SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonnen tafel met daaraan zwart met rieten stoelen. Op de tafel staan vazen met bloemen. Daarnaast staat het houten kookeiland met daaraan 3 zwarte barkrukken en de hout met zwarte keuken. Alles is gecombineerd met een gevlinderde betonvloer.

De ervaringen met woonbeton

Ben je een nieuw huis aan het bouwen of een bestaande woning aan het verbouwen, en overweeg je een naadloze vloer? Maak kennis met onze woonbetonvloeren. We bieden verschillende woonbeton vloeren aan. Deze zijn stijlvol, karakteristiek én toe te passen in iedere woning. In dit artikel lees je verschillende ervaringen met woonbeton.

Woonbeton ervaringen

Een vloer van woonbeton heeft meerdere voordelen. Het zijn echte designvloeren. Doordat woonbeton vloeren naadloos zijn, zijn ze ook nog eens heel praktisch en eenvoudig te onderhouden. Er zijn verschillende woonbeton vloeren, voor elk interieur en elke woning.

Gevlinderde betonvloer

Zoals we al noemden, vind je in ons assortiment verschillende woonbetonvloeren. We beginnen met de gevlinderde woonbeton vloer. Deze vloer is minimaal 7 centimeter dik en bevat geen toevoeging van kunststoffen.

Bij onze gevlinderde woonbetonvloer heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een gekleurde toplaag. Deze toplaag is verkrijgbaar in verschillende grijstinten en zandkleuren.

Gevlinderde betonvloer van Willem Designvloeren

Vivian en Ron kozen voor een gevlinderde betonvloer in een monumentaal pand: “We houden van natuurproducten.”

“Omdat we veel houten elementen in huis hebben, zou zandkleur juist te geel kunnen uitvallen. In combinatie met ons lichte interieur komt het grijs prachtig uit. Het oogt absoluut niet blauw en de vloer is heel levendig en overal anders. In de keuken en woonkamer wat rustiger, in de hal wat meer gevlamd.”
Het klantverhaal van Vivian en Ron

Luuk en Juliette kozen voor een betonvloer: “We wilden graag iets anders dan een ander. Daar houden we van.”

Kiezen voor een betonvloer is best spannend. Dat vond Juliette ook. “Hoe pakt de kleur uit bij ons in huis? Hoe valt het licht erop? Matcht de vloer wel met de kleuren van de keuken en de meubels? Dat vond ik veel spannender dan een scheur hier of daar, dat hoort er toch een beetje bij vind ik. Maar gelukkig was de spanning nergens voor nodig.”
Het klantverhaal van Luuk en Juliette

Voordelen van gevlinderd woonbeton

We zetten de voordelen van de betonvloer even op een rij:

  • De gevlinderde betonvloer is naadloos, wat erg praktisch, hygiënisch en makkelijk schoon te maken is;
  • Een betonvloer heeft een natuurlijke uitstraling die in de loop der jaren alleen maar mooier wordt;
  • Gevlinderd beton is keihard, waardoor het kras- en slijtvast is;
  • Een gevlinderde woonbeton vloer is energiezuinig en perfect in combinatie met vloerverwarming.

Nadelen van gevlinderd woonbeton

Elke vloer heeft zijn voor- en nadelen. Om een goede te kunnen maken, is het belangrijk om ook de nadelen van gevlinderd woonbeton te kennen:

  • Een betonvloer kan scheuren: Hoewel wij als enige in Nederland een garantie van 10 jaar bieden op je betonvloer, bestaat er nog steeds een kans op scheuren. Na minimaal 1 jaar komen we kosteloos langs om eventuele scheuren op te vullen;
  • Gevlinderd woonbeton is moeilijk te verwijderen: het is eigenlijk niet nodig, want gevlinderd woonbeton blijft prachtig door de jaren heen, maar betonvloeren verwijderen is geen eenvoudige taak;
  • Minimale dikte van 7 centimeter: Gevlinderd beton wordt gestort met een minimale dikte van 7 centimeter, waardoor het bijna onmogelijk is om betonvloeren op zandcement dekvloeren te storten. Gelukkig is er een oplossing in de vorm van betonlook vloeren.

Betonnen tafel met daaraan zwart met rieten stoelen. Op de tafel staan vazen met bloemen. Daarnaast staat het houten kookeiland met daaraan 3 zwarte barkrukken en de hout met zwarte keuken. Alles is gecombineerd met een gevlinderde betonvloer.

Verschillende betonlook vloeren

Naast onze gevlinderde woonbetonvloeren van minimaal 7 centimeter dik, bieden we ook betonlook vloeren aan. Maar liefst 6 verschillende soorten. Elke vloer heeft zijn eigen unieke uitstraling. Deze betonlook vloeren zijn maar een paar millimeter dik, naadloos en verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren.

Italiaanse betonlook vloer

De Italiaanse betonlook vloer lijkt sprekend op de échte gevlinderde betonvloer. Dit komt doordat de toplaag van deze vloer óók gevlinderd wordt. En dat in maar 3 millimeter dik. De Italiaanse betonlook vloer is beschikbaar in 12 verschillende kleuren.

“WE WILDEN GRAAG MEER EENHEID CREËREN EN KOZEN DAAROM VOOR EEN NAADLOZE VLOER”

Henk en Elzaline kochten een nieuwe woning die verbouwd werd. Samen met hun dochter van 4 wonen ze in het Betuwse Opheusden. Ze kozen voor ons nieuwste vloertype: de Italiaanse betonlook vloer in de kleur Rome.
Het klantverhaal van Henk en Elzaline

Beton ciré vloer

Beton ciré is een duurzame die zowel op vloeren als wanden kan worden toegepast. Dit eeuwenoude materialen hecht uitstekend met de juiste voorbereiding. De beton ciré vloer is daarom een perfecte keuze wanneer je op zoek bent naar een dunne woonbeton vloer. Bovendien kan beton ciré worden aangebracht in elke RAL- en NCS- kleur.

Minerale gietvloer

De minerale gietvloer is een prachtige en levendige vloer op basis van mineralen. Deze gietvloer is maar een paar millimeter dik en verkrijgbaar in elke gewenste RAL- en NCS- kleur.

Cementgebonden gietvloer

Voor wie op zoek is naar een stevige gietvloer op basis van cement, is de cementgebonden gietvloer een uitstekende keuze. Een gietvloer van maar een paar millimeter dik en verkrijgbaar in 6 unieke kleuren.

PU gietvloer

Een PU gietvloer is een strakke, waterbestendige en naadloze vloer. Deze gietvloer wordt gemaakt van het kunststof polyurethaan. Hierdoor is het een wat zachtere gietvloer, die zelf door te leggen is in het douchegedeelte. Ook de PU gietvloer is te verkrijgen in iedere RAL- en NCS-kleur.

“DE ZACHT GRIJSGROENE PU GIETVLOER LIGT DOOR ONS HELE HUIS EN PAST PERFECT BIJ DE KEUKEN”

Janneke en Leo: “We wilden de vloer door het hele huis en dus ook in de badkamer en wc. De PU gietvloer is 100% waterdicht en kan als enige betonlook vloer ook in die ruimtes worden toegepast.”
Het klantverhaal van Janneke en Leo

pu gietvloer in keuken en woonkamer

Metallic gietvloer

Als laatste in de rij, maar zeker niet minder mooi, onze metallic gietvloer, een echte blikvanger vanwege zijn glanzende uitstraling en marmerachtige look. Deze vloer is verkrijgbaar in 8 unieke kleuren, waardoor je een echt statement kunt maken in je ruimte.

Offerte aanvragen

Wil je zelf de ervaring opdoen met een van onze woonbetonvloeren? Maak dan een afspraak in onze showroom. Onze adviseurs staan voor je klaar om te helpen bij het vinden van de vloer die het beste bij jou past!
Plan je bezoek