SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met wegwerkzaamheden aan de Lakemondsestraat zijn we minder goed bereikbaar van 13 mei t/m 24 mei. Tweede pinksterdag, maandag 20 mei zijn we gesloten. ×

Nadelen beton ciré

Beton ciré is een product dat valt onder de categorie betonlook. Het is een populaire betonsoort met een erg moderne uitstraling en veel praktische voordelen. Het mooie van beton ciré is dat het ook toepasbaar is op uw wanden. Daarnaast zijn er ook eigenschappen waar u rekening mee dient te houden. Op deze pagina leest u de nadelen van beton ciré.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN BETONLOOK VLOER?

Wilt u weten wat een betonlook vloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? We realiseren graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vraag hier uw offerte aan!

Wat is beton ciré?

Beton ciré is een zeer geschikt alternatief voor gevlinderd beton. Beton ciré komt qua looks namelijk het meest in de buurt van gevlinderd beton. Gevlinderd beton heeft een gewolkt/gevlamd uiterlijk. Beton ciré brengen we aan met een spaan. Hierdoor ontstaan er spaanslagen in de vloer die lijken op het gevlamde uiterlijk van gevlinderd beton. U kunt beton ciré vergelijken met stucwerk. We brengen het ook op dezelfde manier aan. Een cementgebonden– of een PU-gietvloer daarentegen zijn veel strakker en egaler.

Voordelen

Naast nadelen zijn er uiteraard ook voordelen van beton ciré:

 • 100% waterdicht
 • Verkrijgbaar in iedere RAL- en NCSkleur
 • Geschikt in combinatie met vloerverwarming
 • Drukke of rustige uitstraling mogelijk
 • Toepasbaar op een bestaande tegelvloer of zandcementdekvloer
 • In combinatie met egaline een dikte van slechts 8mm

Onderhoudstips

Om uw beton ciré vloer lang mooi te houden, vraagt dit wel regelmatig onderhoud. Hieronder hebben we wat tips voor u:

 • Een goede schoon- en droogloopmat bij iedere deur naar buiten. Zand onder schoenen heeft namelijk de werking van schuurpapier op de vloer. Dit resulteert in krasjes.
 • Regelmatig stofzuigen.

Door deze tips op te volgend houdt u zand zoveel mogelijk buiten. Zo kunt u zorgeloos genieten van een prachtige beton ciré vloer! U hoeft het onderhoud van de vloer dan ook niet als nadeel te ervaren.

Nadelen beton ciré

Naast voordelen zijn er ook nadelen van beton ciré. Veelgehoorde nadelen zijn de tijd van het aanbrengen en de prijs. In de volgende alinea’s lichten we deze nadelen van beton ciré toe. Uiteraard is het aan u of u dit als nadeel ziet. Wij zien vanzelfsprekend weinig nadelen bij beton ciré, maar het is wel verstandig dat u de nadelen meeneemt in uw beslissing.

Tijd van aanbrengen

Het aanbrengen van beton ciré neemt redelijk veel tijd in beslag. Sommigen die haast hebben bij de inrichting van hun woning kunnen dit als een nadeel van beton ciré zien. Met de realisatie van een beton ciré vloer zijn we gemiddeld minimaal een week bezig. Dit komt omdat een beton ciré vloer meerdere lagen bevat. Per dag brengen we één laag aan. Dit doen we om het mooiste resultaat te behalen en voor de juiste hechting van de lagen.

Hieronder vindt u de uitgebreidere werkwijze van het aanbrengen van beton ciré

 • We starten met een epoxy en het egaliseren van de ondergrond (alleen bij de vloer)
 • Daarna brengen we de eerste laag beton ciré aan
 • Deze laten we opdrogen en schuren we vervolgens iets op
 • Vervolgens brengen we de tweede laag beton ciré aan
 • Na het opdrogen van de tweede laag werken we de vloer/muur af met diverse laklagen. Waaronder een epoxyprimer en een coating (bij een badkamer wand). Deze lagen zorgen er ook voor dat de vloer/muur 100% waterdicht is

Prijs

Een ander veelgehoord nadeel van beton ciré is de prijs. Vergelijkt u de prijs met bijvoorbeeld een gietvloer dan is een beton ciré vloer inderdaad duurder. Vergelijkt u het op basis van de kwaliteit dan valt dit heel erg mee. Een beton ciré vloer is namelijk een mooie en kwalitatieve vloer. Een zeer geschikt alternatief voor gevlinderd beton. Door de vele handelingen is de beton ciré over het algemeen wat duurder.

Niet geschikt voor de vloer in de douche

Ook een van de andere nadelen van beton ciré is dat het niet toepasbaar is in het vloer douchegedeelte van uw badkamer. U zult zich nu waarschijnlijk afvragen waarom dit is, omdat we eerder op deze pagina schreven dat beton ciré waterdicht is. Dit klopt inderdaad. Maar het zijn de afwerklagen die ervoor zorgen dat de vloer/muur waterdicht is. Beton ciré zelf daarentegen niet. Laat u bijvoorbeeld een flesje parfum vallen op de grond en deze breekt dan kan dit een putje veroorzaken in de vloer. Zo’n putje kan de afwerklagen beschadigen en hier kan dan water onder lopen. Dit veroorzaakt o.a. lekkages.

Bezoek onze showroom

In onze showroom te Opheusden hebben we diverse betonvloeren en betonlookvloeren liggen. Zo kunt u alle verschillen goed bekijken. Ook kunt u hier velen kleur bekijken en vergelijken. U kunt hier een afspraak maken voor een bezoek. Wilt u graag meer informatie of toelichting over de nadelen van beton ciré? Dan kunt u ook telefonisch contact opnemen via 0488-750 961.
Maak hier een afspraak

Ons meest recente werk