SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

pu gietvloer slaapkamer, slaapkamer pu

Een gietvloer in de slaapkamer: jouw droom?

Droom jij van een gietvloer in je slaapkamer? Dat begrijpen wij wel! Deze prachtige betonlook vloeren geven een natuurlijke en stoere uitstraling aan je interieur. En goed nieuws: een gietvloer is niet alleen geschikt voor in de keuken of woonkamer, maar past juist ook perfect in de slaapkamer.

Een gietvloer is maar een paar millimeter dik en daarom uitermate geschikt voor op een verdiepingsvloer. Welk soort gietvloer heeft de beste eigenschappen voor in een slaapkamer?

PU gietvloer in de slaapkamer

Een gietvloer die je ook met een zogenoemde betonlook kunt krijgen, maar een stuk zachter. Het laatste wat je wilt als je ’s ochtends uit bed stapt is een koude, harde vloer onder je voeten. Daarom is de PU gietvloer een heel geschikte vloer voor in de slaapkamer. Deze gietvloer bestaat uit het kunststof polyurethaan. Een PU gietvloer voelt niet koud aan en het is ook een zachtere vloer dan bijvoorbeeld de cementgebonden variant. En een PU gietvloer is ook nog eens in alle RAL- en NCS- kleuren verkrijgbaar. Als je van plan bent op de hele bovenverdieping voor een gietvloer te gaan heeft de PU gietvloer trouwens nog een voordeel: je kunt hem ook in de badkamer doorleggen.

Metallic gietvloer

De metallic gietvloer is net als de PU gietvloer een wat zachtere vloer en heeft een heel speciale look! Door de gevlamde afwerking in metallic heeft het wat weg van marmer. Deze vloer is dus een echte eyecatcher in jouw slaapkamer. De vloer is verkrijgbaar in acht verschillende metallic kleuren. Je kunt kiezen uit twee grijstinten, twee bruintinten, twee groentinten en twee terracottatinten: chartreux, marrone, aurum, cobre, venato, siena, menta en bordeaux.

Cementgebonden en minerale gietvloer

De cementgebonden en minerale gietvloer zijn wat hardere vloeren. Net als de PU en metallic gietvloer maar een paar millimeter dik, waardoor ze zeker geschikt zijn voor in de slaapkamer. De cementgebonden en minerale variant zijn wel wat kouder als je ’s ochtends uit bed stapt, maar als je boven vloerverwarming hebt, heb je daar natuurlijk geen last van. En een fijn vloerkleed is natuurlijk ook altijd een optie.

Opbouw gietvloer slaapkamer

Als je kiest voor een gietvloer in de slaapkamer wil je misschien weten hoe het aanbrengen van de vloer eraan toegaat. We zetten het even voor je op een rij.

Om een gietvloer te kunnen aanbrengen is het eerst nodig om de ondervloer te egaliseren. Als de ondervloer klaar is brengen we de gietlaag aan.

Daar komt nog een dag of twee bij voor het aanbrengen van meerdere laklagen. Deze laklagen beschermen je vloer tegen vocht en vuil. Daarom is het ook zo’n fijne vloer voor verschillende ruimtes. Van woonkamer tot badkamer en van speelkamer tot slaapkamer.

Goed om te weten: we kunnen maar één laag per dag aanbrengen, dus vier lagen betekent vier dagen werk.

gietvloer slaapkamer, betonlook slaapkamer

Wat kost een gietvloer in de slaapkamer?

Als je oog gevallen is op een gietvloer voor de slaapkamer heb je misschien graag een indicatie van wat het kost om deze vloer aan te schaffen. Wat sowieso goed is om te weten is dat we een minimum orderbedrag hanteren. Bij gietvloeren is dit gebaseerd op de prijs van 25 m2. Daarnaast rekenen we reiskosten als we een gietvloer leggen buiten een straal van 50 kilometer van Opheusden. Dit omdat we vier tot zes keer heen en weer rijden voor de verschillende lagen van de vloer. De reiskosten variëren van € 450,- tot €750,- afhankelijk van het aantal kilometers.

De prijzen van de gietvloer zijn verder opgebouwd uit egaline, epoxyprimer en de uiteindelijke gietvloer. Bij de PU gietvloer is epoxyprimer niet nodig en bij de metallic vloer passen we standaard egaline toe. We hanteren staffelprijzen, wat wil zeggen dat de prijs per m2 naar beneden gaat naarmate het aantal m2 hoger wordt. Om een beetje een idee te krijgen zie je hieronder hoe de prijzen van een PU gietvloer zijn bij afname van 100 m2:

PU gietvloer, incl. egaline: € 96,00 per m2, inclusief btw

Lees ook: gietvloer met vloerverwarming: een warme combinatie

Vraag ons naar de mogelijkheden van een gietvloer in jouw slaapkamer

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor een gietvloer in jouw slaapkamer? Vraag het ons gerust! We zijn telefonisch en per mail bereikbaar en het leukste is natuurlijk om onze gietvloeren in de showroom te komen bekijken. Het is wel belangrijk dat je van tevoren even belt om een afspraak te maken. Zien we je snel? Dan zorgen we dat de koffie klaar staat!

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.