SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Scheuren betonvloer

Scheuren in mijn betonvloer, wat nu?

Een betonvloer is een natuurproduct. Dit betekent dat het te allen tijde blijft leven. Het kan dus zo zijn dat de vloer gaat scheuren. Je vraagt je waarschijnlijk af wat je dan moet doen. In dit blog vertellen we alles over de scheuren in een betonvloer en hoe we deze repareren.

Beton als leefvloer

Vaak denk je bij beton aan een vloer voor bedrijfshallen, magazijnen enz. Maar beton is ook zeker geschikt als leefvloer. Wij realiseren woonbeton vloeren. Dit zijn geen gietvloeren, maar vloeren van puur beton. Deze vlinderen we voor een gladde toplaag. Tijdens het vlinderen strooien we eventueel kleurpigmenten in de vloer. Zo ontstaat er een prachtige designvloer. Hieronder de voordelen van een gevlinderde woonbeton vloer:

  • Kras- en slijtvast
  • Natuurlijke uitstraling
  • Zeer geschikt met vloerverwarming
  • Volledig naadloos
  • Onderhoudsvriendelijk

De kans op scheurvorming en de oorzaak ervan

Hierboven gaven we aan dat we met puur beton werken. Beton is een keihard natuurproduct. In de praktijk betekent dit dat deze vloer leeft. Maar omdat deze keihard is, geeft hij nauwelijks tot niet mee. Dit betekent dat de vloer zou kunnen scheuren op de plekken waar deze uitzet of krimpt. Maar hoe groot is deze kans? Wij adviseren om er altijd rekening mee te houden. In de praktijk scheuren namelijk 9 van de 10 betonvloeren die we realiseren.

Scheurvorming door de warmte van de vloerverwarming

We krijgen vaak de vraag of beton niet scheurt in combinatie met vloerverwarming. De kans is inderdaad wel groter. Maar om dit zoveel mogelijk te beperken sturen wij altijd een opstookprotocol mee. Hierin geven we aan dat de vloerverwarming geleidelijk opgestookt moet worden. Doe je dit niet, en zet je de vloerverwarming in een keer op de hoogste stand, dan wordt de kans op scheuren vergroot.

Scheurvorming als eigenschap

Wij zien de scheuren in een betonvloer zeker niet als nadeel. Sterker nog, dit zien we als een prachtige eigenschap. De betonvloer krijgt door de scheuren namelijk een prachtige industriële uitstraling.

Vind jij de scheuren wel een nadeel? Maar vind je de uitstraling van beton wel ontzettend mooi? Dan is een betonlook vloer wat voor jou! Wij leveren drie verschillende soorten betonlook vloeren. Hieronder hebben we ze op een rijtje gezet:

  • Beton ciré vloer. Dit is een vloer die we met de hand aanbrengen als een soort stucwerk. Hierdoor krijgt de vloer een bewerkt uiterlijk. Qua uitstraling komt deze vloer het meest in de buurt van gevlinderd woonbeton
  • Cementgebonden gietvloer. Dit is een gietvloer op basis van cement. Hierdoor is het een zachte en warme vloer die zeer geschikt is voor bijvoorbeeld de slaapkamer
  • PU gietvloer. Dit is een gietvloer op basis van PU. Dit is een kunststof. Hierdoor is de vloer zelf ook wat harder dan de cementgebonden variant

Garantie op het vullen van scheuren in jouw betonvloer

Omdat wij de scheuren in een betonvloer als eigenschap zien, geven wij hier garantie op. We geven 10 jaar garantie op het vullen van de scheuren.

Krimparme variant

In dit blog gaven we aan dat de kans op scheurvorming altijd aanwezig is. Is dit voor jou iets waar je over twijfelt? Wij bieden namelijk ook een krimparme variant van de betonvloer aan. Hiervoor gebruiken we beton met een andere samenstelling. Dit vermindert de kans op scheurvorming. Let wel op, de kans dat jouw betonvloer gaat scheuren is nog wel aanwezig!

Meer informatie?

Wil je meer informatie ontvangen over de scheuren in een betonvloer? Of ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jouw woning? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We staan u graag te woord om je te voorzien van passend advies.

Klik hier om contact met ons op te nemen.