SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met wegwerkzaamheden aan de Lakemondsestraat zijn we minder goed bereikbaar van 13 mei t/m 24 mei. Tweede pinksterdag, maandag 20 mei zijn we gesloten. ×

Scheuren betonvloer

Scheuren in mijn betonvloer, wat nu?

Een betonvloer is een natuurproduct en dat betekent dat je vloer altijd mooi levendig blijft. Een effect van deze natuurlijke eigenschap is ook dat er scheuren in je betonvloer kunnen komen. We vertellen je graag meer over de scheuren in een betonvloer én hoe we ze repareren. 

Beton als leefvloer

Nog niet zo lang geleden dachten veel mensen bij beton aan een vloer voor bedrijfshallen of magazijnen. Ondertussen zijn gevlinderde betonvloeren ook niet meer weg te denken in de huidige interieurwereld. Wij maken elk jaar veel prachtige en levendige woonbetonvloeren. Dit zijn geen gietvloeren, maar vloeren van écht, puur beton.

We vlinderen de betonvloeren om een gladde toplaag te realiseren. Je kunt de betonvloer ook op kleur kiezen. Als je daarvoor gaat, strooien we tijdens het vlinderen kleurpigmenten in de vloer. Zo ontstaat er een prachtige designvloer. En niet alleen prachtig, maar ook praktisch. Want dit zijn de voordelen van een gevlinderde woonbeton vloer:

  • Kras- en slijtvast
  • Natuurlijke uitstraling
  • Uitstekende combinatie met vloerverwarming
  • Helemaal naadloos
  • Onderhoudsvriendelijk

Woonkamer in de Achterhoek met een gevlinderde betonvloer. Daarop ligt een zwart vloerkleed met zwarte stoelen en een paarse bank. Er hangt een schilderij aan de wand.

De kans op scheuren in een betonvloer en de oorzaak ervan

We noemden al dat we met puur beton werken en dat, dat een natuurproduct is. Een andere eigenschap van beton is dat het keihard is. En precies die combinatie van levendig en hard kan zorgen voor scheuren in de betonvloer. De vloer werkt, maar omdat hij keihard is, geeft hij nauwelijks tot niet mee. Oftewel: het is buigen of barsten en buigen doet beton niet.

Maar hoe groot is de kans dat beton scheurt bij het uitzetten of krimpen? Vrij groot. Bij 9 van de 10 betonvloeren die wij realiseren ontstaan er in het eerste jaar scheuren in de vloer. We raden dus ook aan om hier vanaf het begin rekening mee te houden.

Scheuren door de warmte van de vloerverwarming

We krijgen vaak de vraag of beton niet scheurt in combinatie met vloerverwarming. Vloerverwarming maakt de kans op scheuren inderdaad iets groter. Om die kans zo klein mogelijk te maken is het belangrijk om de vloerverwarming rustig op te stoken. Zet je de vloerverwarming in één keer op de hoogste stand dan is de kans op scheuren veel groter. We geven klanten daarom altijd een opstookprotocol mee.

Gevlinderde betonvloer keuken

Scheurvorming als eigenschap

Misschien schrik je er wel van dat een woonbetonvloer kan scheuren. Bij een bezoek aan onze showroom vertellen we je ook over de scheuren. Je kunt zelfs zien hoe de scheuren eruitzien, voor- en nadat we ze gerepareerd hebben. Zo krijg je een compleet beeld van het karakter van de gevlinderde betonvloer.

Industriële uitstraling

We zien scheuren in een betonvloer zeker niet als nadeel. Sterker nog, we zien het als een prachtige eigenschap. De betonvloer krijgt door de scheuren namelijk een stoere, industriële uitstraling.

Vind jij de scheuren wel een nadeel? Maar vind je de uitstraling van beton wel ontzettend mooi? Dan past een betonlook vloer beter bij jou! Wij hebben 6 soorten betonlook vloeren in ons assortiment:

scheuren betonvloer, gevlinderde betonvloer woonkamer Den Haag Willem Designvloeren

Scheuren in een betonvloer repareren

Het repareren van scheuren in de betonvloer valt onder de garantie. We komen de scheuren (als je dat wilt natuurlijk) voor je opvullen. Dit doen we altijd na minimaal een jaar. Waarom? Na een jaar zijn de vier seizoenen erover geweest en heeft de vloerverwarming aan- en uitgestaan. Oftewel, wisselende temperaturen hebben hun invloed kunnen uitoefenen op de vloer.

Het opvullen van de scheuren zorgt ervoor dat de vloer weer effen en glad wordt. We kunnen het materiaal waarmee we de scheuren vullen op kleur maken, maar houd er rekening mee dat je er altijd iets van blijft zien. Het resultaat van opgevulde scheuren kun je uiteraard in onze showroom bekijken.

Krimparme variant

We gaven al aan dat de kans op scheurvorming altijd aanwezig is. Twijfel je hierdoor aan de keuze voor een gevlinderde betonvloer? Overweeg dan eens onze krimparme variant van de betonvloer. Door beton met een andere samenstelling te gebruiken, verkleinen we de kans op scheuren. Let wel op, de kans dat jouw betonvloer gaat scheuren is nog steeds aanwezig! De kans is alleen kleiner.

Gevlinderde betonvloeren bekijken in de showroom?

Wil je meer informatie ontvangen over de scheuren in een betonvloer? Of ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor een gevlinderde betonvloer in jouw woning? Bel of mail ons gerust met je vraag of om een afspraak te maken voor een bezoek in onze showroom in Opheusden.
Contact opnemen

Ben je benieuwd naar de prijzen van een gevlinderde betonvloer? Vul je gegevens en wensen in en ontvang binnen een paar minuten een richtprijs in je mailbox!
Prijs berekenen