SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Van vrijdag 26 juli t/m zondag 18 augustus 2019 genieten wij heerlijk van onze zomervakantie! Daarom zijn wij in deze periode niet bereikbaar en is onze showroom gesloten. Vanaf maandag 19 augustus 2019 zijn wij weer bereikbaar en u graag weer van dienst! Ook vakantie? Een hele fijne vakantie gewenst namens het team van Willem Designvloeren B.V. ×

Betonnen vloer

Een betonnen vloer in uw woning? Dat kan met de gevlinderde betonvloeren van Willem Designvloeren. Dit zijn betonvloeren die geschikt zijn voor in uw woning. Deze vloeren zijn toe te passen in iedere ruimte in uw woning. Denk hierbij aan de keuken, woonkamer of badkamer. Dit maakt woonbeton multifunctioneel.

Een woonbeton vloer staat bekend om zijn kras- en slijtvaste karakter. Dit zorgt ervoor dat een zo’n vloer erg lang mee gaat. Na verloop van tijd wordt een betonvloer alleen maar mooier.

Door het naadloze design van een woonbeton vloer is deze toepasbaar in iedere ruimte. Zowel in de keuken, woonkamer of in uw sanitaire ruimte. Een betonvloer heeft een natuurlijke maar toch strakke uitstraling. Dit maakt een betonvloer toepasbaar in verschillende woonstijlen. Daarnaast leveren wij onze vloeren aan meerdere doelgroepen. Zo werken we hoofdzakelijk binnen de particuliere markt. Maar ook als bedrijf of architect kunt u bij ons terecht. Door de verschillende doelgroepen zijn er ook meerdere benamingen voor een deze vloeren. Zo heeft een architect het vaak over een design betonvloer. In de volksmond noemen we het vaak een woonbeton vloer.

De woonbeton vloeren die wij leveren zijn de échte gevlinderde betonvloeren. Dus geen betonlook vloeren. Maar puur constructieve beton wat gestort wordt zonder toevoeging van kunststoffen.

gevlinderde betonvloer, betonnen vloer gevlinderd

Betonnen vloer in combinatie met vloerverwarming

Wij adviseren altijd vloerverwarming bij een betonvloer. Dit omdat beton van nature een redelijk koud product is. In combinatie met vloerverwarming moet u wel rekening houden met een minimale dikte van 7cm van de vloer. Op de constructievloer wordt een folie aangebracht. En daarop wordt de vloer gestort. De vloerverwarming zit dan echt in uw vloer verwerkt. Op deze manier heeft u de meest effectieve werking.

Proces betonnen vloer storten in combinatie met vloerverwarming

Het leggen van een betonvloer gaat als volgt te werk.

 • Het leggen van een isolatiefolie (door Willem Designvloeren of derden)
 • Het aanbrengen van vloerverwarming (door Willem Designvloeren of derden)
 • Wapeningsnetten aanbrengen.
 • Peilmaten, aansluitingen en dorpels worden gecontroleerd.
 • De hoogte van de vloer wordt bepaald.
 • Optioneel de bekisting van de rand beëindigen. Het stellen van RVS strippen en kantstroken.
 • Het storten en vlinderen van de vloer.
 • De toplaag wordt ingestrooid voor de gewenste kleur.
 • Na 3 á 4 dagen kan de vloer afgedekt worden met een stucloper. Dit is afhankelijk van het weer.
 • Nadat de vloer goed beschermd is, kunnen andere werkzaamheden weer hervat worden.

Voordelen betonnen vloer

Hieronder de grootste voordelen.

 • Een natuurlijke uitstraling
 • Slijt- en krasvast
 • Energiezuinig
 • Toe te passen in iedere ruimte
 • Strak, hygiënisch en eenvoudig te reinigen door het naadloze design
 • Weinig onderhoud
 • Geschikt i.c.m. vloerverwarming

Energiezuinige betonnen vloer

Wij leveren ook energiezuinige betonvloeren. De samenstelling van het beton hiervoor is anders. De energiezuinige variant van de betonvloeren zal de warmte van de vloerverwarming veel langer en sneller vasthouden. De besparing op de kosten kan oplopen tot 30-40%. Een energiezuinige betonvloer heeft een gigantisch verschil ten opzichte van een zandcementdekvloer. Deze vloer is namelijk veel poreuzer en bevat veel meer stilstaande lucht. Deze lucht heeft een isolerende werking en werkt tegen op de vloerverwarming. Hierdoor duurt het proces van het opwarmen van de vloerverwarming veel langer. Een energiezuinige betonvloer daarentegen is een massieve massa die de warmte veel sneller opneemt en vasthoudt.

Betonnen vloer leverbaar vanaf € 57,50 per m² excl. btw

In onze showroom kunt u diverse mogelijkheden aan betonvloeren bezichtigen. Tijdens het bezoek zullen onze specialisten u adviseren en informeren. Na het bezoek brengen we een gespecificeerde en transparante offerte uit.

Tijdens het bezoek kunt u ook diverse behandeltechnieken van de vloer bezichtigen. Een betonnen vloer vraagt consequent onderhoud. Uiteraard wordt u hier volledig in geadviseerd.