SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

Italiaans betonlook vloer

Dunne laag betonvloer: de uitstraling van beton, maar dan een paar millimeter dik

Een gevlinderde betonvloer is niet voor elk huis geschikt. Heb je bijvoorbeeld al een zandcement dekvloer dan is er vaak te weinig hoogte, omdat een betonvloer minimaal 7 centimeter dik moet zijn. Maar wat als we je vertellen dat we ook een dunne laag betonvloer kunnen maken van maar een paar millimeter dik? Maak kennis met onze Italiaans betonlook vloer!

Wanneer je helemaal weg bent van de uitstraling van een gevlinderde betonvloer dan weet je waarschijnlijk wel dat er ook veel soorten betonlook vloeren zijn: vloeren met de uitstraling van woonbeton, maar dan in de vorm van een gietvloer of beton ciré. Deze vloeren zijn maar een paar millimeter dik, terwijl een betonvloer minimaal 7 centimeter is en in veel gevallen nog dikker.

Italiaans betonlook: dunne laag betonvloer

Wil je de uitstraling van een betonvloer, maar dan in een dunnere variant? Italiaans betonlook is een tussenvorm van gevlinderd woonbeton en een betonlook vloer, waardoor het eigenlijk een dunne laag betonvloer is. Leer Italiaans betonlook beter kennen door meer te lezen over de samenstelling, afwerking en de uitstraling.

Gewolkt effect door vlinderen

Het hoofdingrediënt van de Italiaans betonlook vloer is cement. Dit is ook een van de ingrediënten van beton. Hierdoor heeft de Italiaans betonlook vloer al in de basis wat kenmerken van woonbeton. Maar de gelijkenis met woonbeton wordt vooral gevormd door de afwerking van de Italiaans betonlook vloer. We bewerken deze vloer namelijk door hem te vlinderen, net als bij een betonvloer.

Het vlinderen van de Italiaans betonlook vloer zorgt ervoor dat deze vloer hetzelfde gewolkte patroon krijgt als een gevlinderde betonvloer. Door de ingrediënten en het afwerken ontstaat dus een soort dunne laag betonvloer, al is het geen echt beton.

Grijze Italiaans betonlook vloer in woonhuis bij de eettafel

Meerdere dunne lagen

Echt beton bestaat uit cement, grind, zand en water. Dit wordt gemixt en vervolgens brengen wij het met een betonpomp in een woning. In de minimaal 7 centimeter ligt ook de wapening en eventueel vloerverwarming. Bij de Italiaans betonlook vloer gaat dit heel anders. Hiervoor mengen we cement en hars en dit mengsel brengen in twee dunne lagen aan op de ondergrond.

Voorbereiding van dunne betonvloer

Die ondergrond bewerken we eerst door hem te reinigen, schuren of stralen, op te vullen met epoxy en tot slot te schrappen met epoxy en ingestrooid zand. Dan volgen twee lagen van het Italiaans betonlook mengsel, vervolgens vlinderen we de vloer en als laatste brengen we twee beschermende laklagen aan.

Omdat de lagen tussendoor moeten drogen zijn we ongeveer één week bezig om jouw Italiaan betonlook vloer te realiseren.

Dunne laag betonvloer: de kleuren

Als je net zo enthousiast bent als wij over de Italiaans betonlook vloer dan wil je waarschijnlijk ook weten in welke kleuren deze vloer te maken is. De Italiaans betonlook vloer is er in 29 unieke kleuren. Uiteraard in verschillende zandkleur- en grijstinten, maar ook in rood-, groen-, blauw- en geeltinten. Bijvoorbeeld oudroze, terracotta of grijsblauw. Je kunt dus alle kanten op met de Italiaans betonlook vloer.
Mijn prijs berekenen

Kenmerken Italiaans betonlook

Ondertussen weet je heel veel over Italiaans betonlook. Maar er zijn nog een paar dingen die we je niet verteld hebben. Bijvoorbeeld dat deze vloer heel goed samengaat met vloerverwarming. Ook heeft Italiaans betonlook een hoge slijtvastheid en is de vloer hygiënisch en onderhoudsvriendelijk omdat hij helemaal naadloos is.

Ondergrond voor een dunne laag betonvloer

Daarnaast is deze vloer te realiseren over meerdere ondergronden. Dat betekent dat deze vloer in heel veel gevallen uitstekend te maken is, terwijl een echte betonvloer niet in ieder huis de gemakkelijkste optie is. Je begrijpt ondertussen vast wel waarom wij zo’n fan zijn van Italiaans betonlook.

Kom de Italiaans betonlook vloer bekijken in de showroom!

Hebben we je aangestoken met ons enthousiasme en wil je de Italiaans betonlook vloer graag komen bekijken in de showroom? Van harte welkom! We vragen je wel om van tevoren even een afspraak te maken. Zo kunnen we zorgen dat de juiste verkoopspecialist aanwezig is om al je vragen te beantwoorden. Wil je van tevoren vast wat vragen? Neem ook dan gerust even contact op!
Contact opnemen

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.