SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

betonvloer plinten, betonvloer plint

Een betonvloer met plinten, ja of nee?

Tijdens gesprekken in de showroom krijgen wij vaak de vraag: ‘Hoe zit het met plinten?’ Moeten we plinten plaatsen? Kan een betonvloer ook zonder plinten? En wat voor type plint kies je dan? Een betonvloer met plinten, ja of nee? In dit blogartikel vertellen we je meer over de combinatie van een betonvloer én plinten.

Kun je bij een betonvloer zonder plinten werken?

Bij een betonvloer kun je ervoor kiezen om zonder plinten te werken. Maar dan moet er aan de aansluiting tussen vloer en wand wel extra aandacht gegeven worden. Bij het realiseren van een betonvloer plaatsen wij een foamband, ook wel randisolatie genoemd. Dit is een isolatieband die de werking van de betonvloer voor een gedeelte opvangt. Dit band kunt u later verdiept wegsnijden maar blijft wel aanwezig tussen vloer en wand.

Als je kiest om zonder plinten te werken is het wel het mooist om de aansluiting tussen vloer en wand af te kitten. Ook raden we aan om dan eerst de betonvloer te realiseren en daarna de stukadoor te laten komen.

betonvloer plinten, gevlinderde betonvloer, woonbeton in de woonkamer,

Ons advies: wel plinten plaatsen bij een betonvloer

Wij raden aan om wel plinten te plaatsen bij een betonvloer. Waarom? Plinten hebben onder andere de deze voordelen:

  • een plint bij een betonvloer zorgt voor een nette afwerking tussen de betonvloer en de wand;
  • achter de plint kun je kabels en snoeren wegwerken;
  • de plint dient als stootband voor de stofzuiger en de dweil.

betonvloer plinten, Betonvloer, vloeren van beton, betonvloer

Welk type plint kies je bij een betonvloer?

Wat plinten betreft zijn de mogelijkheden enorm! Verschillende materialen, vormen, hoogte en breedte. In woningen van onze opdrachtgevers zien we vaak hoge, gladde, witte houten plinten omdat die een rustige en strakke uitstraling geven. Tegenwoordig wordt er ook vaak voor gekozen om de plint in dezelfde kleur als de wand mee te nemen. Op deze manier zijn de plinten minder ‘aanwezig’.

Om de stoere en industriële look te benadrukken van de betonvloer kun je ook kiezen voor een RVS- of stalen plint.

Een onzichtbare plint

Wil je toch zonder plinten werken? Dan adviseren we om een twee componenten transparante lak aan te brengen op de muur op circa 10 centimeter hoogte. Dit maakt makkelijker schoon en is stoot-vaster dan een normale muurverf.

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.