SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

PU vloer, een comfortabele gietvloer

Een PU vloer is een strakke, gladde gietvloer. Het is een warm en zacht product waardoor de vloer aangenaam aanvoelt. De PU gietvloer wordt naadloos gegoten. Het geeft uw interieur een strakke uitstraling en verbindt ruimtes met elkaar. De PU gietvloer is 100% vuil- en vloeistofafstotend, en hierdoor enorm onderhoudsvriendelijk. Ook is de vloer toepasbaar in elke ruimte!

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Van harte welkom!

Ontdek naadloze vloer- en wandafwerkingen in onze showroom en raak geïnspireerd door de vloeren met eigen ogen te zien en zelf te ervaren. Welkom in de wereld van naadloze vloeren.

Wat is een PU vloer?

PU in PU gietvloer staat voor polyurethaan. Polyurethaan is een vloeibaar kunststof. Kunststof is elastisch waardoor de kans op scheuren, mits de ondervloer juist is, heel klein is. De PU vloer voelt aangenaam aan doordat hij de temperatuur in de ruimte aanneemt. Doordat de PU gietvloer ook wat zachter aanvoelt is dit de ideale vloer voor in uw slaapkamer of badkamer.

Opbouw van een PU vloer

Een PU gietvloer bouwen we op in verschillende lagen. Deze lagen hebben bij elkaar een dikte van ca. 3-6 millimeter.

Het stappenplan voor een PU gietvloer is als volgt:

  • 1e laag (epoxy)primer
  • 2e laag egaline (indien nodig)
  • 3e laag epoxy
  • 4e laag PU gietvloer
  • 5e en 6e laag laklagen

pu gietvloer eettafel, eetkamer pu gietvloer pu vloer

Welke ondervloer is nodig voor een PU gietvloer?

De PU vloer kunnen we op een bestaande tegelvloer aanbrengen, mits de tegels vast liggen op de ondergrond. We overleggen graag van tevoren over de mogelijkheden. Ook brengen wij een PU gietvloer aan over een zandcement dekvloer en anhydriet vloer.

Mogelijkheden PU vloer

Een PU gietvloer kent veel voordelen en mogelijkheden. Zo is de vloer in iedere RAL- en NCS-kleur beschikbaar waardoor u deze vloer helemaal naar wens kunt samenstellen. Ook een combinatie van twee kleuren is mogelijk.

Onderhoudsvriendelijke vloer

Wanneer u op zoek bent naar een onderhoudsvriendelijke vloer is de PU gietvloer de ideale vloer voor u. Doordat de vloer naadloos en helemaal egaal is kan er geen vuil tussen voegen of naden komen. Hierdoor is het onderhoud van deze vloer erg gemakkelijk.

Wel is polyurethaan een zacht product. Hierdoor is de vloer niet helemaal krasvrij. Wij hebben een aantal tips om de kans op krassen te verminderen:

gietvloer kosten, gietvloer reinigen, pu gietvloer, gietvloer pu, pu vloer

Verschillen in PU

Er zijn verschillende soorten PU vloeren. Namelijk de alifatische variant en de aromatische variant. De aromatische variant is goedkoper maar deze is niet Uv-bestendig. Deze kan dus verkleuren. De alifatische variant is wat duurder maar wél Uv-bestendig. Wij bieden dan ook altijd de alifatische variant aan!

PU vloer in uw woning?

Wij nodigen u van harte uit in onze showroom. Maak een afspraak met één van onze adviseurs. Wij luisteren naar uw wensen, adviseren u graag en sturen een passende offerte toe.

Heeft u nog vragen over de PU gietvloer? Neem dan contact met ons op.
Afspraak maken
Contact opnemen

Ons meest recente werk