SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met wegwerkzaamheden aan de Lakemondsestraat zijn we minder goed bereikbaar van 13 mei t/m 24 mei. Tweede pinksterdag, maandag 20 mei zijn we gesloten. ×

Monolitische betonvloer

Sinds 2008 zijn wij specialist in het realiseren van monolitische betonvloeren. Een monolitische vloer is toepasbaar in diverse ruimtes. Waaronder de keuken, woonkamer of badkamer. Of wat dacht u van een monolitische betonvloer als terras. Ook dat realiseren wij graag voor u.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde betonvloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? We realiseren graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vraag hier uw offerte aan.

Wat is een monolitische betonvloer?

Een monolitische betonvloer is een betonnen vloer die monolitisch afgewerkt wordt. Dit is exact hetzelfde als het vlinderen van een betonvloer. De termen monolitische betonvloer en gevlinderde betonvloer worden vaak door elkaar gebruikt. In dit geval gaat het over dezelfde betonvloer. Vlinderen gebeurt met speciale machines voorzien van wieken die ronddraaien. Zo zakken alle grove delen naar beneden en de fijne deeltjes komen in de bovenste laag van de vloer. Op deze manier creëren wij een sterk verdichte toplaag en is de monoliet betonvloer niet meer zo poreus als een onbewerkte betonvloer.

Voordelen monolitische betonvloer

De voordelen van een monolitische betonvloer zijn:

 • Energiezuinig
 • Natuurlijke en robuuste uitstraling
 • Slijt- en krasvast
 • Hygiënisch en makkelijk te onderhouden
 • Naadloos design
 • Geschikt in combinatie met vloerverwarming
 • De uitstraling wordt in de loop der jaren steeds robuuster

Werkwijze monolitische betonvloer

Voor het realiseren van een monoliet betonvloer gaan wij als volgt te werk:

 • Allereerst brengen we de wapening aan
 • Aansluitingen van puien en dorpels controleren
 • Bepalen van de vloerhoogte
 • Bekisting van de rand beëindigen en stellen van RVS of aluminium strippen en stroken (optioneel)
 • Het storten en monolitisch afwerken van de betonvloer
 • Toplaag instrooien voor de gewenste kleur
 • U kunt de monolitisch betonvloer na 3 á 4 dagen afdekken met een stucloper. Let op, dit is wel afhankelijk van het weer.
 • Na het afdekken met de stucloper kunnen we overige werkzaamheden weer hervatten.

Monolitische betonvloer op kleur

Om te weten welke kleur uw monolitische betonvloer wordt adviseren wij te kiezen uit één van onze kleurpigmenten. Zonder deze kleurpigmenten kunnen geen geen uitspraak doen over de kleur van uw vloer. Dit is dan mede afhankelijk van de kleur zand die, die dag gebruikt is in de betonmix. Komt het zand uit de Rijn? Dan is het zand vaak grijzer. Komt het zand uit de Maas? Dan is het zand vaak geler. Hierin is dus best wel een groot verschil mogelijk.

Afwerking monolitische betonvloer

Een gevlinderde woonbetonvloer vraagt goed en consequent onderhoud. Wij raden u aan om de vloer na het vlinderen te impregneren. Door de betonvloer te impregneren ontstaat er een beschermende laag in uw vloer die vuil afstotend werkt. Na het vlinderen is uw monolitische betonvloer circa 85% vuil- en vloeistofafstotend. Door uw betonvloer te impregneren verhoogt u de dichtheid van 85% naar circa 95%. Om deze dichtheid te kunnen waarborgen is goed en regelmatig onderhouden erg belangrijk. Lees hier meer over het onderhouden van uw betonvloer.

Een betonvloer in uw woning

Op zoek naar een monolithisch afgewerkte vloer voor in uw woning? Neem dan contact met ons op. In onze showroom kunt u diverse kleuren en afwerkingen van zo’n vloer bekijken. Maak hier een afspraak. U kunt ook eerst een prijsindicatie ontvangen. Dit doet u door het offerteformulier in te vullen.

Wilt u snel uw vraag beantwoord hebben? Wij helpen u uiteraard ook graag telefonisch. Bel ons dan op: 0488-750 961.

Contact opnemen Prijsindicatie aanvragen

Ons meest recente werk