SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

gietvloer in combinatie met vloerverwarming

Zo onderhoud je jouw betonlook vloer

Een betonlook vloer is een onderhoudsvriendelijke vloer, maar geen onderhoudsvrije vloer. Dit betekent dat de betonlook vloer ook goed en regelmatig onderhoud nodig heeft. Heb jij een betonlook vloer in huis of wil je een betonlook vloer realiseren en ben je op zoek naar informatie over het onderhouden van je betonlook vloer? Lees dan snel verder en laat je informeren.

Betonlook vloeren

Betonlook vloeren is een overkoepelende term voor de beton ciré vloer, de cementgebonden gietvloer en de PU gietvloer. Omdat we al deze vloeren afwerken met laklagen is het onderhoud voor het grootste gedeelte hetzelfde.

betonlook vloer, beton uitstraling, vloer met betonlook

Onderhoud betonlook vloeren: onderhoudstips

1. Dagelijks stofwissen of stofzuigen

Stofwissen of stofzuigen is één van de belangrijkste onderdelen in het goed onderhouden van jouw betonlook vloer. Het losliggende vuil is funest voor de laklagen. Dit zorgt voor krassen en beschadigingen. Door regelmatig te stofwissen of te stofzuigen zorg je dat dit zoveel mogelijk wordt beperkt.

2. Wekelijks dweilen of moppen

Ondanks dat de betonlook vloer gelakt is kun je met het stofwissen en stofzuigen niet al het vuil verwijderen. Daarom moet je de betonlook vloer ook dweilen voor het beste resultaat.

3. Periodiek onderhouden (de grote schoonmaak)

Naast het stofzuigen en dweilen van de betonlook vloer adviseren we ook om jouw betonlook vloer periodiek te onderhouden. De gemiddelde frequentie voor dit periodiek onderhoud is één keer per jaar. Periodiek onderhoud klinkt intensief, maar in de praktijk valt dit zeker mee. Eigenlijk is het een kwestie van twee keer achter elkaar dweilen. De eerste keer met een reiniger of ontvetter en de tweede keer met een polish. Deze polish zorgt voor een tijdelijke extra bescherming van je laklagen, en voedt de gebruikerssporen.

Onderhoud betonlook vloeren: schoonmaaktips

Naast het dagelijks, wekelijks en periodiek onderhouden hebben we ook nog een aantal schoonmaaktips om dit onderhoud zo optimaal mogelijk uit te voeren.

1. Schoonmaaktips stofzuigen

  • Stofzuig afhankelijk van de gebruiksintensiteit circa twee keer per week tot dagelijks;
  • Stofzuig van plint tot plint om al het vuil te verwijderen;
  • Gebruik een zuigmond voor parket met een borstel;
  • Ga jij voor stofwissen? Gebruik dan geen olie-geïmpregneerde doeken.

2. Schoonmaaktips dweilen

  • Gebruik een microvezel vlak-mop-systeem met twee emmers. Een voor het schone- en één voor het vuile dweilwater
  • Was na elke dweilbeurt de dweil uit in de wasmachine zonder wasmiddelen
  • Gebruik Lecol Clean OH-49 of Naturama harde vloeren reiniger als schoonmaakmiddel. Een allesreiniger laat zeepresidu achter wat zorgt voor een vette laag op je laklagen. Dit vettige laagje trekt vervolgens meer vuil aan dan dat het afstoot.
  • Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen. Deze middelen kunnen de laklagen van je vloer aantasten.

3. Schoonmaaktips periodiek onderhoud

Onderhoud betonlook vloeren: algemene tips

Aanvullend bij de onderhoudstips en de schoonmaaktips hebben we ook nog een aantal algemene tips die bijdragen aan een langere levensduur van jouw betonlook vloer.

1. Schoon- en droogloopmat

Plaats bij zowel de voordeur als de achterdeur een goede schoon- en droogloopmat. Zowel binnen als buiten. Wij adviseren hierin een mat voor buiten om zoveel mogelijk vuil al buiten de deur te houden en een mat binnen om de vuiltoevoer op de vloer zoveel mogelijk te beperken. Vergeet niet deze schoonloop mat mee te nemen bij het stofzuigen van de vloer en vervang de schoonloopmat regelmatig voor een optimaal resultaat.

2. Beschermvoetjes onder schuivend meubilair

Voorkom krassen en slijtage door goede beschermvoetjes onder schuivend meubilair te plaatsen. Wij adviseren hierin de beschermvoetjes van Scratch no More. Zij hebben een groot assortiment voor bijvoorbeeld stoelglijders of stoelpoten, maar ook voor wieltjes of een kinderstoel van Stokke. De voordelen van beschermvoetjes van Scratch no More lees je hier.

3. ‘Schoenen-uit-policy’

Naast dat schoenen uit thuis beter is voor je gezondheid is het ook veel beter voor de vloer. Je neemt minder bacteriën mee naar binnen, maar ook het zand of steentjes in het schoenprofiel blijven achter bij de deur. Dit zorgt ervoor dat dit zand of deze steentjes ook geen beschadigingen kunnen veroorzaken op jouw betonlook vloer.

4. Optillen in plaats van schuiven

Door stoelen, kasten, tafels en banken op te tillen in plaats van te schuiven zorg je ervoor dat je minder krassen krijgt in een betonlook vloer.

betonvloer betonlook, betonlook betonvloer

Vragen over het onderhoud van de betonlook vloer?

Heb je naast onze tips nog aanvullende vragen? Stel ze gerust! Dit kun je doen door ons een e-mailbericht te sturen: info@willemdesignvloeren.nl of bel ons op 0488-750 961.

Om meer informatie over onze betonlook vloeren in te winnen adviseren wij om een showroomafspraak bij ons in te plannen.