SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Woonbeton vloeren: ijzersterke vloer met karakter

Woonbeton vloeren zijn karakteristieke, levendige vloeren die in veel verschillende woonstijlen passen. Van oorsprong werden betonvloeren alleen gebruikt als industrievloeren. Nu zien we ze nog steeds regelmatig in een industrieel interieur, maar onze betonvloeren krijgen ook vaak een plaats in een landelijk of modern ingerichte woning. Bent u op zoek naar de mooie, unieke vloer voor uw woning? We vertellen u alles over onze woonbeton vloeren.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde betonvloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? We realiseren graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vraag hier uw offerte aan.

In de wereld van betonvloeren bestaan heel veel verschillende benamingen voor dezelfde vloeren. Woonbeton vloeren, gevlinderde betonvloeren, monoliet betonvloeren, gepolierde betonvloeren. Het is allemaal precies hetzelfde. Onze woonbeton vloeren zijn gestorte betonvloeren van minimaal 7 centimeter dik die we afwerken met een vlindermachine.

Industriële vloer

Een gevlinderde betonvloer doet veel mensen nog steeds denken aan de industrievloer die het vroeger was, maar dan in een strak afgewerkte vorm. We zien dan ook regelmatig dat onze klanten de vloer combineren met stenen of steenstrips, stalen kozijnen, en veel gebruik van zwart.

Betonvloer binnen, woonbeton in de keuken van een industrieel interieur

Woonbeton vloeren als basis in andere interieurs

Onze woonbeton vloeren vormen ook regelmatig de basis voor een landelijk interieur. Denk aan een gevlinderde betonvloer in een warme zandkleur. Bijvoorbeeld in een woonboerderij met veel houten balken en authentieke stalramen.

Ook in moderne interieurs vormen woonbeton vloeren een uitstekende basis. Een betonvloer is helemaal naadloos en heeft daardoor een strakke designuitstraling. Dit gaat heel goed samen met een minimalistisch, modern design.

Een betonvloer op kleur: dit zijn de mogelijkheden

Zomaar wat voorbeelden van alle verschillende uitstralingen die een betonvloer kan hebben. En dan hebben we het nog niet eens gehad over interieurstijlen zoals Scandinavisch of hotel chic waar woonbeton vloeren zich ook uitstekend voor lenen.

Woonbeton vloeren storten, vlinderen en afwerken

U leest het al, met een gevlinderde betonvloer kunt u qua design alle kanten op. Maar hoe maken we een gevlinderde betonvloer? En hoe zit het met de eigenschappen en voor- en nadelen van woonbeton vloeren?

Een betonvloer is een vloer van minimaal 7 centimeter dik. In sommige gevallen is dit minimaal 9 of minimaal 12 centimeter. Heeft u de ruimte? Dan geven wij het advies om voor en 9 centimeter dikke betonvloer te kiezen. Het gaat hier om puur beton, dus een mengsel van cement, grind, zand en water en andere hulpstoffen. We storten dit met een betonpomp in uw woning en zodra het beloopbaar is, vlinderen we de vloer.

Een goed begin is het halve werk

Voordat we een betonvloer storten komen we van tevoren een dag langs om de voorbereidende werkzaamheden uit te voeren. We leggen folie, wapeningsnetten en plaatsen de randisolatie. Ook het leggen van vloerverwarming kunt u aan ons uitbesteden. Een betonvloer is een uitstekende combinatie met vloerverwarming.

Opbouw vloerverwarming in een betonvloer

Na het vlinderen moet de betonvloer afgedekt worden met stucloper. Eventuele andere werkzaamheden kunnen nu weer opgepakt worden. Heeft u gekozen voor een geïmpregneerde betonvloer dan komen we de vloer impregneren wanneer de stucloper er minimaal 3 weken af is. Wanneer het impregneermiddel droog is na een week, is de karakteristieke woonbeton vloer helemaal klaar voor gebruik.

Woonbeton vloeren zijn ijzersterk

De vloer is naadloos, kras- en slijtvast, voor 95% vuil- en vochtafstotend (geïmpregneerd) en heeft het typische beton patroon: een mooi, gewolkt effect dat de vloer levendig maakt. Woonbeton vloeren gaan door hun robuuste kwaliteit een leven lang mee. Daarbij is goed onderhoud vanzelfsprekend van belang.

Het onderhoud van woonbeton vloeren bestaat uit wekelijks stofzuigen en dweilen en periodiek grondig reinigen.

Woonbeton betonvloer in huis woonkamer

Nadelen van woonbeton vloeren

Een gevlinderde betonvloer is heel praktisch en onderhoudsvriendelijk. Toch heeft ook deze vloer nadelen. Een daarvan is de minimale dikte, waardoor het niet in elk huis of elke situatie mogelijk is om een betonvloer te maken zonder veel te moeten veranderen. Bij nieuwbouw of bij een grote renovatie is dit vaak geen probleem.

Voorkom vlekken

Een ander punt om op te letten is vette en zure vloeistoffen. Hier kan gevlinderd beton niet goed tegen. Het impregneermiddel houdt veel tegen, maar het blijft belangrijk om bij het morsen van bijvoorbeeld wijn dit direct op te nemen met een vochtige doek. Ook is het van belang om in geen geval zure of agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken.

Scheuren in een betonvloer

Een ander kenmerk van een betonvloer waar we vaak vragen over krijgen is het scheuren. Beton is een natuurproduct dat kan scheuren. We hebben krimparm beton, waarbij de kans op scheuren kleiner is, maar nog steeds aanwezig. Het is iets dat helemaal bij beton hoort.

We komen een jaar na het storten van een betonvloer altijd langs om kosteloos de scheuren op te vullen. Er zijn ook klanten die ze liever zichtbaarder houden om het karakteristieke van de vloer te benadrukken. Daar kunnen wij helemaal in komen, want het geeft de vloer een doorleefd karakter.

gevlinderde betonvloer impregneren

Karakteristieke schoonheid

U leest het misschien al tussen de regels door: wij kunnen geen échte nadelen ontdekken aan een betonvloer. Woonbeton vloeren zijn vooral heel praktisch en bijzonder mooi, al zeggen we het zelf. Bent u ook overtuigd van de schoonheid en het karakteristieke van woonbeton vloeren?

Een woonbeton vloer in uw woning

U bent van harte welkom om onze woonbeton vloeren te bekijken in de showroom! Daar kunt u de gevlinderde betonvloer ook vergelijken met betonlook vloeren, zoals gietvloeren, beton ciré en Italiaans betonlook. Dit zijn dunnere vloerafwerkingen met de uitstraling van beton.
Afspraak maken voor een showroombezoek

We vragen u een afspraak te maken voor een showroombezoek, zodat de juiste verkoopadviseur voor u klaarstaat en u in alle rust de vloeren kunt zien, voelen en vergelijken. Heeft u eerst nog wat vragen? Neem ook dan gerust contact met ons op!
Contact

Ons meest recente werk