SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

pu gietvloer in keuken en woonkamer

Gietvloer in het grijs: waarom een grijze gietvloer zo populair is

Van alle gietvloeren die we maken is de meest gekozen kleur toch wel grijs. Dat een grijze gietvloer zo populair is begrijpen wij wel. Een grijze gietvloer heeft het meeste weg van een betonvloer én grijs is een rustige, neutrale kleur die in heel veel schakeringen mogelijk is. Bovendien zijn al onze gietvloeren in meerdere grijstinten verkrijgbaar.

Ben je erover uit en moet er een grijze gietvloer in je huis komen? Snappen we helemaal! Een grijze gietvloer heeft de uitstraling van een betonvloer. We noemen deze vloeren dan ook wel betonlook vloeren. Alleen waar er voor beton 7 centimeter dikte nodig is, is een gietvloer maar een paar millimeter dik.

Gietvloer in het grijs -> betonlook gietvloer

Dus wil je graag een betonvloer, maar past dat niet bij jouw woning? Of ben je gewoon fan van de strakke design uitstraling van een gietvloer? Dan is een grijze gietvloer een heel mooi alternatief en misschien wel alles waar je van droomt.
Gietvloer combineren met vloerverwarming

PU gietvloer in huis

De kleuren per soort gietvloer

Wij hebben vier soorten gietvloeren. Twee daarvan kunnen we, net als verf, op kleur maken. Dat zijn de minerale gietvloer en de PU gietvloer. Je kunt hierbij kiezen uit alle RAL- en NCS-kleuren, uitgezonderd de metallic kleuren. Dat betekent dus dat je ook elke grijstint kunt kiezen.

Gietvloer: natuurlijke grijs tinten

De andere twee soorten gietvloeren zijn er in verschillende kleuren. De cementgebonden gietvloer is een vloer die veel weg heeft van een betonvloer. De natuurlijke tinten waarin deze vloer verkrijgbaar is, sluiten hierbij aan: off white, lichtgrijs, grijs, antraciet, beige en zandkleur. Drie grijstinten dus!

Glanzende gietvloer

De laatste gietvloer, de metallic gietvloer, is er in acht verschillende kleuren, waaronder twee grijstinten. Deze vloer kenmerkt zich door zijn glanzende, marmerlook uitstraling.

gietvloer vloerverwarming, gietvloer kosten, metallic gietvloer, gietvloer met marmerlook, betonlook, betonlook vloer

Marmerlook of gewolkt effect

De metallic gietvloer heeft van zichzelf dus al een gemarmerde uitstraling. De PU gietvloer bijvoorbeeld heeft dit niet. Wanneer je toch een wat meer gewolkt effect wilt (zoals bij een gevlinderde betonvloer) kan dit door twee kleuren te combineren. Kies dus bijvoorbeeld voor een gietvloer met grijs en antraciet om kleurschakeringen te laten ontstaan in de vloer.

De verschillende soorten gietvloeren hebben naast de verschillende kleuren natuurlijk meer onderscheidende kenmerken. Je leest er alles over op onze website:

pu gietvler en stalen deuren in het interieur

Wanneer je je zinnen hebt gezet op een grijze gietvloer is het ook fijn om een indicatie te hebben van de prijs. Omdat we veel verschillende gietvloeren hebben en de prijs afhankelijk is van meerdere aspecten hebben we een rekentool ontwikkeld. Daarmee heb je in een paar minuten een prijsindicatie in je mailbox van de gietvloer die jij wilt en voor het aantal vierkante meters dat je nodig hebt.
Bereken de prijs van een gietvloer

Droom jij ook van een gietvloer in het grijs?

Bij het vormgeven van een interieur is niets zo moeilijk als kleuren uitkiezen. Wil je graag een grijze gietvloer, maar zie je graag eerst wat voorbeelden in het echt? Kom dan langs in onze showroom in Opheusden! Naast gietvloeren zie je ook voorbeelden van beton ciré vloeren en wanden en van gevlinderde betonvloeren. Zien we jou binnenkort?
Afspraak maken voor een showroombezoek

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
8.00 uur -12.30 uur - 13.00 uur - 17.00 uur
Zaterdag
09.00 uur - 15.00 uur (showroom alleen op afspraak geopend, kantoor gesloten)

Bezoek onze showroom alleen op afspraak. Op deze manier is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.