten

Voordat wij onze werkzaamheden uitvoeren plannen we een inmeet afspraak in bij u op locatie. Tijdens deze afspraak kijken we waar de betonwagen het beste kan staan, of de voorbereidingen juist zijn uitgevoerd en of het zand- of puinbed op de juiste hoogte is.

Dag 1: In het geval dat wij de bekisting verzorgen, starten we met deze werkzaamheden. Zo komen de contouren voor het betonnen terras of oprit in het zicht en kan vervolgens de wapening gelegd worden. Het tijdstip dat we deze dag aanwezig zijn is afhankelijk van de dag waarop deze werkzaamheden staan gepland en welke andere werkzaamheden er voor die dag op de planning staan.

Dag 2: Op dag 2 plaatsen we folie op het zand- of puinbed en leggen we de wapening op de juiste hoogte. Kozijnen, puien en andere aansluitingen plakken we af en voorzien we van foamband of randisolatie. Deze dag zijn wij tussen 07.00 uur en 07.30 uur bij u op locatie, tenzij anders met u afgesproken.

Dag 3: De dag van het storten en afwerken van uw betonvloer buiten is aangebroken! Op deze dag zijn wij om 07.00 uur bij u op locatie. We checken de laatste zaken en wachten de betonwagen op. De betonwagen en de betonpomp arriveren tussen 07.15 uur en 07.30 uur.

Nadat de betonwagen en de betonpomp zijn aangesloten beginnen we met het storten van uw betonvloer buiten. Met behulp van een slang brengen we de beton op de juiste bestemming.

Na het storten gaan de betonwagen en de betonpomp naar hun volgende locatie en blijven wij met de machines op locatie om vervolgens het terras of de oprit verder af te werken door middel van het vlinderen en het op kleur brengen met het juiste kleurpigment.

Gekleurde toplaag

Voor uw beton terras vloer of oprit buiten kunt u kiezen uit verschillende grijs- en zandtinten. De kleur voor uw betonvloer kiest u bij ons in de showroom. Hier liggen verschillende voorbeelden naast elkaar zodat u de verschillende kleuren goed met elkaar kunt vergelijken.

De gekleurde toplaag strooien we voor- en tijdens het vlinderproces over de oppervlakte. Door middel van het vlinderen werken we de kleur in de betonmix.

Als u ervoor kiest om geen kleur toe te voegen in uw betonmix, dan kunnen we geen definitieve eindkleur afgeven. Deze kleur is dan afhankelijk van de kleur zand die, die dag gebruikt wordt in de betonmix.

Bescherming en onderhoud betonvloer buiten

Na het vlinderen van uw betonvloer buiten is deze circa 85% vuil- en vloeistofafstotend. Wilt u uw beton terras of oprit nog beter beschermen? Dan adviseren we uw betonvloer buiten te laten impregneren.

Plan een afspraak bij ons in de showroom

Wij nodigen u van harte uit voor een afspraak bij ons in de showroom. Tijdens deze afspraak bespreekt u samen met één van onze adviseurs uw wensen en situatie. Aan de hand hiervan kijken we welke mogelijkheden hier het meest op aansluiten. Ook kan onze adviseur u helpen bij het maken van de juiste kleurkeuze. Aan de hand van het showroomgesprek stellen we een passende en definitieve offerte voor u op. We hopen u snel te mogen verwelkomen in onze showroom!
Afspraak maken

Ons meest recente werk