Woonbeton schoonmaken

Schoonmaken van uw woonbeton en beton design vloeren

Dé manieren om uw betonnen designvloer en woonbeton schoon te maken!

Er zijn veel producten verkrijgbaar om betonvloeren te reinigen, de één nog duurder dan de ander. Ze zijn vaak moeilijk aan te brengen en hebben een sterke chemische geur. Daarom geven wij graag onze gouden tip door die vroeger veelal toegepast werd: gebruik groene zeep!

Die oma’s van vroeger waren zo gek nog niet…  Groene zeep is een perfecte manier om uw vloer te reinigen. De betonvloer wordt extra beschermd tegen indringing van vuil en vloeistoffen. Groene zeep in lauw water reinigt krachtig en laat tegelijkertijd een beschermend laagje achter op het woonbeton. Door dit ouderwetse, maar effectieve middel gaat de designvloer weer mooi glimmen. Deze manier van schoonmaken is goedkoop én doeltreffend.
In natuurwinkels is er de groene zeep met lijnolie te verkrijgen, dit middel laat een afstotende laag achter op uw woonbeton.
Het nadeel van groene zeep is echter als u morst met warme dranken, dan lost de zeep op en is er alsnog kans op vlekvorming. Voor normaal gebruik en koude vloeistoffen/ vuil voldoet deze laag echter prima.

Als u onze impregneer en/ of Protector toepast op uw vloer, hoeft u bij normaal gebruik geen zeep of schoonmaakmiddel te gebruiken om uw designvloer te reinigen. Warm of lauw water is voldoende om het beton schoon te maken.

Hoe maak ik mijn woonbeton vloer schoon?
De woon betonvloer wordt in de meeste situaties voor het dweilen van de betonvloer geveegd met een zachte bezem. We raden u paardenharen bezems aan, die werken het beste en verwijderen makkelijk het losliggende vuil. Als de woonbeton schoon is, kan er gedweild worden met bijvoorbeeld vloeibare groene zeep. Werk altijd met 2 emmers. Bij ons is er een schoonmaak setje te bestellen, die bestaat uit een karretje op zwenkwielen met 2 emmers en een goede stevige dweil/stok. U gebruikt 1 emmer voor schoon water en sop, de andere gebruikt u om uw vieze dweil uit te spoelen/ wringen. Maak achtjes met uw dweil, zodat het vuil voor uw dweil blijft liggen. Probeer niet te grote vlakken te maken, en spoel uw dweil liever een keer extra uit. De meest gemaakte fout bij het dweilen is om grote gedeeltes mee te nemen. U zult uw vuile water alleen maar uitsmeren op de vloer en het vuil dus verdelen. Het resultaat is na een langere periode schoonmaken dat uw vloer door het dweilen geel/bruin wordt. Als dat het geval is kunt u bij ons een schoonmaakmiddel bestellen wat zeer intens reinigt, en zo kunt u weer met een schone vloer starten. Maar beter is om dat te voorkomen door achtjes te maken met uw dweil en kleine vlakken te maken.

Kom kijken in onze showroom voor de vele keuze mogelijkheden.

HELP…MIJN BETONVLOER WORDT BRUIN / GEEL.
Als u uw vloer minder of niet meer schoon krijgt kunt u bij ons protect/clean bestellen. Die reinigt de vloer zeer diep van vuil en vetten. Dit middel kunt u ook als periodiek schoonmaakmiddel blijven gebruiken voor een goede bescherming van uw woonbeton

Hebt u nog vragen over het schoonmaken van uw design- en woonbeton vloeren, neem gerust contact met ons op.

Algemene voorwaarden

© 2016 Willem Designvloeren - Webdesign: G2O