SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

Modern vintage interieur gecombineerd met oranje tegels, een witte keuken en een grijze naadloze vloer van Willem Designvloeren.

Een nieuwe vloer kopen: waar moet je op letten?

Overweeg je een renovatie van je woning of zelfs de bouw van een nieuwe woning? Een belangrijk onderdeel hiervan is de keuze van een nieuwe vloer. Bij het aanschaffen van een betonvloer zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. We delen graag onze tips en aandachtspunten met je, zodat jij de perfecte vloerkeuze kunt maken voor jouw situatie.

Welke ondervloer is er nodig?

Bij het kiezen van een betonvloer is het belangrijk om de juiste ondervloer te hebben. Een gevlinderde betonvloer moet minimaal 7 centimeter dik zijn, en heeft daarbij een gewicht van 170 kilogram per vierkante meter. Daarom moet de ondervloer voldoende constructieve sterkte hebben om dit gewicht te dragen. Veelvoorkomende ondervloeren zijn voorbeeld de traditionele constructievloer of een balk- en broodjesvloer. Een andere optie is om de hele vloeropbouw, vanaf het zandbed, door ons te laten realiseren.

We creëren dan een constructievloer en leefvloer in één. Meer informatie over deze mogelijkheid vind je in dit artikel: ‘betonvloer op zand isoleren: constructievloer en woonvloer inéén’.

Heb je geen ruimte voor een vloer van 7 centimeter dik? Overweeg dan een van onze betonlook vloeren. Onze betonlook vloeren zijn maar een paar millimeter dik en kunnen in veel bijna alle projecten worden toegepast.
Betonlook vloeren bekijken

Is de vloer geschikt voor vloerverwarming?

Wanneer je een nieuwe vloer wilt kopen, is het ook de moeite waard om vloerverwarming te overwegen. Een gevlinderde betonvloer is een ideale keuze in combinatie met vloerverwarming. Deze vloer warmt snel op en behoudt de warmte langdurig.

Bij ons kun je zowel de betonvloer als de vloerverwarming verkrijgen. In ons assortiment vind je verschillende soorten beton. Voor een betonvloer met vloerverwarming raden we onze energiezuinige en krimparme variant aan. Dit zorgt voor een dichtere betonstructuur met minder stilstaande lucht, wat zorgt voor betere warmtegeleiding.

De juiste vloer voor de juiste ruimte

Niet elke vloer is geschikt voor alle ruimtes in huis, maar een gevlinderde betonvloer wel! Van de woonkamer tot de badkamer en zelfs voor een betonnen terras is deze vloer geschikt. Met het juiste onderhoud is een gevlinderde betonvloer bestand tegen vlekken, waardoor het ook een perfecte keuze is als keukenvloer. Kortom, deze veelzijdige vloer is geschikt voor elke ruimte in huis!

Is een betonvloer geschikt voor intensief gebruik?

Wanneer je een nieuwe vloer overweegt, is duurzaamheid een belangrijke factor, vooral bij intensief gebruik. Gelukkig is een gevlinderde betonvloer uiterst robuust en bestand tegen zware belasting. Met een betonvloer kies je voor een vloer die een leven lang meegaat!

Dit zeggen andere klanten over het gebruik van een gevlinderde betonvloer:

Christa: “We leven sinds de zomer van 2022 op deze vloer en vinden de gevlinderde betonvloer mooi én heel prettig! Het gevlinderde effect zorgt voor tekeningen en kleurverschillen. Dat zorgt ervoor dat je er niet alles meteen op ziet. Wekelijks stofzuigen en dweilen we de vloer. En één keer per kwartaal geven we de vloer een grote onderhoudsbeurt.”

Marcel: “Wij hebben ervoor gekozen om de vloer te impregneren en dan kan de vloer best wat hebben. In de keuken zijn al wel wat ongelukjes gebeurd. Zo gaat er bij het in- en uitpakken van de vaatwasser weleens wat mis en er is ook al een keer een glas wijn omgevallen. Daar zie je niets meer van. Een groot verschil bij de andere vloer die we gezien hadden in de oude boerderij. Maar die was ook niet geïmpregneerd. Natuurlijk zijn we nog geen 8 jaar onderweg, maar er wordt al wel een jaar intensief op geleefd.”
Meer klantverhalen lezen

Woonkamer in de Achterhoek met een gevlinderde betonvloer. Daarop ligt een zwart vloerkleed met zwarte stoelen en een paarse bank. Er hangt een schilderij aan de wand.

Een nieuwe vloer kopen: matchen bij het interieur

Wanneer je een nieuwe vloer wilt kopen, is het belangrijk dat deze naadloos aansluit bij de rest van het interieur. Een betonvloer vormt een neutrale en veelzijdige basis die in elk interieur past. Bovendien kunnen we betonvloeren realiseren in verschillende grijstinten en zandkleuren.

Wil je deze kleuropties zelf ervaren? Plan een afspraak in onze showroom om alle betonvloerkleuren te zien en te vergelijken. Van harte welkom!
Plan je bezoek

Past een betonvloer in het budget?

Natuurlijk speelt je budget ook een belangrijke rol bij het kiezen van een nieuwe vloer. De kosten kunnen sterk variëren, afhankelijk van het type vloer dat je kiest. Om alvast een idee te krijgen van de prijs van een betonvloer in jouw situatie, raden we je aan om onze handige rekentool in te vullen. Na het invullen van je gegevens, ontvang je een indicatie van de prijs in je mailbox. Zo kun je een weloverwogen beslissing nemen die past bij jouw budget en wensen.
richtprijs berekenen

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.