SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

betonvloer plinten, betonvloer plint

Een betonvloer met plinten, ja of nee?

Tijdens het adviesgesprek in de showroom krijgen wij vaak de vraag: ‘Hoe zit het met plinten?’ Moeten we plinten plaatsen? Kan het ook zonder plinten? En wat voor type plint gebruik je dan? Een betonvloer met plinten, ja of nee? In dit blog nemen we dit onderwerp eens onder de loep. Lees je mee?

Kun je bij een betonvloer zonder plinten werken?

Bij een betonvloer heb je de mogelijkheid om te kiezen om zonder plinten te werken. Daarom moet er aan de aansluiting tussen de vloer en de wand wel extra aandacht gegeven worden. Bij het realiseren van een betonvloer plaatsen wij een foamband, ook wel randisolatie genoemd. Dit is een isolatieband die de werking van de betonvloer voor een gedeelte opvangt. Dit band kunt u later verdiept wegsnijden maar blijft wel aanwezig tussen vloer en wand.

Als je kiest om zonder plinten te werken is het wel het mooist om de aansluiting tussen de vloer en de wand af te kitten. Ook is het dan verstandig om eerst de betonvloer te laten realiseren en vervolgens de stukadoor in huis te halen.

betonvloer plinten, gevlinderde betonvloer, woonbeton in de woonkamer,

Ons advies: wel plinten plaatsen bij een betonvloer

Wij adviseren om wel gebruik te maken van plinten in de woning. Waarom? Plinten hebben onder andere de deze voordelen:

  • een plint bij een betonvloer zorgt voor een nette afwerking tussen de betonvloer en de wand
  • achter de plint kunnen kabels en snoeren weggewerkt worden
  • de plint dient als stootband voor de stofzuiger en de dweil

betonvloer plinten, Betonvloer, vloeren van beton, betonvloer

Welk type plint kies je bij een betonvloer?

De keuze voor plinten is bijna oneindig, zoveel mogelijkheden dat er zijn! Verschil in materiaal, verschil in vorm, hoogte en breedte. In de projecten waar onze fotografe is zien we dat er vaak is gekozen voor hoge, gladde, witte houten plinten, omdat die een rustige en strakke uitstraling geven.

Tegenwoordig wordt er ook vaak voor gekozen om de plint in dezelfde kleur als de wand mee te nemen. Op deze manier zijn de plinten minder ‘aanwezig’.

Om de stoere en industriële look te benadrukken van de betonvloer heb je ook keuze uit een RVS plint of stalen plint. Meer informatie en prijzen over stalen plinten kun je opvragen bij: ’t Staalhuys. Zij leveren ook stalen plinten gecoat in RAL kleur.

Toch plintloos werken?

Wil je toch zonder plinten werken? Dan adviseren we om een twee componenten transparante lak aan te brengen op de muur op circa 10 centimeter hoogte. Dit maakt makkelijker schoon en is stoot-vaster dan een normale muurverf.

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
8.00 uur -12.30 uur - 13.00 uur - 17.00 uur
Zaterdag
09.00 uur - 15.00 uur (showroom alleen op afspraak geopend, kantoor gesloten)

Bezoek onze showroom alleen op afspraak. Op deze manier is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.