SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Vloer in betonlook: informatie, soorten en opbouw

Wilt u uw huis een moderne, unieke en stijlvolle uitstraling geven? Onze betonlook vloeren zijn precies wat u zoekt! Betonlook vloeren zijn niet meer weg te denken uit de interieurs van nu en wij begrijpen maar al te goed waarom. Welke opties zijn er? En welke vloer past het best bij uw interieur? We geven u alle informatie op deze pagina.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN BETONLOOK VLOER?

Wilt u weten wat een betonlook vloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? We realiseren graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vraag hier uw offerte aan!

Voordelen betonlook vloer

We bieden verschillende betonlook vloeren aan, elk met hun eigen eigenschappen. De voordelen van al onze vloeren zijn hetzelfde:

  • Hygiënisch en onderhoudsvriendelijk. Onze betonlook vloeren zijn naadloos en worden afgelakt. Dit maakt de vloer hygiënisch en gemakkelijk te onderhouden;
  • Dunne vloer. Met een dikte van tussen de 4-8 millimeter zijn onze betonlook vloeren dun en licht in gewicht. Hierdoor is een betonlook vloer toepasbaar in vrijwel iedere situatie;
  • Ideaal in combinatie met vloerverwarming. Betonlook vloeren zijn maar enkele millimeters dik. Hierdoor warmen betonlook vloeren snel op en houden ze warmte lang vast;
  • Ruime kleurkeuze. PU gietvloeren, beton ciré vloeren en minerale gietvloeren kunnen in iedere RAL- en NCS-kleur gekozen worden. Italiaanse betonlook vloeren, cementgebonden gietvloeren en metallic gietvloeren zijn verkrijgbaar in eigen unieke kleuren.

Verschil gevlinderde betonvloer en betonlook vloer

De gevlinderde betonvloer is een massieve betonvloer zonder toevoeging van kleur- en kunststoffen. Beton wordt gestort met behulp van een betonpomp en vervolgens gevlinderd. Tijdens het vlinderen wordt de woonbeton vloer op kleur gebracht door pigment toe te voegen aan de toplaag van het beton. Beton is een hard en natuurlijk materiaal, dat kan krimpen en uitzetten bij temperatuurwisselingen. Dit kan scheurvorming veroorzaken. Wij geven garantie op deze scheurvorming en repareren dit kosteloos. Een gevlinderde betonvloer is minimaal 7 centimeter dik.

Een betonlook vloer lijkt op een betonvloer, maar dat is het niet. De vloer wordt aangebracht over een ondervloer zoals een zandcement dekvloer. Voor een goede hechting wordt de ondergrond eerst geschuurd. Vervolgens wordt er een epoxy primer en egalinelaag aangebracht. Hier wordt de betonlook vloer overheen gegoten. Een gietvloer is tussen de 4 en 8 millimeter dik (incl. egaline).

Op deze pagina delen we meer informatie over betonlook vloeren. Meer weten over de gevlinderde betonvloeren? Lees dan: Gevlinderde betonvloeren

Soorten betonlook vloeren

Wij bieden verschillende vloeren met een betonlook aan:

Deze vloeren hebben over het algemeen dezelfde eigenschappen. Het zijn dunne vloeren die in vrijwel iedere situatie aangebracht kunnen worden, en ze hebben de looks van beton. Toch hebben deze betonlook vloeren allemaal een unieke samenstelling en opbouw. We delen dit graag met u.

Betonlook vloer: Italiaanse betonlook vloer

De Italiaanse betonlook vloer lijkt qua uitstraling het meest op een échte gevlinderde betonvloer. Met zijn natuurlijke uitstraling en een dikte van slechts 3 millimeter, is deze vloer vrijwel overal toepasbaar. De Italiaanse vloer wordt gemaakt op basis van cement en hars, is in 11 unieke kleuren verkrijgbaar en wordt afgewerkt door te vlinderen.

Dunne gevlinderde vloer in de woonkamer

Betonlook vloer: beton ciré vloer

Een beton ciré vloer is een duurzame, slijtvaste en levendige afwerking voor uw woning. Beton ciré stuken we als het ware op de ondervloer. Dit is handwerk. Hierdoor ontstaat er een unieke vloerafwerking. Deze vloer is in iedere RAL- en NCS-kleur verkrijgbaar.

Betonlook vloer: PU gietvloer

Een PU gietvloer is een zachte gietvloer die gemaakt wordt op basis van kunststof. Hierdoor is dit een comfortabele vloer die in elke ruimte van uw woning gegoten kan worden. Zelfs in het douchegedeelte! De PU gietvloer kan worden aangebracht in iedere RAL- en NCS-kleur. Ook een combinatie van twee kleuren is mogelijk voor een écht betonlook effect. Hierdoor past deze vloer in vrijwel ieder interieur.

pu gietvloer eettafel, eetkamer pu gietvloer pu vloer

Betonlook vloer: cementgebonden gietvloer

De cementgebonden gietvloer is een unieke, tijdloze en industriële vloer. Zoals de naam al zegt, wordt deze vloer gemaakt op basis van cement. Hierdoor is de gietvloer wat harder en kan hij tegen een stootje. De cementgebonden gietvloer is verkrijgbaar in zes unieke kleuren: off white, lichtgrijs, grijs, antraciet, beige en zandkleur.

Betonlook vloer: minerale gietvloer

De minerale gietvloer is een strakke gietvloer van slechts enkele millimeters dik. Deze levendige gietvloer wordt, zoals de naam al zegt, gemaakt op basis van mineralen. De minerale gietvloer is beschikbaar in iedere RAL- en NCS-kleur.

Betonlook vloer: metallic gietvloer

Wilt u iets anders dan anderen? Een echte eyecatcher van een vloer in huis? Dan is de metallic gietvloer echt wat voor u. De metallic gietvloer is beschikbaar in 8 unieke kleuren, heeft een marmerlook en een glimmende uitstraling.

Opbouw gietvloer

Het aanbrengen van al onze gietvloeren is hetzelfde. Dit neemt ongeveer een week tijd in beslag. De opbouw van al onze gietvloeren is:

  • 1e laag primer
  • 2e laag egaline
  • 3e laag epoxyprimer
  • 4e laag gietvloer
  • 5e en 6e laag laklagen

Hierna moet de gietvloer nog 7 dagen drogen.

De specifieke laagopbouw kan variëren afhankelijk van de situatie, we bespreken dit altijd vooraf met u!

Onderhoud betonlook vloer

Wanneer u kiest voor een prachtige vloer met een betonlook, wilt u hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Goed en regelmatig onderhoud is hierbij van belang. Betonlook vloeren zijn naadloos en worden afgelakt. Hierdoor is het onderhoud makkelijk en niet veel werk maar het is wel belangrijk om dit regelmatig te doen.

Lees: ‘Onderhoud betonlook vloer’ voor de beste tips om uw betonlook vloer te onderhouden.

Meer weten over al onze vloeren met een betonlook? Neem contact op!

Wilt u meer weten over onze verschillende betonlook vloeren en wilt u de verschillende vloeren in het echt zien? Maak een afspraak in onze showroom! Zien wij u snel?
Afspraak maken

Ons meest recente werk