SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Italiaanse betonlook vloer in Oostzaan. Hierop staat een grijze bank en houten meubels.

Een dunne betonvloer storten: de Italiaanse betonlook vloer maakt het mogelijk!

Een betonvloer van maar 3 millimeter dik? Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar met onze nieuwste techniek is het mogelijk. Met deze methode kunnen we een prachtige gevlinderde vloer creëren met een dunne laag van maar 3 millimeter.

Tot voor kort was het idee van een dunne betonvloer ondenkbaar: betonvloeren moesten minimaal 7 centimeter dik zijn. Voor bestaande woningen of nieuwbouwprojecten met een zandcement dekvloer werd vaak gekozen voor gietvloeren of andere dunne betonlook vloeren. Maar inmiddels hebben we wél een goed alternatief in ons assortiment: de Italiaanse betonlook vloer.

Waaruit bestaan Italiaanse betonlook vloeren?

Italiaanse betonlook vloeren zijn bijna niet te onderscheiden van gevlinderde betonvloeren, alleen is deze vloer maar 3 millimeter dik. We maken Italiaanse betonlook vloeren door een mengsel van cement en hars in twee lagen op de ondervloer aan te brengen, en vervolgens te vlinderen. En juist dat vlinderen geeft de vloer het typisch gewolkte effect van een betonvloer.

Wanneer is een dunne betonvloer storten geschikt?

Ben je weg van gevlinderde betonvloeren, maar heb je een bestaande woning met een zandcement dekvloer? Of kun je om een andere reden geen dikke betonvloer realiseren? Dat is een Italiaanse betonlook vloer precies wat je zoekt. Misschien had je niet eens gedacht aan een betonvloer, maar spreekt deze betonlook vloer je enorm aan. Dat begrijpen we helemaal!

Italiaanse betonlook vloer over bestaande vloer

Nog een groot voordeel van de Italiaanse betonlook vloer: we kunnen hem over de bestaande vloer heen maken. Dat betekent dat deze vloer bijna altijd past. Deze vloer kan over beton, keramiek, marmer of een zandcement dekvloer. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden voor in jouw woning.

De kleuren van Italiaanse betonlook vloeren

Ben je benieuwd welke kleur een Italiaanse betonlook vloer heeft? Natuurlijk is hij er in het grijs en zandkleur voor de echte betonlook, maar er zijn nog veel meer kleuren waarin we deze mooie vloer kunnen maken. 12 om precies te zijn. Naast grijstinten, zandkleur en wit zijn dat ook blauw-, groen-, geel- en roodtinten. Denk bijvoorbeeld aan terracotta of blauwgrijs. Sommige kleuren die we minder vaak gebruiken hebben een toeslag. Daarover vertellen we je natuurlijk meer bij een bezoek in onze showroom.

Het verhaal van Henk en Elzaline

Henk en Elzaline kochten een nieuwe woning die verbouwd werd. Samen met hun dochter van 4 wonen ze in het Betuwse Opheusden. Ze kozen voor ons nieuwste vloertype: de Italiaanse betonlook vloer in de kleur Rome.
Klantverhaal Henk en Elzaline

Hoe we een dunne betonvloer storten

Wanneer je besluit om voor een Italiaanse betonlook vloer te gaan, is het handig om te weten hoe het proces verloopt. Het proces hebben we uitgebreid omschreven op onze pagina over Italiaanse betonlook vloeren, maar hier vind je een beknopte versie. Je kunt ook onderstaande video bekijken om een goed beeld te vormen.

  • Voorbereiding: Ondergrond controleren en het aantal vierkante meters opmeten;
  • Dag 1: Ondergrond schoonmaken, schuren/stralen, opvullen met epoxy en schrappen;
  • Dag 2: Aanbrengen van de eerste laag Italiaanse betonlook, gevolgd door de tweede laag na 90 minuten. Na voldoende uitharding wordt de vloer gevlinderd;
  • Dag 3 of 4: De vloer moet minimaal 48 uur drogen. Tijdens het droogproces schuren we de vloer op;
  • Dag 5: Licht opschuren van de vloer, aanbrengen van een primer en vervolgens twee laklagen.

Italiaanse betonlook vloeren bekijken in Opheusden

Ben je enthousiast geworden over Italiaanse betonlook vloeren en overweeg je ook een dunne betonvloer te laten realiseren? Of heb je nog vragen over deze of andere vloeropties? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder!

Daarnaast ben je van harte uitgenodigd om onze showroom te bezoeken en de vloeren te bekijken! Maak je van tevoren een afspraak? Dan zorgen wij ervoor dat er een adviseur beschikbaar is en de koffie klaarstaat.
Plan je bezoek