SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Kerstsluiting 2021: Wij zijn gesloten van woensdag 22 december 2021 tot en met dinsdag 4 januari 2022. Wij staan weer voor u klaar vanaf woensdag 5 januari 2022. Wij wensen u hele fijne feestdagen! ×

Opbouw geïsoleerde betonvloer op zand, beton schoonmaken, Gevlinderde woonbeton vloer in Eindhoven

Welke dikte betonvloer?

Wil jij een gevlinderde betonvloer in huis maar weet je niet wat de ideale dikte is voor jouw betonvloer? Dit blogartikel helpt je daarbij. Standaard hoogten die wij aanhouden zijn: 7 centimeter, 9 centimeter en 12 centimeter. De minimale dikte van de betonvloer hangt af van de vloeropbouw en de ondergrond. In dit artikel lees je welke dikte betonvloer jij in jouw situatie nodig hebt.

Betonvloer in combinatie met vloerverwarming op een constructievloer

Ligt er al isolatie, een constructievloer en reflectiefolie met vloerverwarming? Dan is de minimale dikte die we nodig hebben om een betonvloer te maken, 7 centimeter. Deze 7 centimeter meten we vanaf de reflectiefolie. De vloerverwarmingsslangen zijn in de dikte inbegrepen. Op de vloerverwarmingsbuis is dan nog ongeveer 5 centimeter. Dit noemen we ook wel 5 centimeter dekking. Bij een dikte minder dan 7 centimeter is er niet voldoende dekking op de vloerverwarming en de wapening en is de kans op scheurvorming veel groter. Te groot wat ons betreft. Daarom maken wij geen betonvloeren die dunner zijn dan 7 centimeter.

De vloeropbouw is als volgt:

 • zand
 • isolatie
 • constructievloer
 • reflectiefolie (optie door Willem Designvloeren)
 • vloerverwarming (optie door Willem Designvloeren)
 • wapening (door Willem Designvloeren)
 • gevlinderde woonbeton vloer à 7 centimeter (door Willem Designvloeren)

Is de vloeropbouw zoals hierboven precies de vloeropbouw bij jou? Maar kruisen leidingen van bijvoorbeeld vloerverwarming en elektra elkaar? Dan is er een betonvloer van 9 centimeter nodig voor voldoende dekking.

Heb je geen ruimte voor een gevlinderde woonbeton vloer van 7 centimeter of ligt er al een zandcement dekvloer? Overweeg dan eens een betonlook vloer. Onder betonlook vloeren vallen de beton ciré vloer, minerale gietvloer, cementgebonden gietvloer, PU gietvloer en de metallic gietvloer.
Prijsindicatie berekenen voor een betonvloer van 7 centimeter met vloerverwarming

dikte betonvloer, storten designbetonvloer, design betonvloer, betonvloer storten kosten

Betonvloer in combinatie met vloerverwarming op isolatie

In bovenstaande alinea hadden we het over een vloeropbouw met isolatie en daarop een constructievloer. Deze vloeropbouw kan ook precies andersom. In deze vloeropbouw wordt eerst de constructievloer geplaatst en vervolgens de isolatieplaten. Bij deze vloeropbouw gebruiken we een minimale dikte van 9 centimeter. Wij houden in deze situatie rekening met 9 centimeter omdat anders de kans bestaat dat de vloer hol gaat klinken. Storten wij dus op isolatie? Dan is de vloeropbouw als volgt:

 • zand
 • constructievloer
 • isolatie
 • reflectiefolie (optie door Willem Designvloeren)
 • vloerverwarming (optie door Willem Designvloeren)
 • wapening (door Willem Designvloeren)
 • gevlinderde woonbeton vloer à 9 centimeter (door Willem Designvloeren)

Lees ook: 5 redenen om te kiezen voor een geïsoleerde betonvloer

Constructievloer en woonbeton vloer in één vloer

Ben je met een grote renovatie bezig of het bouwen van je nieuwe woning? Dan kan het zijn dat de hele vloeropbouw nog gemaakt moet worden. Dit betekent dat er alleen nog maar zand ligt en verder nog geen vloer. Om in zo min mogelijk tijd de vloeropbouw te realiseren kun je ervoor kiezen om zowel de constructievloer als de woonbeton vloer in één keer te maken. In deze situatie gebruiken wij een minimale dikte van 12 centimeter voor de gevlinderde woonbeton vloer. Deze dikte is nodig omdat er nog geen stabiele, drukkende laag aanwezig is.

In deze situatie is de vloeropbouw als volgt:

 • zand
 • isolatie en folie
 • wapening Ø 6-100 mm (optie door Willem Designvloeren)
 • vloerverwarming (optie door Willem Designvloeren)
 • wapening Ø 6-100 mm (door Willem Designvloeren)
 • gevlinderde woonbeton vloer à 12 centimeter (door Willem Designvloeren)

dikte betonvloer, concrete, concretefloor, concretefloors, concreteflooring, betonvloer, woonbeton, betonnen designvloer

Welke dikte betonvloer nodig voor buiten?

Hierboven hebben we drie keer een andere vloeropbouw beschreven voor binnen. Voor buiten is er een andere dikte nodig. Dit komt omdat je buiten ook met andere factoren rekening moet houden. Denk bijvoorbeeld aan vorst, temperatuurwisselingen en dat er vaak geen fundering of constructie aanwezig is. Voor een gevlinderd betonnen terras is de minimale dikte 15 centimeter. Voor een gevlinderde betonnen oprit is dat 20 centimeter. Dat komt door het gewicht dat een oprit moet kunnen dragen.

Wil je meer weten over welke dikte betonvloer je in jouw situatie nodig hebt?

Neem contact met ons op om meer informatie in te winnen of plan een afspraak in, in onze showroom. Eén van onze adviseurs helpt je graag verder! Je kunt ook vooraf een prijsindicatie ontvangen door ons offerteformulier in te vullen. Liever direct meer advies? Neem dan telefonisch contact op via: 0488-750 961.
Contact opnemen Prijsindicatie opvragen