SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Onze showroom is gesloten, maar een video-adviesgesprek of telefoon-adviesgesprek is wel mogelijk! Neem contact met ons op om één van deze afspraken in te plannen. Wij zijn bereikbaar op: 0488-750 961. Wij helpen u graag! ×

terras van beton

Betonvloer storten en vlinderen

Een betonvloer storten en vlinderen: wij doen het dagelijks maar uiteraard is het begrijpelijk als jij niet weet hoe dit proces in zijn werk gaat. Wil je toch graag weten wat hier allemaal bij komt kijken? Dan heb je de goede blog te pakken!

Voorbereidende werkzaamheden

Voordat we de betonvloer storten en vlinderen gaan er nog een aantal voorbereidende werkzaamheden aan vooraf. We beginnen met een inmeet afspraak om de laatste technische details te bespreken en het aantal m² en de dikte van de betonvloer exact in te meten.

Vervolgens starten we met het leggen van de wapening. De wapening brengen we ter versterking voor de betonvloer aan. Met die reden spreken we over gewapend beton. Wapening noemen we ook wel betonijzer. De wapening leggen we op de vloerverwarming en binden we aan elkaar om één geheel te creëren.

Tijdens het leggen van de wapening plaatsen we ook een foamband, ook wel randisolatie genoemd, langs de wanden. Zo kan de betonvloer nog uitzetten en krimpen om de kans op scheurvorming te verminderen.

Ook plakken we de wanden, kozijnen en dorpels af ter bescherming.

betonvloer storten en vlinderen

Betonvloer storten

De betonvloer storten we met behulp van een betonwagen en een betonpomp. Het beton komt vanuit de betonwagen in de betonpomp. De betonpomp verpompt het door middel van een slang op de juiste plaats.

Met een laser bepalen we de goede hoogte en maken we de vloer glad met een lange rei. Dit doen we met een trillende beweging om de betonmassa te verdichten. Ook ligt de vloer er dan al netjes bij voordat we de betonvloer vlinderen.

gevlinderde vloer, proces gevlinderde vloer

Betonvloer storten en vlinderen op kleur

Na het storten van de betonvloer moet de vloer enige tijd uitharden voordat we de betonvloer vlinderen. De tijd tussen het storten en vlinderen van de vloer is afhankelijk van de temperatuur buiten, de temperatuur binnen, de luchtvochtigheid etc.

Als we overgaan tot het vlinderen van de betonvloer strooien we voor- en tijdens het vlinderen het gewenste kleurpigment in. Vervolgens verwerken we de kleur in de betonvloer door middel van vlinderen.

Betonvloer vlinderen

Een betonvloer vlinderen, ook wel monolitisch afwerken of polieren genoemd, is nodig om de vloer te verdichten en glad te maken. Tijdens het vlinderen worden alle grove delen zoals kiezels naar beneden geduwd zodat er een gladde dichte massa aan de oppervlakte ontstaat.

Door middel van het vlinderen werken we toe naar het gewenste resultaat.

beton afwerken, vloer vlinderen

De betonvloer storten en vlinderen, en dan?

Nadat de betonvloer gestort en gevlinderd is, is de vuil- en vloeistofdichtheid circa 85%. Je vloer is dan te vergelijken met een natuurstenen vloer. Na het aanbrengen van de betonvloer wil je natuurlijk zo lang mogelijk en optimaal genieten van je nieuwe vloer! Daarom raden wij aan om de betonvloer te impregneren en goed te onderhouden. Wil je meer weten over het onderhouden van de betonvloer? Je leest het op deze pagina.

Wil jij een betonvloer storten en vlinderen? Neem contact met ons op!

Wij nodigen je van harte uit voor een adviesgesprek bij ons in de showroom met één van onze specialisten. Tijdens deze afspraak bespreken we de mogelijkheden gebaseerd op jouw wensen en situatie. Neem contact met ons op om de afspraak in te plannen. We hopen je snel te verwelkomen in onze showroom in Opheusden!