SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

Polyurethaan vloer

Een polyurethaan vloer, afgekort PU vloer is een gietvloer van het kunststof polyurethaan. Deze vloer valt onder de betonlook vloeren. De vloer is dus niet gemaakt van beton. Het is wel mogelijk om de look van een betonvloer te benaderen door te kiezen voor een combinatie van twee kleuren. Maar deze vloer kunnen we ook in elke andere RAL- of NCS-kleur uitvoeren.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Van harte welkom!

Ontdek naadloze vloer- en wandafwerkingen in onze showroom en raak geïnspireerd door de vloeren met eigen ogen te zien en zelf te ervaren. Welkom in de wereld van naadloze vloeren.

Een polyurethaan vloer is één van onze betonlook vloeren. Andere soorten zijn de cementgebonden gietvloer, de minerale gietvloer, de metallic gietvloer en beton ciré. De polyurethaan gietvloer is een veel gekozen optie. Wat maakt het zo’n mooie en praktische vloer?

Allereerst is polyurethaan een zacht, warm en elastisch materiaal. Niet voor niets wordt het voor veel producten gebruikt. Het bekende purschuim bestaat uit polyurethaan en de kunststof wordt ook gebruikt in bureaustoelen, auto’s, schoenzolen, banden en sportkleding. Bij polyurethaan vloeren is het ideaal dat de vloer warm aanvoelt en dat er door de elasticiteit ook nog eens weinig kans is op scheuren.

Wat kost een gietvloer, gietvloer, woonbeton, gietvloer in huis, kosten Willem Designvloeren

De eigenschappen van een polyurethaan vloer

Wanneer u zich oriënteert op een vloer, is het fijn om alle eigenschappen van een vloer op een rij te hebben, zodat u ze goed kunt vergelijken met andere vloeren. Dit zijn de voordelen van een polyurethaan vloer:

  • Comfortabel materiaal
  • Goed te combineren met vloerverwarming
  • Dunne vloer (ongeveer 6 millimeter)
  • Verkrijgbaar in elke RAL- en NCS-kleur
  • Ook aan te brengen in de badkamer, inclusief douchegedeelte
  • Mooi en strak resultaat

Zoals u ziet heeft een polyurethaan vloer veel voordelen. Het is de enige betonlook vloer die tot in het douchegedeelte van de badkamer aan te brengen is. En de vloer is in alle kleuren te maken. Natuurlijk is het altijd afhankelijk van de situatie of deze gietvloer de best passende vloer voor u is.

Een polyurethaan vloer vergelijken met andere vloeren

Allereerst selecteert u natuurlijk op of u de vloer mooi vindt of niet. Wij vinden de strakke designlook van deze vloer prachtig, maar wilt u juist een robuustere look (ook al zo mooi) dan komt een beton ciré vloer of cementgebonden gietvloer waarschijnlijk dichter bij uw wensen. Is het een harde voorwaarde dat de vloer in de badkamer in het douchegedeelte doorgelegd wordt? Dan is een polyurethaan vloer heel geschikt, maar is een gevlinderde betonvloer ook een optie. Houd er alleen wel rekening mee dat een gevlinderde betonvloer maar liefst zeven centimeter dik is. Heel anders dus dan de polyurethaan vloer die maar een paar millimeter dik is.

Houd er in uw keuze in elk geval rekening mee dat polyurethaan niet krasvast is. Het materiaal is zachter dan bijvoorbeeld een cementgebonden gietvloer. Dat voelt prettig aan, maar het is wel belangrijk om stoelen en andere meubels te voorzien van goede viltjes. En om regelmatig te stofzuigen om zand en ander vuil van uw vloer te verwijderen.

Meer weten over het schoonmaken van een polyurethaan vloer? Lees dan onze blog: PU gietvloer schoonmaken, zo doe je dat

Hoe we een polyurethaan vloer leggen

Een polyurethaan vloer is een gietvloer en dat betekent dat we de vloer in meerdere lagen op een ondervloer gieten. Bijvoorbeeld een zandcement dekvloer. De verschillende lagen moeten steeds tussendoor drogen. Het komt erop neer dat we elke dag een laag aanbrengen. Te beginnen met egaline (als dat nodig is) of een schraplaag. Vervolgens gieten we de gietvloer en als afsluiting twee lagen twee componenten lak. Houd in uw verbouwplanning dus rekening met een week voor het aanbrengen van de polyurethaan vloer. En daarnaast nog een week droogtijd. In totaal dus twee weken.

polyurethaan vloer, woonbeton of gietvloer

Is polyurethaan duurzaam?

Een polyurethaan vloer kan een leven lang meegaan. Het is namelijk een sterk materiaal. De coating, ofwel de epoxyprimer kan er in de loop van de jaren wel wat af slijten. Dit is helemaal afhankelijk van hoe intensief u de vloer gebruikt. Bij intensief gebruik (denk aan huisdieren, altijd met schoenen aan lopen, enz.) zal de coating na een jaar of zeven toe zijn aan vernieuwing. Houdt u dit goed bij dan blijft een polyurethaan gietvloer jarenlang mooi.

Wat kosten PU vloeren?

Als u een PU gietvloer overweegt zijn design en eigenschappen erg belangrijk. Maar ook de prijs mag hierin niet ontbreken. De prijs voor polyurethaan vloeren berekenen we aan de hand van staffelprijzen. Dat betekent heel simpel: hoe meer vierkante meters u afneemt hoe voordeliger de prijs per vierkante meter. Wilt u weten wat een PU vloer in uw situatie kost? Gebruik dan onze rekentool. Vul uw gegevens in, het aantal vierkante meters, het gewenste type vloer en klik op verzenden. Na uw verzending ontvangt u een prijsindicatie in uw mailbox.
Gebruik rekentool

Polyurethaan vloer bekijken?

Als u het al niet wist, kent u nu veel eigenschappen van de polyurethaan vloer. We kunnen ons ook voorstellen dat u nog vragen hebt of meer informatie wilt over de polyurethaan vloer. Of de PU vloeren in het echt wil zien. Mail of bel gerust of maak een afspraak voor een bezoekje aan onze showroom, zodat u de verschillende vloeren gelijk kunt bekijken. Zien we u snel?
Afspraak maken

Ons meest recente werk