SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

betoncire, betonciré, betoncirévloer, betonciré, betonlookvloer

Beton ciré aanbrengen, hoe lang duurt dat?

Beton ciré is een mooi betonlook product die sfeer brengt in je woning. Beton ciré is een rijk product dat we op veel verschillende manieren aanbrengen. Onze beton ciré is aan te brengen op vloeren, wanden én zelfs op meubilair. Maar hoe gaat beton ciré aanbrengen in zijn werk? Op die vraag geven we je antwoord in dit blogartikel.

Zorg voor een goede ondergrond

Een groot voordeel is dat beton ciré op bijna elke ondergrond toepasbaar is. Breng beton ciré bijvoorbeeld aan op MDF, een zandcement dekvloer, een betonnen vloer, een tegelvloer of op cementgebonden stucwerk. Heb jij een andere ondergrond waarop je beton ciré wilt aanbrengen? Vraag ons naar de mogelijkheden.

Beton ciré aanbrengen op de vloer

We starten, afhankelijk van de ondergrond met een epoxyprimer en een egalinelaag. Dit doen we om te zorgen voor een goede, egale en hechtende ondervloer. Vervolgens brengen we met behulp van een spaan de beton ciré aan. Beton ciré smeren we in twee lagen op de vloer. Daarna werken we de beton ciré af met twee laklagen voor de beste bescherming. We brengen dus in totaal zes lagen aan op de vloer. We brengen één laag per dag aan in verband met de droogtijd. Houd rekening met ruim één week voor het maken van de vloer en één week voor de droogtijd.

Om zo lang mogelijk te genieten van jouw beton ciré vloer is goed en regelmatig onderhoud noodzakelijk. Een beton ciré vloer is onderhoudsvriendelijk, maar niet onderhoudsvrij. Schoonmaakmiddel en onderhoudsmiddel voor beton ciré bestel je eenvoudig via Vloerenonderhoud.nl.

beton ciré aanbrengen, zwarte keuken, keuken zwart, zwarte keuken met betonlook, betonlook keuken, keukeninspiratie

Beton ciré op de wand

Ook bij het aanbrengen van beton ciré op wanden is een goede ondergrond en voorbereiding noodzakelijk. Er moet bijvoorbeeld cementgebonden stucwerk aangebracht zijn om beton ciré aan te brengen op wanden in de badkamer. Op het cementgebonden stucwerk beginnen we met een epoxyprimer. Dit doen we voor een goede hechting. Ook op de wand brengen we beton ciré aan in twee lagen. Een beton ciré wand in de badkamer bewerken we eerst nog met een epoxycoating voordat we lakken. Door de epoxycoating worden de wanden helemaal waterafstotend. Beton ciré is daarom perfect voor in de badkamer! Als laatste werken we de wanden af met twee laklagen voor het beste resultaat. Ook met beton ciré wanden werken we met ruim een week voor het aanbrengen én een week voor de droogtijd.

Zelf beton ciré aanbrengen

Ben jij een handige doe-het-zelver en zie je het wel zitten om beton ciré zelf aan te brengen? Dat kan ook. Bestel bij ons je beton ciré in de gewenste RAL- of NCS- kleur. Bij de bestelling is de coating en de lak inbegrepen. Daarnaast ontvang je een stappenplan om zelf beton ciré aan te brengen. Heb je toch liever dat iemand je helpt opstarten? Ook dat is mogelijk. Een van onze collega’s helpt je graag op weg.

Wil je meer weten over deze mogelijkheden? Neem contact met ons op.

Lees ook: beton ciré prijzen

Showroom

Ben je benieuwd hoe beton ciré eruit ziet en wil je graag meer informatie? Plan dan een afspraak in bij ons in de showroom. Een van onze adviseurs helpt je graag bij het maken van de juiste keuze!
Contact opnemen

showroom betonlook, betonlook wanden

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.