SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

Wapening betonvloer

Het grote voordeel van een gewapende, gevlinderde betonvloer is dat deze vloer een leven lang mee gaat. Een goede opbouw, waaronder de wapening in de betonvloer is hierbij van groot belang. Wij informeren u hier graag over.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Offerte aanvragen?

We maken graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vul uw gegevens in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op. We helpen u graag!

Opbouw van de betonvloer

Een gevlinderde woonbeton vloer is een zeer sterke en slijtvaste vloer voor in uw woning. Een betonvloer bouwen we op in verschillende lagen.

U kunt er voor kiezen om vloerverwarming aan te brengen in uw woonbeton vloer. Een betonvloer in combinatie met vloerverwarming is een efficiënte wijze om uw woning te verwarmen. Woonbeton is een goede geleider voor warmte. De keuze voor een betonvloer met vloerverwarming is met deze voordelen snel gemaakt. Zonder vloerverwarming voelt een gevlinderde betonvloer vaak kouder aan en wordt de omgevingstemperatuur overgenomen. Wilt u meer weten over woonbeton met vloerverwarming? Lees dan: een woonbeton vloer in combinatie met vloerverwarming.

Wij brengen wapeningsnetten, ook wel wapeningsmatten of krimpwapening genoemd, aan op de vloerverwarming. De vloerverwarmingsslangen liggen hierdoor onder de wapening. Meer voordelen van wapening leest u verder op deze pagina.

Als laatste storten we uw betonvloer en werken we deze af met behulp van vlindermachines.

Storten gevlinderde betonvloer, vloerverwarming en storten

Waarom wapening in een betonvloer?

De kracht van een woonbeton vloer komt mede door het plaatsen van de wapeningsnetten in de betonvloer. Door de wapening blijft het beton namelijk compact en het wordt gebruikt om de trekkracht op te vangen. Dit vermindert de kans op scheurvorming. Scheurvorming volledig voorkomen is helaas niet mogelijk. Maar door het toepassen van wapening in de betonvloer is deze kans tot scheuren wel te beperken.

Wapeningsnetten, bouwstaalmatten of wapeningsmatten zijn stalen matten die we aan elkaar vlechten om zo een constructief net te creëren. Het leggen van wapening in een betonvloer dient op de juiste wijze uitgevoerd te worden en is niet een kwestie van simpelweg de matten op de vloer plaatsen. Als u een betonvloer bij ons afneemt is dit inclusief de wapening in de betonvloer. Zowel het leggen van de wapening, als het storten van de betonvloer voeren onze eigen, vaste medewerkers uit!

Welke wapening in de betonvloer?

Voor het aanbrengen van wapening in een betonvloer gebruiken wij verschillende typen. Bij een gevlinderde betonvloer met een dikte van 7 centimeter gebruiken wij wapening Ø 6-100 millimeter. De wapening in een betonvloer buiten is minimaal Ø 8-125 millimeter. Dit komt voornamelijk door de temperatuurswisselingen waar de buitenvloer te maken mee krijgt. Maar ook omdat een betonvloer buiten een minimale dikte van 15 centimeter heeft.

Dubbele wapening

Wanneer uw gevlinderde betonvloer ook tegelijkertijd dient als constructievloer adviseren wij een dubbele wapening te plaatsen. Door het toepassen van een dubbele wapening is de vloer ook meteen een goede constructievloer, verhogen we de druksterkte en verminderen we de kans op scheurvorming. De onder wapening leggen we dan op afstandhouders of supporters. Daar bovenop leggen we de vloerverwarming. Zo ligt de vloerverwarming niet onderin het pakket van 12 centimeter, maar halverwege. Zo hoeft u uw vloerverwarming minder warm te stoken voor een warm, en comfortabel resultaat.

Meer weten?

Graag adviseren wij u over de wapening in uw betonvloer. Neem gerust contact met ons op of plan een afspraak in onze showroom. Tijdens deze afspraak bespreken wij graag de mogelijkheden gebaseerd op uw wensen en situatie. Vervolgens ontvangt u aan de hand van dit gesprek een aansluitende offerte!
Afspraak maken!

Ons meest recente werk