SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

betonlook vloer woonkamer

Beton ciré over tegels: kan dat?

Ben jij jouw tegelvloer zat? Verdient jouw tegelvloer een metamorfose? En wil je dit het liefst uitvoeren zonder te veel te verbouwen? Dan is beton ciré de perfecte vloer voor jou! Ben je het beu om elke keer weer die nare tegels en voegen te schrobben? Laat je tegels lekker voor wat het is, beton ciré brengen we ook aan op een bestaande tegelvloer!

Wat is beton ciré?

Beton ciré is een stucafwerking die de looks heeft van écht beton. De letterlijke vertaling van beton ciré is: gewreven beton. Beton ciré komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Beton ciré bestaat uit cement, zeer fijngemalen kiezels en zand, hars en kleurstof om de juiste kleur te maken.

Lees ook: wat is beton ciré?

betonlook vloeren, beton look

Voordelen beton ciré over tegels

  • Uniek, naadloos resultaat zonder het verwijderen en afvoeren van de tegels;
  • Beton ciré heeft een minimale dikte waardoor we beton ciré in veel situaties toepassen;
  • Beton ciré is verkrijgbaar in elke RAL- en NCS- kleur. Zo kun je jouw beton ciré in je eigen gewenste kleur verkrijgen;
  • Beton ciré is handwerk waardoor het mogelijk is veel invloed uit te oefenen op de grofheid en de structuur.

Realisatie van beton ciré over tegels

Met de juiste voorbewerking is beton ciré over tegels te realiseren. Het is belangrijk dat het tegelwerk goed vastzit en er geen losse tegels op de vloer liggen. De tegels ontvetten we met ammoniak voor goede hechting van beton ciré.

Voorbewerking beton ciré over tegels

We starten met het ontvetten van de bestaande vloer. Daarnaast schuren we de tegels op met diamant.

Na het opruwen van de tegels brengen we een epoxy laag aan. De epoxy zorgt voor goede hechting. En epoxy maakt de kans op scheuren kleiner. Als de epoxy is uitgehard, egaliseren we de ondervloer om de voegen uit te vlakken. Zo ontstaat er weer een glad en egaal geheel. De dikte van de egalinelaag is afhankelijk van het hoogteverschil tussen de tegel en de voeg. En afhankelijk van de hoogte die je wilt opvullen.

Laagopbouw van beton ciré

Na het uitharden van de egaline smeren we de eerste laag beton ciré. Ook deze laag beton ciré moet drogen. Vervolgens smeren we de tweede laag beton ciré. Nadat we de eerste laag hebben opgeschuurd. Na het drogen lakken we de beton ciré vloer met twee componenten coating. We brengen twee laklagen aan. Hierdoor ontstaat een sterke en slijtvaste beton ciré vloer.

beton ciré over tegels, beton ciré aanbrengen, zwarte keuken, keuken zwart, zwarte keuken met betonlook, betonlook keuken, keukeninspiratie

Beton ciré over tegels: hoe lang duurt dat?

Heb je meegeteld? We brengen totaal zes lagen aan. Deze zes lagen moeten tussendoor drogen. Houd er daarom rekening mee dat het aanbrengen van beton ciré over tegels best wel arbeidsintensief is.

Wij rekenen voor het aanbrengen van beton ciré over tegels zeven tot tien dagen. We horen je denken: waarom zeven tot tien dagen als jullie zes lagen aanbrengen? Dat komt door de droogtijd.  Het kan zijn dat de vloer minder snel droogt dan wenselijk. Bijvoorbeeld door de temperatuur in de woning. Of door de temperatuur buiten. Maar ook de luchtvochtigheid en de laagdikte. Als je rekening houdt met zeven tot tien dagen zit je altijd goed. Dan kan het alleen maar meevallen als de beton ciré eerder klaar is.

Na het aanbrengen van beton ciré over tegels is de vloer na zeven dagen op volledige sterkte en uitgehard.

Lees ook: beton ciré aanbrengen, hoe lang duurt dat?

beton cire over tegels, beton cire, Betonlook vloeren in de woonkamer

Wat kost beton ciré?

Ben jij enthousiast dat beton ciré over tegels kan? Dan ben je ook vast benieuwd naar de prijs van beton ciré. Om je snel een goede prijsindicatie te geven hebben wij een handige rekentool ontwikkeld. Vul je gegevens in, het aantal vierkante meters en verzend je aanvraag. Na verzending ontvang je een prijsindicatie in je mailbox. Het gaat om een indicatie. Wil je een prijs die aansluit bij jouw situatie? Dan nodigen we je graag van harte uit voor een afspraak in onze showroom.
Prijsindicatie berekenen Afspraak maken

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.