SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

American Clay wanden

Bent u op zoek naar een unieke en originele wandafwerking? En zijn duurzaamheid en natuurlijke materialen daarbij belangrijke kenmerken? Dan zijn u en American Clay wanden waarschijnlijk de perfecte match.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Wat kost American Clay?

Wilt u weten wat een American Clay wand kost op basis van uw situatie en aantal vierkante meters? We realiseren graag uw droomwand vanaf 25 m². Vraag hier uw offerte aan.

Wilt u liever telefonisch meer informatie ontvangen? Of een afspraak maken bij ons in de showroom om alle mogelijkheden over American Clay door te bespreken? Neem contact met ons op, wij helpen u graag bij het vinden van de perfecte wandafwerking.
Contact opnemen

Wat zijn American Clay wanden?

De American Clay wand is een originele kleipleister uit Albuquerque in New Mexico USA. Deze afwerking op uw wanden zorgt voor een natuurlijk en gezond leefklimaat. Met deze wandbekleding haalt u de natuur in huis en zorgt u voor leefruimten waar u vrijuit kunt ademen. Dat klinkt goed toch?

American Clay wanden zijn ontwikkeld door een voormalig stukadoor in 2002. Hij was het meer dan zat om met producten te werken die hem hoofdpijn bezorgden. Na een tweejarige periode van ontwikkeling en testen heeft hij een prachtige kleipleister samengesteld met natuurlijke producten.

Bovendien absorbeert de klei geurtjes en filtert de klei op een natuurlijke wijze de lucht. Mensen met een allergie hebben hier voelbaar baat bij.

Kleipleister wanden van American Clay in wellness

De mogelijkheden met American Clay wanden

Uw unieke American Clay wand stelt u helemaal naar uw wensen en woonstijl samen. Zo kunt u kiezen uit meer dan 240 verschillende kleuren en ook de afwerking kunt u naar wens samenstellen. Om u een voorbeeld te geven: u kunt kiezen voor een afwerking met de essentie van suède, zo glad als satijn, glad met een subtiele structuur of een samenstelling van vergruisde schelpen. Kortom, keuzes genoeg om uw eigen natuurlijke muur te creëren om jarenlang te genieten! Bent u al overtuigd?

Waar toe te passen?

We begrijpen dat u het liefst Amercian Clay wanden overal wilt toepassen. Dit is gelukkig ook bijna mogelijk. American Clay in het douchegedeelte of achter de wastafel raden we alleen af. Voor die muren adviseren wij beton ciré wanden.

De natuurlijke kleiwanden stralen rust uit. In de ruimte voelt het kalm, ruikt het fris en is het heerlijk stil. De perfecte wandafwerking dus voor uw werkkamer waar u zich goed kunt concentreren en in de woonkamer waar u heerlijk wilt ontspannen. Of wat dacht u van de babykamer? Want rustige en blije baby’s betekent ook blije ouders of verzorgers.

De voordelen van American Clay

 • Vochtregulerend
 • Stof- en vuilafstotend
 • Makkelijk te repareren
 • Meer dan 240 kleuren
 • Geen beslagen ramen meer
 • VOS (vluchtige organische stoffen) vrij
 • Schimmelwerend
 • Absorbeert geur
 • Geluiddempend
 • Warme uitstraling
 • Natuurlijk alternatief

Onderhoud American Clay wanden

Het schoonmaken van deze kleiwanden is makkelijk. Met een sponsje (goed uitgewrongen) poets je vlekjes weg door cirkelvormige bewegingen te maken. Ook lichte krasjes, kleine beschadigen, strepen van pen of potlood kunt u op deze manier verwijderen.

Schoonmaakmiddel voor American Clay wanden bestelt u snel via Vloerenonderhoud.nl.

Kom zien, voelen en vergelijken in onze showroom

Bent u na het lezen van alle voordelen helemaal enthousiast geworden? Kom bij ons in de showroom om alle details door te spreken en een passend prijsvoorstel op te maken. Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen.
Afspraak maken

Ons meest recente werk