SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonvloer met vloerverwarming

Vloerverwarming is energiezuinig, comfortabel, bespaart ruimte, is hygiënisch en verdeelt warmte gelijkmatig. Betonvloeren zijn tijdloos, slijt- en krasvast, onderhoudsvriendelijk, naadloos en hebben een prachtig design. Niet voor niets dus dat deze combinatie steeds meer wordt toegepast. Op deze pagina beantwoorden we verschillende vragen over een betonvloer met vloerverwarming.

Bijvoorbeeld: Hoe dik moet een betonvloer zijn met vloerverwarming? Welke beton gebruik je in combinatie met vloerverwarming? En wat kost een betonvloer met vloerverwarming?

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde woonbeton vloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? Vraag hier uw offerte aan.

Kan een betonvloer met vloerverwarming?

Op deze vraag geven we in de intro al antwoord. Maar een betonvloer kan zeker gecombineerd worden met vloerverwarming. Sterker nog: een betonvloer is de perfecte vloer voor vloerverwarming. Een betonvloer warmt snel op én houdt lang warmte vast. Sneller en langer dan een zandcement dekvloer bijvoorbeeld. Dat betekent dat u minder hoeft te stoken om de gewenste temperatuur te bereiken.

Gevlinderde betonvloer met vloerverwarming in de keuken

Hoe dik moet een betonvloer zijn voor vloerverwarming?

Een gevlinderde betonvloer met vloerverwarming is minimaal 7 centimeter dik. Deze 7 centimeter is inclusief wapening en vloerverwarming. Heeft u meer hoogte beschikbaar? Dan raden we aan om voor een dikte van 9 centimeter te gaan. Deze dikte is geen vereiste, maar wel een advies. De massa op de vloerverwarming verdeelt de warmte beter én houdt nog beter warmte vast.

Hoeveel dekking boven vloerverwarming?

Als we uitgaan van een betonvloer van 7 centimeter dik dan is de dekking bovenop de vloerverwarming bijna 5 centimeter (4,6 om precies te zijn). Het bindnet voor de vloerverwarming is ongeveer 2 millimeter. De vloerverwarmingsbuis is standaard 16 millimeter dik. Een wapeningsnet 6 millimeter. Bij elkaar is dat 2,4 centimeter.

Welk beton gebruiken in combinatie met vloerverwarming?

U kunt bij ons kiezen uit basis beton, energiezuinig beton en krimparm beton. Of een combinatie van de laatste twee. Voor de energiezuinige- en de krimparme variant voegen we andere ingrediënten toe aan de betonmix. Deze aangepaste mix zorgt voor een dichtere betonmassa. En een dichtere massa zorgt voor minder stilstaande lucht. Stilstaande lucht isoleert. Hoe minder stilstaande lucht hoe beter de vloerverwarming dus doorkomt. Energiezuinig beton raden we daarom altijd aan als u gaat voor de combinatie met vloerverwarming. Zeker in combinatie met een warmtepomp.

De krimparme variant zorgt ervoor dat de kans op scheuren kleiner wordt. De krimparme variant samen met de wapening en randisolatie maken we de kans op scheuren hiermee zo klein mogelijk. De kans op scheuren blijft altijd, die kunnen we niet helemaal wegnemen.

Lees hier meer over de kans op- en de oorzaak van scheuren en het repareren van scheuren

Hoe lang moet een betonvloer met vloerverwarming drogen?

Vanaf het moment dat we de betonvloer storten en vlinderen totdat u de woning kunt inrichten duurt ongeveer 8 weken. Deze 8 weken kunnen verschillen afhankelijk van het droogproces én de bouwplanning. Hieronder vindt u een opzet van hoe deze planning er eventueel uitziet:

  • 1 week van het storten en vlinderen van de betonvloer tot aan het afdekken met stucloper;
  • 2 weken stucloper op de betonvloer (dat mag langer tot een maximum van 3 maanden van één stuk) (stucloper gebruikt u om de andere bouwwerkzaamheden af te ronden zoals stucen en schilderen, zonder uw nieuwe vloer te vervuilen);
  • 3 tot 4 weken betonvloer drogen als de stucloper is verwijderd;
  • 1 week van het impregneren totdat de impregneerlaag helemaal op sterkte is.

Een betonvloer moet minimaal 6 weken oud zijn voordat u de vloerverwarming mag opstoken. De vloerverwarming mag alleen aan als de stucloper van de vloer af is.

gevlinderde betonvloer, woonbeton, betonvloer, betonnen vloer

Wat kost een betonvloer met vloerverwarming?

Wat een betonvloer met vloerverwarming kost dat ligt aan het aantal vierkante meters dat u wilt voorzien van deze combinatie. Hieronder geven we twee prijsvoorbeelden:

Energiezuinige betonvloer met vloerverwarming 100 m²:                                            €14.245,00
Energiezuinige betonvloer met vloerverwarming 175 m²:                                             €24.788,75

In deze prijs is een betonvloer met kleur meegenomen en een vloerverwarmingssysteem voor een cv-ketel. Het impregneren en de krimparme variant is niet meegenomen in de prijs.

Bent u benieuwd wat een betonvloer met vloerverwarming kost voor het aantal vierkante meters dat u heeft? Door onze rekentool in te vullen krijgt u direct een prijs in uw mailbox.
Prijs berekenen

Ontdek meer over betonvloeren in onze showroom

Om betonvloeren echt te beleven raden wij u aan om een afspraak te maken in onze showroom. Wij zorgen er dan voor dat de juiste adviseur beschikbaar is en de koffie klaarstaat. Samen kijken we welke vloer het meest aansluit bij uw woonwensen en situatie. Komt u snel langs in Opheusden?

Afspraak maken

Ons meest recente werk