SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

Monoliet afwerken

Droomt u ook van een woonbeton vloer? Zo één die erg strak is? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij realiseren namelijk betonvloer die we monoliet afwerken. U vraagt zicht waarschijnlijk af wat het monoliet afwerken van een betonvloer inhoudt. Op deze pagina leggen wij dat voor u uit.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Van harte welkom!

Ontdek naadloze vloer- en wandafwerkingen in onze showroom en raak geïnspireerd door de vloeren met eigen ogen te zien en zelf te ervaren. Welkom in de wereld van naadloze vloeren.

Wat is monoliet afwerken?

Monoliet afwerken is een term die gebruikt wordt voor de afwerking van een betonvloer. Monoliet afwerken betekent precies hetzelfde als vlinderen of polieren. De term ‘monoliet afwerken’ wordt voornamelijk gebruikt door architecten. In de volksmond hebben we het over vlinderen in plaats van over monoliet afwerken. Vlinderen gebeurt met machines die we met de hand bedienen. Hieraan zijn wieken bevestigd die hard ronddraaien. Op deze manier ‘wrijven’ we de grove delen naar beneden en de fijne deeltjes naar boven. Hierdoor creëren we een sterk verdichte toplaag.

monoliet afwerken, afwerken betonvloer, beton afwerken, vloer vlinderen

Wanneer monoliet afwerken?

Wij starten met het monoliet afwerken van de vloer op het moment dat deze nog niet volledig is uitgehard. Om goed te bepalen of het beton de juiste hardheid heeft, blijven wij het gehele proces bij u op locatie. Dat is van het storten tot en met het afwerken. Het kan dus voorkomen dat wij tot laat in de avond of zelfs in de nacht bij u op locatie zijn.  Dit is echter wel afhankelijk van het weer. Bij een hoge luchtvochtigheid of vorst duurt het droogproces van de vloer langer dan op een warme, zonnige dag. Op deze manier creëren wij het gewenste resultaat.

Stucloper plaatsen

Na 5 dagen (afhankelijk van het weer) mag u de vloer afdekken met een stucloper. Het is van belang om een stucloper te gebruiken met een geplastificeerde onderkant. Wij adviseren u om de stucloper stroken naast elkaar op de vloer te leggen. De stucloper stroken mogen in geen enkel geval elkaar overlappen. Het is belangrijk om dit advies op te volgen omdat anders de vloer niet overal evenredig droogt. Hierdoor is de kans op donkere strepen in de vloer aanwezig.

Nabehandeling van een monoliet afgewerkte vloer

We adviseren om de stucloper minimaal 4 weken op de betonvloer te laten liggen. Als de stucloper er ligt, mag u de overige werkzaamheden hervatten. Na de vier weken mag u de stucloper eraf halen. Na het drogen van de vloer zonder stucloper komen wij de vloer impregneren. De droogtijd tussen het verwijderen van de stucloper en het impregneren is ongeveer drie weken. Wij gebruiken een impregneermiddel op waterbasis. Hiermee verdichten we de ‘poriën’ van de vloer. Ideaal voor in de woonkeuken, waar u waarschijnlijk wel eens knoeit met vloeistoffen. Let wel extra op met vloeistoffen zoals olijfolie en wijn. Deze dient u direct met een doekje op te nemen.

Uw vloer monoliet afwerken?

Op zoek naar een vloer die we monoliet afwerken? Kom gerust eens naar onze showroom te Opheusden. Hier hebben we diverse vloeren op grote samples liggen. Op deze manier krijgt u een duidelijk beeld van hoe een betonvloer er uit ziet die monoliet is afgewerkt.

Naast monoliet afgewerkte vloeren realiseren we ook gietvloeren en beton ciré vloeren. Een prima alternatief als beton niet in uw woning kan. Ook deze vloeren hebben we in onze showroom liggen.

Afspraak maken

Ons meest recente werk