SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Opbouw geïsoleerde betonvloer op zand, beton schoonmaken, Gevlinderde woonbeton vloer in Eindhoven

Welke dikte betonvloer?

Wil jij een gevlinderde betonvloer in huis? Maar weet je niet wat de beste dikte is voor jouw betonvloer? Dit blogartikel helpt je daarbij. Wij gebruiken de volgende hoogten: 7 centimeter, 9 centimeter en 12 centimeter. De minimale dikte van de betonvloer hangt af van de opbouw van de vloer en de ondergrond. In dit artikel lees je welke dikte betonvloer jij in jouw geval nodig hebt.

Betonvloer met vloerverwarming op een constructievloer

Ligt er al isolatie, een constructievloer en reflectiefolie met vloerverwarming? Dan is de minimale dikte om een betonvloer te maken, 7 centimeter. Deze dikte meten we vanaf de reflectiefolie. De slangen van de vloerverwarming zijn in de dikte meegerekend. Op de vloerverwarming is dan nog ongeveer 5 centimeter. Dit noemen we ook wel 5 centimeter dekking. Bij minder dan 7 centimeter is er niet genoeg dekking op de vloerverwarming en wapening. Dat maakt de kans op scheuren veel groter. Te groot wat ons betreft. Daarom maken wij geen betonvloeren die dunner zijn dan 7 centimeter.

De opbouw van de vloer is als volgt:

 • Zand
 • Isolatie
 • Constructievloer
 • Reflectiefolie (dat kan door Willem Designvloeren)
 • Vloerverwarming (dat kan door Willem Designvloeren)
 • Wapening (door Willem Designvloeren)
 • Gevlinderde woonbeton vloer van 7 centimeter (door Willem Designvloeren)

Is de vloeropbouw zoals hierboven precies de opbouw van de vloer bij jou? Maar kruisen leidingen van bijvoorbeeld vloerverwarming en elektra elkaar? Dan is er een betonvloer van 9 centimeter nodig voor voldoende dekking.

Heb je geen ruimte voor een gevlinderde woonbeton vloer van 7 centimeter of ligt er al een zandcement dekvloer? Overweeg dan eens een betonlook vloer. Betonlook vloeren zijn: beton ciré vloer, minerale gietvloer, cementgebonden gietvloer, PU gietvloer en de metallic gietvloer.
Prijs berekenen voor een betonvloer van 7 centimeter met vloerverwarming

dikte betonvloer, storten designbetonvloer, design betonvloer, betonvloer storten kosten

Betonvloer met vloerverwarming op isolatie

Hierboven hadden we het over de opbouw van de vloer met isolatie en daarop een constructievloer. Deze vloeropbouw kan ook precies andersom. In deze vloeropbouw wordt eerst de constructievloer gelegd en daarna de isolatieplaten. Bij deze vloeropbouw gebruiken we een minimale dikte van 9 centimeter. Wij houden in deze situatie rekening met 9 centimeter omdat anders de kans bestaat dat de vloer hol gaat klinken. Storten wij dus op isolatie? Dan is de opbouw van de vloer als volgt:

 • Zand
 • Constructievloer
 • Isolatie
 • Reflectiefolie (kan door Willem Designvloeren)
 • Vloerverwarming (kan door Willem Designvloeren)
 • Wapening (door Willem Designvloeren)
 • Gevlinderde woonbeton vloer van 9 centimeter (door Willem Designvloeren)

Lees ook: 5 redenen om te kiezen voor een geïsoleerde betonvloer

Constructievloer en woonbeton vloer in één

Ben je met een grote verbouwing bezig of bouw je een nieuw huis? Dan kan het zijn dat de hele opbouw van de vloer nog gemaakt moet worden. Dit betekent dat er alleen nog maar zand ligt en verder nog geen vloer. Om in zo min mogelijk tijd de opbouw te maken kun je ervoor kiezen om zowel de constructievloer als de woonbeton vloer in één keer te maken. In dit geval gebruiken wij een minimale dikte van 12 centimeter voor de betonvloer. Deze dikte is nodig omdat er nog geen vaste, drukkende laag aanwezig is.

In deze situatie is de opbouw van de vloer als volgt:

 • Zand
 • Isolatie en folie
 • Wapening Ø 6-100 mm (kan door Willem Designvloeren)
 • Vloerverwarming (kan door Willem Designvloeren)
 • Wapening Ø 6-100 mm (door Willem Designvloeren)
 • Gevlinderde woonbeton vloer van 12 centimeter (door Willem Designvloeren)

dikte betonvloer, concrete, concretefloor, concretefloors, concreteflooring, betonvloer, woonbeton, betonnen designvloer

Welke dikte betonvloer nodig voor buiten?

Hierboven hebben we drie keer een andere opbouw beschreven voor binnen. Voor buiten is er een andere dikte nodig. Dit komt omdat je buiten ook op andere dingen moet letten. Denk bijvoorbeeld aan vorst en temperatuurverschillen. En buiten ligt er vaak geen ondervloer of constructie. Voor een betonnen terras is de minimale dikte 15 centimeter. Voor een betonnen oprit is dat 20 centimeter. Dat komt door het gewicht dat een oprit moet kunnen dragen.

Wil je meer weten over welke dikte betonvloer je in jouw geval nodig hebt?

Neem contact met ons op voor meer informatie. Of plan een afspraak voor een bezoek in onze showroom. Eén van onze adviseurs helpt je graag verder! Je kunt ook vooraf een richtprijs ontvangen door ons offerteformulier in te vullen. Liever direct meer advies? Neem dan telefonisch contact op via: 0488-750 961.
Contact opnemen Prijs opvragen

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.