SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Afgelopen half jaar hebben wij weer prachtige vloeren mogen maken door het hele land. Na alle drukte gaan wij even heerlijk genieten van alle rust. Goed om te weten: wij zijn gesloten van vrijdag 30 juli tot maandag 16 augustus. Een bezoek op afspraak in onze showroom is weer mogelijk vanaf donderdag 19 augustus. Fijne zomer! ×

betonlook vloer woonkamer

Beton ciré over tegels

Verdient jouw tegelvloer een metamorfose? En wil je dit het liefst uitvoeren zonder te veel te verbouwen? Dan is beton ciré de perfecte afwerking voor jou! Ben je het beu om elke keer weer die nare tegels en voegen te schrobben? Laat je tegels lekker voor wat het is, beton ciré brengen we ook aan op een bestaande tegelvloer!

Wat is beton ciré?

Beton ciré is een stucafwerking die de looks heeft van écht beton. De letterlijke vertaling van beton ciré is: gewreven beton. Beton ciré komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Beton ciré bestaat uit cement, zeer fijngemalen kiezels en zand, hars en kleurstof om de juiste kleur te maken.

Lees ook: wat is beton ciré?

betonlook vloeren, beton look

Voordelen beton ciré over tegels

  • Unieke metamorfose zonder het verwijderen en afvoeren van de tegels.
  • Beton ciré heeft een minimale dikte waardoor we beton ciré in veel situaties toepassen
  • Beton ciré is verkrijgbaar in elke RAL- en NCS- kleur. Zo kun je jouw beton ciré in je eigen gewenste kleur verkrijgen.
  • Beton ciré brengen we met de hand aan waardoor het mogelijk is veel invloed uit te oefenen op de grofheid en de structuur.

Realisatie van beton ciré over tegels

Met de juiste voorbewerking is beton ciré over tegels te realiseren. Het is belangrijk dat het tegelwerk goed vastzit en er geen losse tegels op de vloer liggen. De tegels ontvetten we met ammoniak voor een goede hechting van de beton ciré.

Voorbewerking beton ciré over tegels

We starten met het ontvetten van de bestaande vloer en het opschuren met diamant.

Na het opruwen van de tegels brengen we een epoxy laag aan. Deze epoxy laag zorgt ervoor dat de volgende lagen goed hechten en vermindert de kans op scheurvorming. Wanneer de epoxy laag is uitgehard, egaliseren we de ondervloer om de voegen uit te vlakken. Zo ontstaat er weer een glad en egaal geheel. De dikte van de egalinelaag is afhankelijk van het hoogteverschil tussen de tegel en de voeg. En afhankelijk van de hoogte die je wilt opvullen.

Laagopbouw van beton ciré

Na het uitharden van de egalinelaag smeren we de eerste laag beton ciré. Ook deze laag beton ciré moet drogen. Vervolgens stukadoren we, nadat de eerste laag beton ciré is opgeschuurd, de tweede laag beton ciré op de vloer. Na het drogen van deze twee lagen beton ciré lakken we de beton ciré met een twee componenten coating. Deze laklaag brengen we twee keer aan voor een sterke en slijtvaste beton ciré vloer.

Hoe lang duurt het proces om beton ciré over tegels aan te brengen?

Heb je meegeteld? We brengen totaal zes lagen aan. Deze zes lagen moeten tussendoor drogen. Houd er daarom rekening mee dat het aanbrengen van beton ciré over tegels behoorlijk arbeidsintensief is.

Wij rekenen voor het aanbrengen van beton ciré over tegels zeven tot tien dagen. Ik hoor je denken: waarom zeven tot tien dagen als jullie zes lagen aanbrengen? Dit in verband met de droogtijd. Het kan zijn dat de vloer minder snel droogt dan wenselijk. Dit gebeurt door de temperatuur in de woning en buiten, de luchtvochtigheid binnen- en buitenshuis en de dikte van de lagen. Als je rekening houdt met zeven tot tien dagen zit je altijd goed én kan het alleen maar meevallen als de beton ciré vloer eerder klaar is.

Na het aanbrengen van beton ciré over tegels is de vloer na zeven dagen op volledige sterkte en uitgehard.

beton cire over tegels, beton cire, Betonlook vloeren in de woonkamer

Onze adviseurs helpen je graag!

Enthousiast geworden over de mogelijkheid om beton ciré over tegels aan te brengen? Neem contact op om een afspraak in te plannen in onze showroom aan de Lakemondsestraat in Opheusden. We bespreken je wensen en je situatie en bekijken de kleur- en afwerkingsmogelijkheden. Op basis daarvan stellen we een passende offerte voor je op zodat je weet wat je kwijt bent voor jouw vloer-metamorfose.

Vul het offerteformulier in als je vooraf eerst een prijsindicatie wilt ontvangen.