SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Wilt u onze showroom bezoeken? Wij zijn open! Vanwege de maatregelen van het RIVM omtrent COVID-19 is onze showroom enkel te bezoeken op afspraak. Neem gerust contact met ons op via 0488-750 961 om een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen met één van onze adviseurs. Van harte welkom! ×

Gepolierde betonvloer

Op zoek naar een gepolierde betonvloer? Dan kunt u bij ons aan het goede adres! Gepolierde betonvloeren zijn natuurlijke betonvloeren zonder toevoeging van kunststoffen. De betonvloer wordt gepolierd voor een sterk verdichte toplaag met een gewolkte uitstraling. Gepolierde betonvloeren zijn geschikt voor iedere woonstijl en zijn ook toepasbaar in kantoren en winkelpanden.

Showroom

Showroom
Vloertypen vergelijken

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
Samen de kleurkeuze maken

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
Informerend en inspirerend

Wilt u een prijsindicatie ontvangen?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie. Gevlinderde woonbeton vloer realiseren wij vanaf 60 m².

Een gepolierde betonvloer, ook wel een gevlinderde woonbeton vloer genoemd, wordt in veel verschillende ruimtes toegepast. Denk hierbij aan woonkamers en badkamers. Maar het is ook mogelijk om een gepolierde betonvloer te storten in uw kantoor of winkelpand. Op deze manier kunt u een industriële look creëren in de gewenste ruimte.

Wat is een gepolierde betonvloer?

Een gepolierde betonvloer is een echte betonnen vloer. Deze vloeren zijn van écht beton zonder toevoeging van kunststoffen. Het polieren of vlinderen van een betonvloer zorgt ervoor dat alle grove delen naar onderen zakken en de fijne deeltjes naar boven komen. Op deze manier krijgt de vloer een verdichte toplaag en indien gewenst een gevlamd of gewolkt effect. Tijdens het vlinderen wordt de kleur ingestrooid in de toplaag voor de gewenste kleur.

gepolierde betonvloer, gepolierd beton

Onderhoud gepolierde betonvloer

Om een gepolierde betonvloer mooi te houden is regelmatig onderhoud gewenst. Een gepolierde betonvloer is van zichzelf vrij poreus. Hierdoor kunnen er af en toe vloeistoffen in de vloer trekken. Als u de vloer onbehandeld laat is deze ongeveer 85% vuilafstotend. Om dit te verhogen raden wij aan de gepolierde betonvloer te impregneren. Op deze manier ontstaat er een laagje dat vuilafstotend werkt. Toch blijft een gepolierde betonvloer een natuurproduct en zal deze altijd iets blijven werken. Wilt u meer lezen over het impregneren en het onderhouden van een gepolierde betonvloer? Klik dan hier.

Energiezuinige gepolierde betonvloer

U kunt bij ons ook terecht voor een energiezuinige gepolierde betonnen vloer. Hiervoor gebruiken we beton met een speciale samenstelling. Zo houdt uw gepolierde betonnen vloer de warmte van de vloerverwarming veel langer en beter vast. De kostenbesparing kan oplopen tot 30 á 40%. De aanschaf van een energiezuinige gepolierde betonvloer is absoluut een goede investering.

Werkwijze gepolierde betonvloer

Bij het leggen van een betonvloer gaan we als volgt te werk:

  • We beginnen met het leggen van de wapening
  • De aansluitingen van puien en dorpels controleren en bepalen van de vloerhoogte
  • Bekisting van de rand beëindigen en stellen van RVS strippen en stroken (optioneel)
  • Storten en polieren van de betonvloer
  • Toplaag instrooien voor de gewenste kleur
  • De betonvloer kan na 3 á 4 dagen afgedekt worden met een stucloper, afhankelijk van het weer
  • Als de vloer goed beschermd is, kunnen de overige bouwwerkzaamheden hervat

Onze ervaring met een gepolierde betonvloer

Wij hebben jaren ervaring met het storten en afwerken van gepolierde betonvloeren. Hierdoor zijn we een betrouwbare partij geworden in de Nederlandse consumentenmarkt. Samen met u gaan we voor het beste resultaat in uw ruimte. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden of vraag direct uw offerte aan.

Ons meest recente werk