SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met wegwerkzaamheden aan de Lakemondsestraat zijn we minder goed bereikbaar van 13 mei t/m 24 mei. Tweede pinksterdag, maandag 20 mei zijn we gesloten. ×

Gevlinderde betonvloer impregneren: waarom en hoe?

Een net gestorte gevlinderde betonvloer ziet er prachtig uit. We hopen natuurlijk dat u helemaal blij bent met de uitstraling van de gevlinderde woonbeton vloer. Maar hoe zorgen we ervoor dat uw vloer deze uitstraling blijft houden? Om een goede beschermlaag te krijgen raden we aan om uw gevlinderde betonvloer te impregneren.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde betonvloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? We realiseren graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vraag hier uw offerte aan.

Impregneren zorgt ervoor dat uw betonvloer vuil- en vloeistofafstotend wordt, waardoor uw vloer er goed uit blijft zien. Omdat u dagelijks op uw woonbetonvloer leeft, raden we sterk aan om de gevlinderde betonvloer te laten impregneren. Bijna al onze klanten kiezen hiervoor om de kans op vlekken te verkleinen.

Of u ervoor kiest uw gevlinderde betonvloer te impregneren is aan u. Behalve wanneer u een woonbetonvloer in uw badkamer hebt. Daar is de waterdichte impregneerbehandeling namelijk onmisbaar. Toch adviseren wij om ook in andere ruimtes altijd te kiezen voor een impregneerbehandeling.

Wat is impregneren?

Een gevlinderde betonvloer impregneren is de meest efficiënte manier om uw vloer te beschermen. Het impregneermiddel is mat en transparant en vormt een laag die zowel vocht als vuil afstoot. Wanneer er bijvoorbeeld een glas frisdrank omvalt moet je alsnog gelijk schoonmaken, maar door de beschermlaag trekt het vocht niet direct in de vloer.

Gevlinderde betonvloer keuken

Gevlinderde betonvloer impregneren in de praktijk

Hoe we een gevlinderde betonvloer impregneren? We starten met het opschuren van uw vloer. Hierdoor krijgt de vloer een meer open structuur en verminderen eventuele oneffenheden. Vervolgens maken we de gevlinderde betonvloer stofvrij.

Daarna brengen we het impregneermiddel gelijkmatig aan op de betonvloer. Dit doen we in meerdere lagen, net zolang tot de vloer geheel verzadigd is. Meestal zijn er zo’n twee tot drie lagen nodig.

Wanneer wij uw gevlinderde betonvloer impregneren krijgt u garantie op de impregneerbehandeling. Door het onderhoud op de juiste manier toe te passen, is uw betonvloer impregneren namelijk dé manier om uw vloer in de beste staat te houden. En daar worden wij ook blij van!

 

Prijzen voor impregneren

Bij uw keuze voor het impregneren van de gevlinderde betonvloer is de prijs ook niet geheel onbelangrijk. Hebt u een betonvloer van meer dan 65 m2? Dan is de prijs voor impregneren €24,50 per m2. Voor vloeren onder de 65 m2 geldt een vaste prijs van €1.595,00.

Weet u al gelijk dat u de vloer wilt laten impregneren? Dan kunt u ook kiezen voor een pakket. Pakket A van onze gevlinderde woonbetonvloeren is namelijk inclusief het impregneren van uw vloer. Dit pakket bevat de energiezuinige en krimparme gevlinderde woonbetonvloer op kleur en dus het impregneren. Bij een vloer van meer dan 65 m2 betaalt u voor het complete pakket €134,45 per m2.

Wilt u uw gevlinderde betonvloer zelf impregneren? Dat kan ook. U kunt desgewenst het impregneermiddel bij ons afnemen. Let er wel op dat er op een zelf aangebrachte impregneerbehandeling geen garantie zit. Ook het opschuren is hier niet bij inbegrepen.

Gevlinderde betonvloeren bewonderen of een vraag over impregneren?

Wilt u meer weten over het impregneren van gevlinderde betonvloeren? Of komt u onze vloeren graag bekijken? Bel of mail ons met uw vraag! We helpen u graag verder.
Contact opnemen

Liever eerst een indicatie van de prijs voor een gevlinderde betonvloer in uw woning? Met onze rekentool hebt u die binnen een paar minuten in uw mailbox!
Richtprijs berekenen

Ons meest recente werk