SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonvloer met vloerverwarming

Bent u op zoek naar een betonvloer? Maar wilt u geen koude voeten? Kies dan een betonvloer met vloerverwarming. Beton is erg geschikt in combinatie met vloerverwarming en daarom niet meer weg te denken uit moderne interieurs.

Showroom

Showroom
Zien, voelen en vergelijken

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
Voor uw perfecte kleur

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
Voor de juiste keuze

PRIJSINDICATIE?

Wij realiseren graag uw droomvloer vanaf 65 m². Laat uw gegevens achter en ontvang een prijsindicatie en aanvullende informatie.

Warme betonvloer

Een groot voordeel van een betonvloer is dat deze naadloos is. U kunt een betonvloer dan ook naadloos door iedere ruimte van uw woning leggen. In veel ruimten wilt u wel dat het warm en behaaglijk is. Hiervoor is een betonvloer met vloerverwarming zeer geschikt. Beton is een dicht product. Dit betekent dat de warmte van de vloerverwarming eenvoudig door de betonvloer heen kan. Wanneer u wenst dat uw betonvloer de warmte van uw vloerverwarming nóg beter vasthoudt dan kunt u kiezen voor een energiezuinige betonvloer. Verderop deze pagina vertellen we u meer over deze betonvloer.

Voordelen betonvloer met vloerverwarming

  • Op dit moment is vloerverwarming (vooral in combinatie met een warmtepomp) de meest energiezuinige verwarming. Vloerverwarming zorgt daarnaast voor een lager energieverbruik in uw woning.
  • Uw betonvloer met vloerverwarming kunt u geleidelijk verwarmen. Zo heeft u nooit last van een koude betonvloer.
  • U bespaart door een betonvloer met vloerverwarming ruimte omdat u geen radiatoren meer nodig heeft.
  • Vloerverwarming geeft stralingswarmte af waardoor er amper luchtverplaatsing plaatsvindt. Zo wordt de luchtkwaliteit beter en verplaatst stof zich minder. Dit bevordert uw gezondheid.

vloerverwarming in beton

Scheurvorming

Een betonvloer is niet elastisch waardoor de kans op scheurvorming altijd aanwezig is. De een ziet de scheuren liever verdwijnen, de ander ziet de charme ervan in. Een betonvloer met vloerverwarming werkt ook altijd. Wilt u dat de kans op scheurvorming verkleint? Dan voegen we aan de betonmix water vervangende producten toe. Zo verkleint u de kans op scheurvorming in uw betonvloer.

Verschillende betonvloeren met vloerverwarming

Wilt u een betonvloer met vloerverwarming? Dan kunt u kiezen tussen twee verschillende soorten betonvloeren: een basis betonvloer of een energiezuinige betonvloer. Wij leggen u graag de verschillen uit.

Basis betonvloer

Dit beton bestaat uit zand, cement, grind en water en vormt de uiteindelijke woonbetonvloer die we vlinderen. Tijdens het drogingsproces verdwijnt het water uit deze samenstelling van grondstoffen. Deze betonvloer bevat kleine gaatjes waardoor deze betonvloer wel wat lucht vasthoudt. Bij deze betonvloer ligt de aanvoertemperatuur van de vloerverwarming tussen de 30 en 40 graden.

Energiezuinig woonbeton

Bent u op zoek naar een betonvloer met vloerverwarming waarmee u energie bespaart én waarbij de kans op scheurvorming zo minimaal mogelijk is? Bekijk dan onze energiezuinige betonvloer.. Deze betonvloer heeft grote voordelen. Het houdt de warmte van de vloerverwarming namelijk nog langer vast door de speciale samenstelling van dit product. Op deze manier kunt u veel kosten besparen, wel tussen de 30% en 40%. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat dit woonbeton een massieve massa is. De grondstoffen die dit mogelijk maken zijn zand, grind en cement. Aan deze mix voegen we hulpstoffen toe waardoor de vloerverwarming de warmte goed door de vloer kan geleiden.

De samenstelling van de betonmix zorgt er voor dat het vocht minder verdampt tijdens het droogproces. De aanvoertemperatuur ligt lager dan bij de basis betonvloer, namelijk tussen de 20 en 30 graden. Let er wel op dat de door ons genoemde temperaturen afhankelijk zijn van het systeem van de vloerverwarming en de isolatiewaarde van de woonruimte. 

Kom langs in onze showroom

Wilt u graag een betonvloer met vloerverwarming? Breng dan een bezoek aan onze showroom in Opheusden. Hier ziet u voorbeelden van verschillende betonvloeren wat betreft afwerking en kleur. Ook adviseren wij u graag vrijblijvend over uw gewenste betonvloer met vloerverwarming. Maak hier een afspraak of vraag meer informatie aan.

Ons meest recente werk