SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

beton repareren

10 vragen over beton repareren: waarom beton scheurt en hoe we het repareren

Betonvloeren hebben een stoere en robuuste uitstraling. Onze gevlinderde betonvloeren hebben een mooi gewolkt patroon én kunnen scheuren. Scheuren? Ja, beton is een natuurproduct en na het maken van zo’n prachtige, industriële vloer gaat het materiaal werken. Het is een van de eigenschappen van beton die de vloer karakteristiek maken. We vertellen je alles over hoe scheuren ontstaan en hoe we beton repareren.

1. Kunnen er scheuren ontstaan in een betonvloer?

Ja, de kans is zelfs groot. De meeste scheuren die ontstaan in het eerste jaar nadat we de vloer gemaakt hebben. Door te kiezen voor de krimparme variant in de betonmix verklein je wel de kans op scheuren maar het helemaal uitsluiten van scheuren kan niet bij een betonvloer.

2. Waarom komen er scheuren in een betonvloer?

Scheuren in een betonvloer ontstaan door het uitzetten en krimpen van het materiaal. Dit gebeurt onder invloed van onder andere de temperatuur en de luchtvochtigheid. Bij warmte zet het materiaal uit en op koude dagen krimpt het juist. Omdat beton geen elastisch materiaal is, kan het door deze temperatuurwisselingen scheuren.

3. Is de kans op scheuren groter bij vloerverwarming?

De kans op scheuren is altijd aanwezig, met of zonder vloerverwarming. Omdat vloerverwarming ook zorgt voor verandering in temperatuur van een betonvloer, heeft dit wel invloed op het ontstaan van scheuren. Daarom krijg je van ons een opstookprotocol voor het in gebruik nemen van de vloerverwarming bij een betonvloer.

In dit opstookprotocol lees je precies op hoeveel graden je de vloerverwarming moet zetten en wat wel én niet goed is voor een betonvloer. Door de betonvloer langzaam op te stoken en af te laten koelen laat je de betonvloer aan de verschillende temperaturen wennen.

4. Is het mogelijk om beton te repareren?

Jazeker, de scheuren kunnen opgevuld worden! Beton repareren doen wij standaard minimaal een jaar nadat we de gevlinderde betonvloer gemaakt hebben. De vloer heeft dan de invloeden van de vier seizoenen en de vloerverwarming gehad.

5. Beton repareren: hoe gaat dat in z’n werk?

We vullen de scheuren op met een speciaal mengsel. Heb je een betonvloer op kleur? Dan kunnen we ook dit mengsel weer op kleur mengen. Houd er wel rekening mee dat de kleur, net als bij het mengen van verf, altijd wat kan afwijken. Na het opvullen van de scheuren is de vloer weer vlak en glad.

6. Blijf je de beton reparaties zien?

Ja, bij een geïmpregneerde betonvloer zie je alleen een dun lijntje, bij een niet geïmpregneerde vloer is dat een wat bredere lijn. In onze showroom zie je alle voorbeelden voorbijkomen. Van scheuren in zowel geïmpregneerde als niet geïmpregneerde vloeren en gerepareerde en niet gerepareerde scheuren.

7. Wat kost het repareren van beton?

Beton repareren valt 10 jaar lang onder de garantie. Het is dus helemaal gratis wanneer je een gevlinderde betonvloer van Willem Designvloeren hebt. We komen altijd na minimaal een jaar, maar ook wanneer er later nog scheuren ontstaan als gevolg van het werken van de vloer dan repareren we die natuurlijk ook.

8. Moet je scheuren in beton laten repareren?

Nee, zeker niet. Veel mensen kiezen voor een betonvloer om de mooie, industriële look en dat snappen wij als geen ander! Wanneer er grotere scheuren in je betonvloer zitten, raden wij het wel aan deze door ons op te laten vullen. Na het opvullen van de scheuren kan er geen vuil in komen en houd je een hygiënische vloer.

9. Is er ook beton dat niet scheurt?

Nee, beton heeft altijd de kans op scheuren, maar we hebben wel een krimparme variant van beton. Hierbij is de kans op scheuren nog wel aanwezig, maar kleiner.

10. Waar kan ik betonvloeren bekijken?

Je bent van harte welkom, op afspraak, in onze showroom in Opheusden! Daar zie je onze gevlinderde betonvloeren, maar ook betonlook gietvloeren en beton ciré vloeren en wanden. Zien we je snel?
Ik wil een showroomafspraak inplannen

 

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.