SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met wegwerkzaamheden aan de Lakemondsestraat zijn we minder goed bereikbaar van 13 mei t/m 24 mei. Tweede pinksterdag, maandag 20 mei zijn we gesloten. ×

betonvloer plinten, betonvloer plint

Een betonvloer met plinten, ja of nee?

Tijdens het adviesgesprek in de showroom krijgen we vaak de vraag: ‘Hoe zit het met de plinten?’ Moeten we plinten plaatsen? Kan het ook zonder plinten? En wat voor een type plint moet je dan gebruiken? Een betonvloer met plinten, ja of nee? In dit blog nemen we dit onderwerp is goed onder de loep en geven we je antwoord op die vraag. Lees snel verder!

Kun je bij een betonvloer zonder plinten werken?

Ja, bij een betonvloer heb je de mogelijkheid om zonder plinten te werken. Let er hierbij wel op dat er aan de aansluiting tussen de vloer en de wand extra aandacht gegeven wordt.

Bij het realiseren van een betonvloer plaatsen wij een foamband, ook wel randisolatie genoemd. Deze randisolatie vangt de werking van de betonvloer voor een gedeelte op. Deze band kun je verdiept weg (laten) snijden maar blijft hoe dan ook aanwezig tussen de vloer en de wand.

Als je ervoor kiest om zonder plinten te werken raden we je wel aan om de aansluiting tussen de vloer en de wand af te kitten. Dit is in de meeste gevallen het mooist, maar ook het meest hygiënisch. Ook is het verstandig eerst de betonvloer te laten realiseren en dan pas de stukadoor in huis te halen. Zo valt het stucwerk op de wanden voor het grootste gedeelte over de randisolatie heen. Hierdoor wordt de naad minder zichtbaar!

Eetkamer met een gevlinderde betonvloer. Houten tafel en 5 stoelen. Veel planten.

Wel plinten plaatsen bij een betonvloer

Wij adviseren je altijd om wel gebruik te maken van plinten in de woning. Waarom? We zetten een aantal voordelen van plinten voor je op een rij:

  • Een plint zorgt voor een nette afwerking tussen de betonvloer en de wand;
  • Achter de plint kunnen kabels en snoeren weggewerkt worden;
  • De plint dient als stootband voor de stofzuiger en de dweil.

Welk type plint kies je bij een betonvloer?

De keuze voor plinten is bijna oneindig, zoveel mogelijkheden dat er zijn. Er zijn verschillende materialen, vormen, hoogte en breedte. Er is voor iedereen wat, en voor elk interieur een mogelijkheid. Wij inspireren je graag over een aantal verschillende mogelijkheden.

  1. Hoge plinten. Hoge plinten zijn deze tijd erg populair, ze zijn klassiek en in veel verschillende bewerkingen beschikbaar;
  2. Ingewerkte plinten. Bij een ingewerkte plint wordt er in het stucwerk een uitsparing gemaakt waar de plint in verwerkt wordt. Veel mensen kiezen bij deze plinten voor dezelfde kleur als de muur. Zo lijkt het bijna alsof er helemaal geen plint geplaatst is.
  3. Holle plinten. Deze plinten zijn geschikt om kabels en snoeren achter te verwerken. Dit zorgt voor een strak interieur!
  4. Rvs-plinten. Hou je van een industriële look? Kijk dan eens naar rvs-plinten en/of stalen plinten. Voor meer informatie over deze plinten wijzen we je door naar: van Dijk metaaldesign.

Woonbeton vloer in de keuken en eetkamer van een twee-onder-een-kap woning

Toch plintloos werken?

Wil je toch echt zonder plinten werken? Dan adviseren wij je om twee componenten transparante lak aan te brengen op de muur. Doe dit op ongeveer 10 centimeter hoogte. Dit maakt makkelijk schoon en is stoot-vaster dan normale muurverf.

Meer informatie nodig?

Heb je na het lezen van deze informatie toch nog vragen of meer informatie nodig? Neem dan contact met ons op! Wij adviseren u graag!
Contact opnemen