SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

beton ciré vloer keuken, betonlook vloer keuken

Beton ciré aanbrengen, hoe lang duurt dat?

Beton ciré brengt sfeer in je woning en valt in de categorie betonlook producten. Beton ciré is een veelzijdig product dat we op veel verschillende producten realiseren. Je kunt beton ciré zowel op vloeren wanden als op meubels aanbrengen. Maar hoe gaat beton ciré aanbrengen nu precies in zijn werk? Je leest het in dit blog.

Aanbrengen van beton ciré op een goede ondergrond

Het grote voordeel van beton ciré is dat je beton ciré op veel verschillende ondergronden kunt toepassen. Zo kan beton ciré bijvoorbeeld op MDF, zandcement dekvloer, betonnen vloer, tegelvloer of cementgebonden stucwerk. Heb jij een andere ondergrond waarop je beton ciré wilt aanbrengen? Vraag ons naar de mogelijkheden.

Beton ciré aanbrengen op de vloer

Voor het aanbrengen van beton ciré op de vloer moet je rekening houden met minimaal een week aan werkzaamheden. Dit komt omdat we beton ciré in verschillende lagen aanbrengen. Per dag brengen we één laag aan.

Ten eerste starten we, afhankelijk van de ondergrond, met een egaline laag of een epoxy laag. We starten met een epoxyprimer om een goede hechtlaag te creëren. Vervolgens brengen we een egaline laag aan. Deze egaline laag passen we toe voor een egale en gladde basis.

Vervolgens brengen we twee lagen beton ciré aan op de vloer. Daarna werken we de beton ciré vloer af met een twee componenten coating. Dit brengen we in twee lagen aan.

Na het aanbrengen van de egaline, de beton ciré en de laklagen moet de vloer een week drogen voordat je de beton ciré vloer intensief mag gebruiken. Na het lakken is de beton ciré onderhoudsarm, maar niet onderhoudsvrij. Daarom heeft ook beton ciré goed en voldoende onderhoud nodig. Reinigingsmiddel of onderhoudsmiddel direct bestellen? Dat kan via onze webshop: vloerenonderhoud.nl

Beton ciré op de wand

Ook bij het aanbrengen van beton ciré op de wanden is een goede ondergrond en voorbereiding van groot belang. Zo moet bijvoorbeeld uw badkamer gestukadoord zijn met een cementgebonden stucwerk voordat we de beton ciré op de muur aanbrengen.

Op het cementgebonden stuc brengen wij een primer aan voor een goede hechting. Ook op de wand brengen wij vervolgens twee lagen beton ciré aan. Voordat de beton ciré wordt gelakt, brengen we een epoxycoating aan om de wand geheel waterafstotend te maken. Na de epoxycoating brengen we de twee laklagen aan.

Ten slotte is het net als bij de beton ciré vloer van belang om de beton ciré wanden een week te laten drogen.

Zelf beton ciré aanbrengen

Ben je een handige doe-het-zelver en zie je het wel zitten om beton ciré zelf aan te brengen? Deze optie valt ook onder de mogelijkheden. Je kunt bij ons beton ciré bestellen in de gewenste RAL- of NCS- kleur. Bij de bestelling zijn ook de coating en de laklagen inbegrepen. Daarnaast voorzien we je van een stappenplan voor het zelf aanbrengen van beton ciré. Heb je toch liever dat iemand je helpt opstarten? Dat kan ook! Een van onze collega’s helpt je graag op weg.

Wil je meer weten over deze mogelijkheden? Neem contact met ons op.

Showroom

Ben je benieuwd naar de uitstraling van beton ciré en wil je graag meer informatie? Plan dan een afspraak in bij ons in de showroom. Een van onze adviseurs voorziet je graag van meer informatie.

showroom betonlook, betonlook wanden