SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

betonvloer in de keuken

gevlinderde betonvloer: nadelen én voordelen

Wij verkopen gevlinderde betonvloeren omdat we het prachtige vloeren vinden. Maar we weten ook dat gevlinderd beton een vloer is die bij je moet passen. Daarom vertellen we gewoon eerlijk wat de gevlinderde betonvloer nadelen zijn. Natuurlijk kunnen we het niet laten ook de voordelen te noemen, dus lees vooral verder om een goede afweging te maken!

Wil je graag een gevlinderde betonvloer en ben je graag goed voorbereid? Of twijfel je nog en wil je weten wat de gevlinderde betonvloer nadelen zijn? We zetten ze op een rij, zodat je goed kunt afwegen of een gevlinderde betonvloer bij jou past. Veel van deze nadelen zijn gelukkig te voorkomen of op te lossen. En sommige nadelen worden zelfs niet gezien als nadeel maar als een karaktereigenschap.

Gevlinderde betonvloer nadelen op een rij

 • Een gevlinderde betonvloer kan scheuren;
 • Een gevlinderde betonvloer kan niet goed tegen zure en vette vloeistoffen;
 • We storten een gevlinderde betonvloer niet op een zandcement dekvloer;
 • Een gevlinderde betonvloer heeft een dikte van minimaal 7 centimeter;
 • Een gevlinderde betonvloer is niet gemakkelijk te verwijderen.

Betonvloer in een industrieel interieur

Scheuren in een gevlinderde betonvloer

Sommige mensen hopen juist dat er scheuren ontstaan, andere mensen duimen dat het niet gebeurt. Niet iedereen ervaart het dus als een nadeel dat het beton door de werking van de vloer kan scheuren. Gebeurt het vaak? Ja, behoorlijk vaak. We bieden daarom ook een krimparme variant aan die de kans op scheuren verkleint én het repareren van scheuren is inbegrepen bij de prijs.

Het repareren van scheuren

Het opvullen van scheuren zorgt ervoor dat je vloer hygiënisch blijft. We vullen de scheuren in de kleur van de vloer, maar net als bij verf kun je altijd een kleurverschil zien. We repareren de scheuren altijd na een jaar. Dat doen we omdat de vloer dan alle temperaturen van de vloerverwarming heeft meegemaakt. Je kunt er ook voor kiezen om scheuren juist in een afwijkende kleur te repareren. Dan maak je er juist echt een eyecatcher van.

De dikte van een betonvloer

Afhankelijk van je situatie kan de dikte van een betonvloer een nadeel zijn. De vloer moet namelijk minimaal 7 centimeter dik zijn. Dit is ook waarom we een betonvloer (bijna) nooit op een zandcement dekvloer kunnen storten. Wil je wel de uitstraling van beton, maar is er niet voldoende ruimte? Bekijk dan eens onze betonlook gietvloeren of de beton ciré vloer. Deze vloeren zijn maar een paar millimeter dik en maken we juist wél op zandcement dekvloeren.

Gevlinderde betonvloer nadelen

Vlekken voorkomen in een gevlinderde betonvloer

Wanneer je een gevlinderde betonvloer goed onderhoudt, blijft hij een leven lang mooi en wordt hij met de tijd zelfs alleen maar mooier. Maar het is goed om te weten dat zuur en vet geen vrienden zijn van beton. Het impregneren van de betonvloer zorgt ervoor dat hij voor 95% vuil- en vloeistofafstotend is. Wanneer er toch wat op de grond belandt en je maakt het meteen schoon met een vochtige doek, is de kans op vlekken zo klein mogelijk.

Een gevlinderde betonvloer gaat een leven lang mee

Een betonvloer verwijder je niet zomaar. Een gevlinderde betonvloer is door het harde materiaal een kras- en slijtvaste vloer. Natuurlijk zijn ook hier oplossingen op te bedenken, maar een gevlinderde betonvloer is geen laminaatvloer die je er zo uithaalt.

Wanneer je net als wij weg bent van de waanzinnige looks van een gevlinderde betonvloer dan is dit natuurlijk alleen maar een voordeel. Met een woonbetonvloer kies je voor een duurzame vloer waar je een leven lang van kunt genieten!

Zoals je al merkt, we kunnen best wat gevlinderde betonvloer nadelen bedenken, maar we zien vooral voordelen:

 • Naadloos
 • Kras- en slijtvast
 • Goede combinatie met vloerverwarming
 • Prachtige, natuurlijke en industriële uitstraling
 • Energiezuinig
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Keuze in kleur

vloerverwarming in betonvloer woonkamer

Twijfel je toch of heb je vragen over gevlinderde betonvloer nadelen? Aarzel niet om contact op te nemen. En het beste kun je natuurlijk een bezoekje brengen aan onze showroom. Daar zie je bijvoorbeeld ook (gerepareerde) scheuren in de vloer en verschillende kleuren en afwerkingen van de gevlinderde betonvloer.
Ik wil een afspraak maken Ik wil eerst een prijsindicatie

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
8.00 uur -12.30 uur - 13.00 uur - 17.00 uur
Zaterdag
09.00 uur - 15.00 uur (showroom alleen op afspraak geopend, kantoor gesloten)

Bezoek onze showroom alleen op afspraak. Op deze manier is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.