SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Dunne betonvloer storten: de Italiaanse betonlook vloer maakt het mogelijk!

Een betonvloer is altijd minimaal 7 centimeter dik, maar wat nou als we vertellen dat we ook een dunne betonvloer storten? Nou ja, storten is niet helemaal het goede woord, maar je leest het goed: het is mogelijk om een gevlinderde vloer te creëren van een dunne laag van maar 3 millimeter dik. We vertellen je heel graag meer over deze vernieuwende vloer: de Italiaanse betonlook vloer!

Een dunne betonvloer storten was voorheen een nietszeggende term, want het kon simpelweg niet. Een betonvloer moet altijd minimaal 7 centimeter dik zijn. In bestaande woningen of nieuwbouwwoningen met een zandcement dekvloer maakten we dus veel vaker gietvloeren en andere dunne betonlook vloeren. Maar nu hebben we een nieuwe betonlook vloer in ons assortiment: Italiaans betonlook.

Waaruit bestaat de Italiaanse betonlook vloer?

Italiaanse betonlook vloeren lijken van alle betonlook vloeren het meest op echte gevlinderde betonvloeren, alleen is deze vloer maar 3 millimeter dik. We maken Italiaanse betonlook vloeren door een mengsel van onder andere cement en hars in twee lagen op de ondervloer aan te brengen en vervolgens te vlinderen. En juist dat vlinderen geeft de vloer het typisch gewolkte effect van een betonvloer.

Wanneer is een dunne betonvloer storten geschikt?

Vind je een gevlinderde betonvloer heel mooi, maar heb je een bestaande woning met een zandcement dekvloer erin? Of kun je om een andere reden de dikte van een betonvloer niet kwijt? Dan is een Italiaanse betonlook vloer perfect geschikt voor jou. Misschien was je helemaal niet op zoek naar een betonvloer, maar vind je deze betonlook vloer gewoon supermooi. Dat kunnen we ook heel goed begrijpen!

Italiaanse betonlook vloer over bestaande vloer

Nog een groot voordeel van de Italiaanse betonlook vloer: we kunnen hem over de bestaande vloer heen maken. Dat betekent dat deze vloer bijna altijd past. Deze vloer kan over beton, keramiek, marmer of een zandcement dekvloer. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden voor in jouw woning.

De kleuren van Italiaanse betonlook vloeren

Ben je benieuwd welke kleur een Italiaanse betonlook vloer heeft? Natuurlijk is hij er in het grijs en zandkleur voor de echte betonlook, maar er zijn nog veel meer kleuren waarin we deze mooie vloer kunnen maken. 12 om precies te zijn. Naast grijstinten, zandkleur en wit zijn dat ook blauw-, groen-, geel- en roodtinten. Denk bijvoorbeeld aan terracotta of blauwgrijs. Sommige kleuren die we minder vaak gebruiken hebben een toeslag. Daarover vertellen we je natuurlijk meer bij een bezoek in onze showroom.

 

Hoe we een dunne betonvloer storten

Wanneer je kiest voor een Italiaanse betonlook vloer is het ook fijn om een beeld te hebben van hoe we deze vloer maken. Dat hebben we helemaal uitgeschreven op onze pagina over Italiaanse betonlook vloeren en dit is de beknopte versie:

  • Van tevoren: Ondergrond controleren en het aantal vierkante meters opmeten;
  • Dag 1: Ondergrond schoonmaken, schuren/stralen, opvullen met epoxy en schrappen.
  • Dag 2: Eerste laag Italiaans betonlook aanbrengen en na 90 minuten de tweede laag. Na voldoende uitharden vlinderen we de vloer.
  • Dag 3 of 4: De vloer moet minimaal 48 uur drogen. Tijdens het drogen schuren we de vloer op.
  • Dag 5: Licht opschuren van de vloer en aanbrengen van een primer. Daarna lakken we de vloer af met twee laklagen.

Zoals je ziet duurt het vijf dagen om de Italiaanse betonlook vloer te maken. Vier dagen daarvan zijn we bij je op locatie en ook een paar weken van tevoren komen we al een keer langs om de ondergrond te controleren en de exacte oppervlakte in te meten.

*Het vochtpercentage en de luchtvochtigheid zijn natuurlijk ook bepalend voor bovengenoemde tijden.

Italiaanse betonlook vloer komen bekijken?

Ben je enthousiast geworden over Italiaanse betonlook vloeren en laat jij graag ook een dunne betonvloer aanbrengen? Of heb je nog wat vragen over deze of een andere vloer? Bel of mail ons gerust met jouw vraag. Je bent natuurlijk ook van harte welkom om vloeren te komen bekijken in onze showroom! Maak van tevoren even een afspraak, dan kunnen wij zorgen dat we de juiste adviseur voor je klaar hebben staan!
Contact opnemen

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.