SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Dunne gevlinderde vloer in de woonkamer

5 soorten gietvloeren

Gietvloeren zijn enorm populair in de interieurs van nu. En dat begrijpen we wel. Een gietvloer is er in verschillende soorten en kleuren. Ook is een gietvloer onderhoudsvriendelijk. Hoog tijd om je meer te vertellen over de soorten gietvloeren!

Gietvloer: de soorten

Wij bieden verschillende gietvloeren aan. De Italiaanse betonlook vloer, de minerale gietvloer, de cementgebonden gietvloer, PU gietvloer en de metallic gietvloer. Hieronder vergelijken we de verschillende soorten gietvloeren.

Om een goede keuze te maken nodigen we je graag uit in onze showroom. Hier kun je al onze gietvloeren zien, voelen en vergelijken. Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen!
Contact opnemen

PU gietvloer in de woonkamer RAL 7030- RAL 7038

Voordelen gietvloeren

Al onze gietvloeren zijn verschillend. Toch kennen al deze vloeren vrijwel dezelfde voordelen:

  • Gietvloeren zijn naadloos;
  • Doordat gietvloeren naadloos zijn, en worden afgelakt zijn ze ook erg onderhoudsvriendelijk;
  • In verschillende kleuren beschikbaar;
  • Uitstekend te combineren met vloerverwarming;
  • Enkele millimeters.

1. Italiaanse betonlook vloer

De Italiaanse betonlook vloer is levendig, karakteristiek en heeft een natuurlijke uitstraling. Deze vloer lijkt sprekend op een gevlinderde betonvloer, en dat in maar 3 millimeter dikte. De Italiaanse betonlook vloer wordt gemaakt op basis van cement en hars, en is in 12 kleuren verkrijgbaar.

Prijsvoorbeeld Italiaanse betonlook vloer

Deze prijsindicatie in inclusief epoxyprimer, op basis van 100 m².

100 m² x €149,95 per m², incl. btw = €14.995,-

Dunne gevlinderde vloer in de woonkamer

2. Minerale gietvloer

De minerale gietvloer is strak, naadloos en heeft een levendig karakter. Dit soort gietvloer bestaat, zoals de naam al zegt, voor een groot gedeelte uit mineralen. Hierdoor is dit type gietvloer harder dan de PU gietvloer, maar zachter dan de cementgebonden gietvloer. Deze gietvloer is verkrijgbaar in elke RAL- en NCS- kleur.

Prijsvoorbeeld minerale gietvloer

De prijsindicatie is inclusief epoxy en egaline, op basis van 100 m².

100 m² x €113,35 per m², inclusief btw = €11.335,-

3. Cementgebonden gietvloer

De cementgebonden gietvloer komt van origine uit de industrie. Maar deze vloer zien we ook steeds meer terug in de interieurs van nu. Deze gietvloer heeft de looks beton maar is maar enkele millimeters dik. En dat in tegenstelling tot een échte betonvloer met een minimale dikte van 7 centimeter. Dit type gietvloer is verkrijgbaar in zes kleuren: lichtgrijs, grijs, antraciet, offwhite, beige en zandkleur.

Prijsvoorbeeld cementgebonden gietvloer

Ook het prijsvoorbeeld voor de cementgebonden gietvloer berekenen we inclusief epoxy en egaline. Dit is op basis van 100 m².

100 m² x €123,35 per m², inclusief btw = €12.335,-

4. PU gietvloer

PU is de afkorting voor polyurethaan. Polyurethaan is een kunststof. De PU gietvloer is dus een gietvloer op basis van kunststof. Bij de PU gietvloer kun je kiezen uit iedere RAL- en NCS-kleur. Ook kun je kiezen voor een uni-kleur of voor 2 kleuren gemengd. Wat een groot voordeel van deze vloer is, is dat je hem door kunt leggen in de hele badkamer!

Prijsvoorbeeld PU gietvloer

Het prijsvoorbeeld voor de PU gietvloer, op basis van 100 m², berekenen we ook inclusief egaline. Als tijdens de inmeetafspraak blijkt dat egaliseren niet nodig is, dan komen deze kosten uiteraard te vervallen.

100 m² x €96,- per m², inclusief btw = €9.600,-

pu gietvloer eettafel, eetkamer pu gietvloer

5. Metallic gietvloer

Ben jij op zoek naar een échte eyecatcher in huis. Iets anders dan de traditionele gietvloeren die je veel ziet? Denk dan eens aan de metallic gietvloer. De metallic gietvloer heeft een marmerlook én is verkrijgbaar in maar liefst acht kleuren: Chartreux, Marrone, Aurum, Cobre, Venato, Siena, Menta, Bordeaux.

Prijsvoorbeeld metallic gietvloer

We geven je een prijsvoorbeeld van de metallic gietvloer op basis van 100 m².

100 m² x €129,95 per vierkante meter, inclusief btw = €129.95,-

Meer weten over verschillende soorten gietvloeren?

Ben jij benieuwd welke gietvloer het beste bij jou en jouw interieur past? Maak dan eens een afspraak in onze showroom! Zien wij je snel?
Afspraak maken

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.