SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

PU gietvloer kosten prijzen Willem Design Vloeren

PU gietvloer schoonmaken, zo doe je dat

De PU gietvloer schoonmaken is niet moeilijk; het is een onderhoudsvriendelijke vloer. Je ontkomt niet aan regelmatig schoonmaken, maar je hoeft daarvoor geen specialistische handelingen uit te voeren. En als je zo’n prachtvloer hebt wil je hem vast ook graag zo mooi houden. Hoe je dat doet, lees je hier.

Een PU gietvloer is een vloer gemaakt van het kunststof polyurethaan. Een vloer die maar een paar millimeter dik is en jarenlang mee kan wanneer hij goed onderhouden wordt. Wat moet je daarvoor doen?

Voorkomen is beter dan genezen

Voordat we het over schoonmaken hebben, eerst wat algemene tips over het mooi houden van een PU gietvloer. Want voorkomen is beter dan genezen. Daarom is het handig om al zoveel mogelijk vuil buiten de deur te houden. We raden daarom aan om schoonloopmatten te gebruiken. Bij de voor- en achterdeur, zowel binnen als buiten. Zo houd je al zoveel mogelijk zand en vuil buiten of op de mat, maar in elk geval niet op de vloer.

Hetzelfde geldt natuurlijk voor het lopen met schoenen in huis. Door met schoenen van buiten naar binnen te lopen neem je ook veel vuil mee. Denk bijvoorbeeld aan zand en steentjes. Allebei niet het allerbeste voor je vloer. Gebruik daarom bijvoorbeeld de: schoenen-uit-policy. 

Je beschermt de vloer ook door alle meubels die schuiven te voorzien van goede beschermvoetjes. Ook onder plantenpotten of andere objecten die op de grond staan kun je bescherming plaatsen.

Helemaal niet erg als je een keer knoeit, dat gebeurt in elk huishouden, maar maak het dan direct even schoon met een licht vochtige microvezeldoek. Ook scherpe voorwerpen zijn niet geschikt voor de vloer. Gebruik dus geen schuursponsjes, andere schurende middelen of agressieve schoonmaakmiddelen.

Je PU gietvloer schoonmaken

Stofzuigen

Het belangrijkste is om de PU gietvloer steeds weer zand- en stofvrij te maken, zodat het vuil niet de kans krijgt om schurend te werken op de vloer. Elke dag/paar dagen even stofzuigen of stofwissen dus. Gebruik bij het stofzuigen een zuigmond voor een harde vloer, zoals een parketvloer bijvoorbeeld. Handig om gelijk even een vlekkencheck te doen als je toch aan het stofzuigen bent. Dan kun je eventuele vlekken gelijk schoonmaken met een vochtig doekje en bijvoorbeeld Lecol Clean OH-49, voordat ze in de vloer trekken.

Stofwissen

Ook stofwissen haalt een groot deel van het vuil weg. Let er even op dat je geen (met olie) geïmpregneerde stofwisdoeken gebruikt, want die kunnen de PU gietvloer aantasten.

Dweilen

Om vlekken tegen te gaan is het daarnaast goed om elke week de vloer te dweilen. En het is de moeite waard om te gaan voor een fijn dweilsysteem met twee emmers, waarmee je schoon en vies water gescheiden houdt. Als schoonmaakmiddel adviseren we Lecol Clean of ons reinigingsmiddel voor harde vloeren.

Je PU gietvloer onderhouden

Wanneer je de PU gietvloer met regelmaat blijft schoonmaken, houd je de vloer mooi. Reinig de vloer daarnaast, na een gewone schoonmaakbeurt, ook één keer per jaar grondig met Lecol Master Polish. Met deze polish vul je kleine beschadigingen in de laklaag weer aan, waardoor je PU gietvloer er weer als nieuw uitziet.

Na een jaar of zeven is het vaak tijd voor een geheel nieuwe laklaag. Wanneer je dit op tijd laat doen, behoud je een stralende PU gietvloer. Wil je weten of een nieuwe laklaag al nodig is, stuur ons dan gerust een foto van je vloer of bel even voor advies.

Lees ook: PU gietvloer kosten: opbouw en extra’s

pu gietvloer, woonbeton, leefbeton

Vragen? Bel of mail gerust!

Ook wanneer je meer wilt weten over het schoonmaken van een PU gietvloer of een andere vraag hebt kun je bij ons terecht. We helpen je graag!
Contact opnemen

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.