SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Een nieuwe vloer kopen: waar moet je op letten?

Jij gaat je huis verbouwen, of misschien zelfs wel nieuwbouwen! Hierbij is een nieuwe vloer natuurlijk van belang! Bij het kopen van een nieuwe vloer zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Wij delen al onze tips en aandachtspunten met je. Zo kun jij, de perfecte keuze maken!

1. Wat is de juiste ondervloer?

Wanneer jij gaat kiezen voor een betonvloer is het belangrijk dat er hiervoor ook de juiste ondervloer aanwezig is. Een gevlinderde betonvloer is minstens 7 centimeter dik. Het gewicht van een betonvloer van 7 centimeter is dan ook maar liefst 170 kg per m². De ondervloer moet constructief dragend zijn om de genoemde dikte te kunnen verwerken.

gevlinderde woonbeton vloer in een landelijk interieur

2. Is de vloer geschikt in combinatie met vloerverwarming?

Wanneer je een nieuwe vloer gaat kopen, kies je misschien ook wel meteen voor vloerverwarming! Een gevlinderde betonvloer is de perfecte vloer in combinatie met vloerverwarming! Deze vloer warmt snel op en houdt de warmte lang vast!

Wij kunnen de betonvloer én de vloerverwarming leveren! Hierbij kunt u kiezen uit verschillende soorten beton. Bij een betonvloer inclusief vloerverwarming raden wij het een om te kiezen voor onze energiezuinige- en de krimparme variant. Dit zorgt voor een dichtere betonmassa, met dus minder stilstaande lucht. Stilstaande lucht isoleert. Hoe minder stilstaande lucht, hoe beter de warmte doorkomt!

3. De juiste vloer kopen in de juiste ruimte

Niet iedere vloer is voor iedere ruimte in huis geschikt. Maar de gevlinderde betonvloer wel! Van de woonkamer tot de badkamer en zelfs een terras van beton is mogelijk! Ook is de gevlinderde betonvloer, met het juiste onderhoud, bestand tegen vlekken en dus ook de perfecte vloer in de keuken. Oftewel, deze vloer is door het hele huis mogelijk!

Gevlinderd betonnen terras in Soesterberg

4. Hoe is de vloer bij intensief gebruik?

Wanneer je een nieuwe vloer wilt kopen, is het natuurlijk ook belangrijk dat deze lang meegaat. Zeker bij intensief gebruik wil je genieten van een sterke vloer. Een gevlinderde betonvloer is een harde vloer die gelukkig wel tegen een stootje kan! Wanneer je kiest voor een betonvloer, kies je voor een vloer die een leven lang meegaat!

Het is hierbij wel belangrijk om de vloer wekelijks even te onderhouden. Hoe je dit het beste kunt doen lees je op de pagina: Onderhoud gevlinderde woonbeton vloer.

5. Matchen bij het interieur

Wanneer je een nieuwe vloer gaat kopen is het fijn als deze bij het volledige interieur past. Een betonvloer is een neutrale vloer en dus een goede basis in ieder interieur. Ook kunnen wij een betonvloer in verschillende grijstinten en zandkleuren realiseren. Zo weet jij alvast welke meubels bij de vloer passen!

Deze kleuren zijn te zien in onze showroom. Wil jij alle betonvloer kleuren zien en vergelijken? Maak dan meteen een afspraak in onze showroom!
Afspraak maken

gevlinderde woonbeton vloer van Willem Designvloeren in de woonkamer

6. Een vloer die past binnen het budget

Jouw budget speelt natuurlijk ook een rol. De ene vloer is nu eenmaal goedkoper dan de ander. Om alvast een indicatie van de prijs van een betonvloer in jouw situatie te krijgen, raden wij je aan om onze rekentool in te vullen!

Hierbij vul je je gegevens en situatie aan, en vervolgens krijg je een indicatie van de prijs in jouw mailbox!
Rekentool

Nieuwe vloer uitzoeken in de showroom

Wil jij liever meteen persoonlijk advies en een passende offerte op basis van jouw woonsituatie en wensen? Kom dan snel langs in onze showroom! In deze afspraak kijken we samen wat de beste opties voor jou zijn, en welke toevoegingen wij je in jouw situatie adviseren.
Afspraak maken in de showroom!

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.