SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Vloer betonlook

Bent u op zoek naar een vloer met een betonlook uitstraling? Dan zit u bij ons goed! Wij zijn specialist in het aanbrengen van betonlook vloeren. De benamingen hiervoor zijn: de gevlinderde woonbeton vloer, de beton ciré vloer, de cementgebonden gietvloer en de PU gietvloer. Eigenlijk hoort de gevlinderde woonbeton vloer niet in dit rijtje thuis. Hierover leest u alles op deze pagina.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Waarom gevlinderd woonbeton niet bij de betonlook hoort

De reden dat de gevlinderde woonbeton vloer niet in het rijtje van de betonlook vloer hoort is omdat een betonvloer geen betonlook is, maar de échte betonvloer. Dit is dus geen look à like, maar een constructieve betonnen vloer.

Dit betekent dat er twee hoofdtypen zijn de onderscheiden: de échte betonvloer en de vloer in betonlook. Op deze pagina richten wij ons hoofdzakelijk op de betonlook vloeren. Wilt u meer weten over de gevlinderde woonbeton vloer? Klik dan hier.

Gevlinderde betonvloer in interieur, gevlinderd beton,

Betonlook vloer: algemeen

Het grote voordeel van de betonlook vloer is dat dit type vloer nog geen centimeter dik is. In tegenstelling tot de gevlinderde woonbeton vloer die we aanbrengen met een minimale dikte van 7 cm kan de betonlook vloer dus op een bestaande vloer aangebracht worden. Denk hierbij aan een zandcement dekvloer, anhydrietvloer of bijvoorbeeld een tegelvloer. De dikte van een betonlook vloer is circa 8 millimeter.

Een betonlook vloer brengen wij niet rechtstreeks aan op een houten ondervloer. Door de werking van de houten vloer verhoogt u de kans op scheurvorming in uw nieuwe betonlook vloer.

Betonlook vloer: werkwijze

Bij zowel de beton ciré vloer, de cementgebonden gietvloer en de PU gietvloer is de werkwijze op een aantal zaken na erg vergelijkbaar met elkaar. Zo brengen we de betonlook vloeren in meerdere lagen aan. Denk hierbij aan een (epoxy)primer, een egaline laag, de vloer zelf en de juiste laklagen. Het aantal lagen varieert van 4 tot circa 6.

Betonlook vloer: tijdsbestek

Het aanbrengen van een betonlook vloer neemt ongeveer een week tot anderhalve week in beslag. Dit omdat we één laag per dag aanbrengen in verband met droogtijd. Als we uitgaan van 6 werkdagen zou dit bijvoorbeeld van maandag tot maandag zijn. Omdat we in de praktijk merken dat we helaas niet altijd de volgende dag de volgende laag kunnen aanbrengen rekenen we met anderhalve week.

Na het aanbrengen van de betonlook vloer dient u rekening te houden met een week aan droogtijd. Na een week is de betonlook vloer op volledige sterkte en mag u de vloer weer in gebruik nemen.

Hieronder leggen we u de verschillen en eigenschappen van de vloertypen uit.

Betonlook vloer: beton ciré vloer

De beton ciré vloer lijkt qua uitstraling het meest op de échte gevlinderde woonbeton vloer. Beton ciré stuken we als het ware op de vloer waardoor er een levendige en industriële structuur ontstaat. Wilt u het liefst een gevlinderde woonbeton vloer maar is uw woning al voorzien van een zandcement dekvloer met vloerverwarming of mag deze niet weggelaten worden vanuit de bouw? Dan is beton ciré een goed alternatief.

Voordelen beton ciré vloer

 • Aan te brengen op een bestaande vloer zoals een zandcement dekvloer of tegelvloer
 • Levendige en industriële uitstraling
 • In iedere RAL- en NCS- kleur leverbaar
 • 100% vuil- en vloeistofafstotend
 • Eventuele scheurtjes kunnen gerepareerd worden. De scheurtjes blijven wel altijd zichtbaar maar er kan dan geen vuil of vloeistof intrekken
 • Ideaal in combinatie met vloerverwarming

Betonlook vloeren, Betonlook vloer in de voorkamer, vloer betonlook

Betonlook vloer: cementgebonden gietvloer

De cementgebonden gietvloer is wat egaler en glimt wat meer dan de beton ciré vloer. Ook de cementgebonden gietvloer brengen we aan op een zandcement dekvloer of anhydriet vloer als ondervloer of een bestaande tegelvloer.

Het nadeel van de cementgebonden gietvloer is wel dat wanneer er een scheurtje in ontstaat het erg lastig te repareren is.

Voordelen cementgebonden gietvloer

 • Aan te brengen op een bestaande vloer zoals een zandcement dekvloer of tegelvloer
 • In iedere RAL- en NCS- kleur leverbaar
 • Over het algemeen prijstechnisch interessanter dan de beton ciré vloer of de PU gietvloer
 • Goed te combineren met vloerverwarming

gietvloer prijs, prijs gietvloer, vloer betonlook

Betonlook vloer: PU gietvloer

De PU gietvloer is in tegenstelling tot de beton ciré vloer en de cementgebonden gietvloer op kunststof basis. En wat nu waarschijnlijk niet als verrassing komt brengen we ook de PU gietvloer op een zandcement dekvloer, anhydriet vloer of bestaande tegelvloer aan.

De PU gietvloer is een veel gekozen toepassing in een modern of minimalistisch interieur.

Voordelen PU gietvloer

 • Aan te brengen op een bestaande vloer zoals een zandcement dekvloer of tegelvloer
 • In iedere RAL- en NCS- kleur leverbaar
 • Uitstekend te combineren met maar ook zonder vloerverwarming
 • Geluiddempend
 • Elastisch en daarom het minst scheurgevoelig van de betonlook vloeren

PU gietvloer op de 1e verdieping, PU gietvloer

Betonlook vloer: Onderhoud

Doordat onze betonlook vloeren allemaal afgewerkt worden met laklagen is het onderhoud van deze vloeren vrijwel identiek. Meer weten over het onderhoud van deze vloeren? Klik hier voor het onderhoud van de beton ciré vloer en hier voor het onderhoudsadvies van de gietvloeren.

Wilt u direct reinigingsmiddel of onderhoudsmiddel bestellen voor uw vloer? Dat kan via onze webshop: vloerenonderhoud.nl

Meer weten of de betonlook vloer? Neem contact op!

Wilt u meer weten over de betonlook vloeren en de verschillende vloeren in het echt zien? Neem contact op om een showroomafspraak in te plannen!

Vooraf eerst een prijsindicatie ontvangen voordat u onze showroom bezoekt in de Betuwe? Geen probleem. Laat dan uw gegevens achter via het offerteformulier en hopelijk tot ziens!

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.