SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Kerstsluiting 2021: Wij zijn gesloten van woensdag 22 december 2021 tot en met dinsdag 4 januari 2022. Wij staan weer voor u klaar vanaf woensdag 5 januari 2022. Wij wensen u hele fijne feestdagen! ×

Beton ciré vloer keuken, beton ciré keuken, beton cire keuken, betonlook keuken

Betonlook vloeren: veelgestelde vragen

Laat jij een nieuw huis bouwen, bouw je zelf een nieuw huis, heb je je eerste huis gekocht of misschien wel een echte opknapper zoals een oude woonboerderij of karakteristiek jaren ’30 huis? En overweeg jij een betonlook vloer in huis? Maak kennis met de wereld van betonlook vloeren.

Betonlook vloeren

Welkom in de wereld van betonlook vloeren. Betonlook vloeren zijn er in veel verschillende soorten en maten. Gietvloeren of beton ciré vloeren. Op basis van cement of op basis van kunststof. Wel geschikt voor de badkamer of juist niet geschikt voor de badkamer. Om jou wegwijs te maken en de meest gestelde vragen te beantwoorden hebben wij deze blog geschreven. Zo kun je binnen no-time de verschillende soorten onderscheiden maar nog belangrijker: zo kun je eenvoudig zien welk type betonlook vloer het beste bij jou en jouw woonsituatie past.

Bij ons vind je 5 soorten betonlook vloeren. Voor ieder wat wils:

betonlook vloeren in huis

Betonlook vloeren: hoe worden ze gemaakt?

De opbouw van onze 5 betonlook vloeren komt in de basis redelijk met elkaar overeen. Zo starten we in de meeste gevallen met een epoxyprimer, gevolgd door een egalinelaag. Deze voorbewerking zorgt voor een goede hechting en een vlakke ondergrond. Vervolgens brengen we de betonlook vloer aan die daarna wordt afgewerkt met twee laklagen.

Voor alle betonlook vloeren geldt dat we minimaal één week bezig zijn om jouw droomvloer te maken. Daarna heeft een betonlook vloer minimaal één week nodig om te drogen. Houdt in je planning dus rekening met minimaal twee weken. Beter is nog twee-en-halve week zodat er wat meer speling is. Het blijft namelijk een droogproces en met een hoog vochtpercentage in de vloer, de ruimte of buiten kan de droging langer duren.

Betonlook vloeren: kleuren

De kleur. Naast het kiezen van het type vloer is dit misschien wel de belangrijkste en vaak ook de moeilijkste keuze. Bij betonlook vloeren zijn er eindeloos veel mogelijkheden. Maar let er wel op dat de kleuren verschillend zijn per type vloer. Welke kleuren er mogelijk zijn per type vloer zie je hieronder:

Kleuren beton ciré vloer

Bij een beton ciré vloer zijn eigenlijk alle kleuren mogelijk. RAL kleuren, NCS kleuren, metallic kleuren en zelfs een combinatie van kleuren.

Kleuren minerale gietvloer

Ook de minerale gietvloer is in elke RAL- en NCS- kleur verkrijgbaar. Metallic en parelmoer kleuren zijn alleen niet mogelijk bij dit type vloer.

Kleuren cementgebonden gietvloer

De cementgebonden gietvloer is er in zes unieke kleuren: offwhite, lichtgrijs, grijs, antraciet, beige en zandbruin.

Kleuren metallic gietvloer

Ook de metallic gietvloer heeft ook een eigen kleurlijn. De metallic gietvloer heeft acht verschillende kleuren: chartreux, marrone, aurum, cobre, venato, siena, menta, bordeaux. Dit zijn twee grijstinten, twee bruintinten, twee groentinten en twee kleuren terracotta.

Kleuren PU gietvloer

De PU gietvloer is verkrijgbaar in elke RAL- en NCS- kleur, maar ook in een combinatie van twee kleuren. Een combinatie van twee kleuren wordt ook wel een betonlook gietvloer of woonbeton genoemd. Wij kiezen ervoor om deze laatste term niet te gebruiken omdat dit erg verwarrend is met de échte gevlinderde woonbeton vloer.

betonlook vloer in de woonkamer

Betonlook vloeren: kunnen ze in elke ruimte?

Een betonlook vloer kan in bijna elke ruimte. Denk aan de keuken, woonkamer, speelkamer of slaapkamer. Maar in de badkamer kunnen niet alle betonlook vloeren. Voor een betonlook vloer in de badkamer, met name in het douchegedeelte raden wij alleen de PU gietvloer aan.

Betonlook vloeren: zijn ze onderhoudsvriendelijk?

Betonlook vloeren zijn onderhoudsvriendelijk maar zeker niet onderhoudsvrij. Dit betekent dat regelmatig stofzuigen en dweilen noodzakelijk is om jouw betonlook vloer in goede conditie te houden en er lang van te kunnen genieten. Daarnaast raden we goede schoon- en droogloopmatten aan om zoveel mogelijk vuil buiten de deur te houden en goede beschermvoetjes onder schuivend meubilair om krassen te verminderen.

Wil jij meer lezen over het onderhouden van een betonlook vloer? Lees dan onze blog: zo onderhoud je jouw betonlook vloer

Betonlook vloeren: wat is de prijs?

In de zoektocht naar de perfecte betonlook vloer is de prijs vaak ook niet geheel onbelangrijk. Wil jij weten wat een betonlook vloer voor jou gaat kosten? Wij hebben hiervoor een handige rekentool ontwikkeld. Vul je gegevens in, het aantal vierkante meters waar het om gaat en het type vloer waar je voorkeur naar uit gaat en klik op verzenden. Je ontvangt dan een prijsindicatie in je mailbox. Wil je gebruik maken van de rekentool? Klik hieronder op prijsindicatie berekenen.
Prijsindicatie aanvragen

Kom betonlook vloeren vergelijken

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Daarom nodigen we je van harte uit voor een afspraak bi ons in de showroom. In onze showroom liggen verschillende beton- en betonlook vloeren zodat je ze goed met elkaar kunt vergelijken. Samen met één van onze adviseurs maak je de keuze voor jouw droomvloer. Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen. Dan zorgen wij dat de koffie klaarstaat.