SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

gietvloer in combinatie met vloerverwarming

Onderhoud betonlook vloer: zo houd je de vloer schoon en mooi

Een betonlook vloer is een onderhoudsvriendelijke vloer, maar geen onderhoudsvrije vloer. Dit betekent dat de betonlook vloer ook goed en regelmatig onderhoud nodig heeft. Heb jij een betonlook vloer in huis of wil je een betonlook vloer realiseren en ben je op zoek naar informatie over het onderhouden van je betonlook vloer? Lees dan snel verder en laat je informeren.

Betonlook vloeren

Betonlook vloeren is een overkoepelende term voor de beton ciré vloer, de cementgebonden gietvloer, de minerale gietvloer, de metallic gietvloer en de PU gietvloer. Omdat we al deze vloeren afwerken met laklagen is het onderhoud voor het grootste gedeelte hetzelfde.

Wil je een betonlook vloer in jouw woning? Bekijk ons aanbod!

betonlook vloer, beton uitstraling, vloer met betonlook Onderhoud betonlook vloeren: onderhoudstips

 1. Dagelijks stofwissen of stofzuigen

Stofzuigen is één van de belangrijkste onderdelen in het goed onderhouden van jouw betonlook vloer. Losliggend vuil is funest voor de laklagen. Wanneer het om steentjes of zand gaat, kan het zelfs zorgen voor krassen of andere beschadigingen. Door regelmatig te stofwissen of te stofzuigen voorkom je dat vuil kan gaan schuren op de vloer.

 1. Wekelijks dweilen of moppen

Ondanks dat de betonlook vloer gelakt is kun je met het stofwissen en stofzuigen niet al het vuil verwijderen. Daarom moet je de betonlook vloer ook dweilen voor het beste resultaat. Dweilen geeft de laklaag weer een verzorgde uitstraling. We raden aan je gietvloer te dweilen met warm water en een scheutje Lecol Clean OH-49.

 1. Periodiek onderhouden (de grote schoonmaak)

Naast het stofzuigen en dweilen van de betonlook vloer adviseren we je ook om jouw betonlook vloer periodiek te onderhouden. De gemiddelde frequentie voor dit periodiek onderhoud is één keer per jaar.

Periodiek onderhoud klinkt intensief, maar in de praktijk valt dit zeker mee. Het is een kwestie van twee keer achter elkaar dweilen. De eerste keer met een reiniger of ontvetter (bijvoorbeeld Lecol Clean OH-49) en de tweede keer met een polish (bijvoorbeeld Lecol Master Polish V6). Deze polish zorgt voor een tijdelijke extra bescherming van je laklagen en de polish voedt de vloer, zodat je minder snel gebruikerssporen ziet.

vloeren betonlook, beton ciré prijzen, beton ciré vloer woonkamer, betonlook woonkamer. beton cire woonkamer, betonlook woonkamer, woonkamerinspiratie

Onderhoud betonlook vloeren: schoonmaaktips

Naast het dagelijks, wekelijks en periodiek onderhouden hebben we ook nog een aantal schoonmaaktips om dit onderhoud zo optimaal mogelijk uit te voeren.

 1. Schoonmaaktips stofzuigen
 • Stofzuig afhankelijk van de gebruiksintensiteit ongeveer twee keer per week tot dagelijks;
 • Stofzuig van plint tot plint om al het vuil te verwijderen;
 • Gebruik een zuigmond met parketborstel;
 • Ga jij voor stofwissen? Gebruik dan geen olie-geïmpregneerde doeken.
 1. Schoonmaaktips dweilen
 • Gebruik een microvezel vlak-mop-systeem met twee emmers. Een voor het schone- en één voor het vuile dweilwater
 • Was na elke dweilbeurt de dweil uit in de wasmachine zonder wasmiddelen.
 • Gebruik Lecol Clean OH-49 of Naturama harde vloeren reiniger als schoonmaakmiddel. Een allesreiniger laat zeepresidu achter wat zorgt voor een vette laag op je laklagen. Dit vettige laagje trekt vervolgens meer vuil aan dan dat het afstoot.
 • Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen. Deze middelen kunnen de laklagen van je vloer aantasten.
 1. Schoonmaaktips periodiek onderhoud

beton ciré aanbrengen, zwarte keuken, keuken zwart, zwarte keuken met betonlook, betonlook keuken, keukeninspiratie

Onderhoud betonlook vloeren: algemene tips

Aanvullend bij de onderhoudstips en de schoonmaaktips hebben we ook nog een aantal algemene tips die bijdragen aan een langere levensduur van jouw betonlook vloer.

 1. Schoon- en droogloopmat

Plaats bij zowel de voordeur als de achterdeur een goede schoon- en droogloopmat. Zowel binnen als buiten. Wij adviseren hierin een mat voor buiten om al zoveel mogelijk vuil buiten de deur te houden en een mat binnen om de vuiltoevoer op de vloer zoveel mogelijk te beperken.

Vergeet niet deze schoonloop mat mee te nemen bij het stofzuigen van de vloer en vervang de schoonloopmat regelmatig voor een optimaal resultaat.

 1. Beschermvoetjes onder schuivend meubilair

Voorkom krassen en slijtage door goede beschermvoetjes onder schuivend meubilair te plaatsen. Wij adviseren hierin de beschermvoetjes van Scratch no More. Zij hebben een groot assortiment voor bijvoorbeeld stoelglijders of stoelpoten, maar ook voor wieltjes of een kinderstoel van Stokke.

De beschermvoetjes van Scratch no More kennen veel voordelen ten opzichte van losse viltjes.

 1. ‘Schoenen-uit-policy’

Naast dat schoenen uit thuis beter is voor je gezondheid is het ook veel beter voor de vloer. Je neemt minder bacteriën mee naar binnen, maar ook het zand of steentjes in het schoenprofiel blijven achter bij de deur. Dit zorgt ervoor dat dit zand of deze steentjes ook geen beschadigingen kunnen veroorzaken op jouw betonlook vloer.

 1. Optillen in plaats van schuiven

Door stoelen, kasten, tafels en banken op te tillen in plaats van te schuiven zorg je ervoor dat je minder krassen krijgt in een betonlook vloer.

betonvloer betonlook, betonlook betonvloer

Vragen over het onderhoud van de betonlook vloer?

Heb je naast onze tips nog aanvullende vragen? Stel ze gerust! Je kunt ons per mail of telefonisch bereiken. Wil jij graag een betonlook vloer in je huis? Maak dan een afspraak voor een showroombezoek. Zien we je binnenkort?
Contact opnemen

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.