SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

woonbeton in de keuken, keuken met betonnen vloer

Een woonbeton vloer in élke ruimte in huis

Denk jij na over een woonbeton vloer in huis? Je denkt dan misschien snel aan een betonvloer in de keuken of woonkamer. Maar een gevlinderde woonbeton vloer kan in elke ruimte van jouw woning. Denk bijvoorbeeld ook aan de slaapkamer, badkamer en (meestal) de kleinste ruimte in huis: het toilet. In dit blogartikel nemen we je mee naar verschillende ruimten in huis. En hoe een woonbeton vloer er in die ruimte past.

Woonbeton vloer: de keuken

De keuken is een ruimte waar we vaak de gevlinderde woonbeton vloer leggen. Maar toch is de keuken ook een ruimte waar juist veel mensen over twijfelen. ‘Is de betonvloer bijvoorbeeld bestand tegen vlekken? Omdat er in de keuken natuurlijk best nog wel eens wordt geknoeid met eten en drinken.’ Het antwoord is: woonbeton is hier zeker tegen bestand, maar goed schoonmaken en onderhouden spelen hierin natuurlijk ook een grote rol. Wil je meer weten over het onderhouden van woonbeton? Lees dan ons artikel: ‘Een betonvloer schoonmaken: de do’s en don’ts’

Woonbeton vloer: de woonkamer

Een veelgestelde vraag voor de gevlinderde woonbeton vloer in de woonkamer is: ‘Is een woonbeton vloer niet te kil voor in de woonkamer?’ Nee, zeker niet! Met de juiste aankleding, keuze van kleuren en materialen zorgt het juist voor ruimte en rust. Je kunt hiervoor zorgen door een stoffen bank te kiezen in plaats van een leren bank. Of een groot vloerkleed bij het zitgedeelte. Creëer je meteen een knusse zithoek mee. Ook stoffen gordijnen, kussens of een plaid zorgen voor een goede balans tussen warme en koudere materialen.

Woonbeton vloer: de hal

Ideaal aan een gevlinderde woonbeton vloer in de hal is dat je de schoon- en droogloopmat verzonken in de vloer kunt leggen. Om dit te realiseren stellen wij tijdens het leggen van de wapening een kruipluik- mat omranding van aluminium hoeklijnen. Aan de binnenkant van de aluminium hoeklijnen storten we de betonvloer iets lager dan aan de buitenzijden van de profielen. Daarna leg je dan je schoon- en droogloopmat op maat in het profiel. Het grote voordeel hiervan is dat de mat altijd op de juiste plaats ligt en niet verschuift bij het stofzuigen en het openen van de voor- of achterdeur.

De hal is vaak niet de meest grote ruimte in de woning. Met gevlinderd beton oogt de hal ook meteen groter. 

Woonbeton vloer: het toilet

Natuurlijk nemen we in dit blogartikel ook het meest kleine vertrek in huis mee: het toilet. Het toilet is misschien niet de ruimte waar je als eerst aan denkt bij het bouwen of verbouwen van je woning, maar toch is dit vaak nog wel één van de lastige ruimten om in te richten.

Een veelgestelde vraag voor de gevlinderde woonbeton vloer in het toilet is: ‘Hoe houdt gevlinderd beton zich met urine en schoonmaakmiddelen zoals chloor of bleek?’ Als de betonvloer goed wordt onderhouden door middel van reinigen en voeden met het impregneermiddel dan is urine voor de betonvloer geen probleem. Natuurlijk is wel ons advies om het zo snel mogelijk van de vloer te verwijderen.

Chloor of bleek zijn wel agressieve schoonmaakmiddelen die kunnen uitbijten in de betonvloer. Belangrijk dus om hier goed mee uit te kijken of gebruik ‘onze’ groene vervangers.

Woonbeton vloer: de badkamer

Niet al onze vloeren zijn toepasbaar in de badkamer. De gevlinderde betonvloer gelukkig wel. Zelfs in het douchegedeelte kun je de betonvloer doorleggen. Hier laten we wel de woonbeton vloer ruwer tegen het uitglijden. Ook maken we de betonvloer onder afschot zodat het water altijd richting de douchedrain loopt.

In elke ruimte kun je kiezen om de betonvloer te impregneren. In de badkamer is het noodzakelijk om de betonvloer impregneren.

Lees ook: betonvloer badkamer: stijlvol en onderhoudsarm

Woonbeton vloer: de slaapkamer

Een gevlinderde betonvloer in je slaapkamer is misschien niet het eerste wat in je op komt. Toch kan woonbeton wel zorgen voor een heel mooi aansluitend geheel met de andere ruimten in de woning. Zeker als de slaapkamer zich op de begane grond bevindt of de slaapkamer overloopt in een badkamer. Natuurlijk is het een hardere vloer, maar met vloerverwarming voelt deze vloer nooit koud aan.

Woonbeton vloer: de werkkamer

Werken op een mooie, fijne werkplek maakt het natuurlijk altijd leuker! Denk er daarom eens over na om de gevlinderde woonbeton vloer ook door te leggen in je werkkamer. De betonvloer door leggen in je werkkamer zorgt voor eenheid maar geeft ook een rustige uitstraling. Onderstaand een aantal foto’s om je te inspireren.

Wat kost een betonvloer?

Wil jij weten wat een betonvloer voor in jouw woning kost? Dan kunnen wij ons goed voorstellen. Daarom hebben wij een rekentool ontwikkeld die jou snel een goede prijsindicatie geeft. Vul je gegevens en het gewenste aantal vierkante meters in en verzend je aanvraag. Je krijgt nu een prijsindicatie in je mailbox.
Prijsindicatie aanvragen

Je begrijpt dat het om een indicatie gaat omdat we de situatie bij jou nog niet hebben besproken. Wil jij graag een exact prijsvoorstel ontvangen? Dan ben je van harte welkom op afspraak bij ons in de showroom.

Showroom

In onze showroom in het Betuwse Opheusden liggen verschillende beton- en betonlook vloeren. Hierdoor kun jij ze goed met elkaar vergelijken en ervaren. Neem contact met ons op om een showroomafspraak in te plannen. Tijdens deze afspraak bespreken we, onder het genot van een bakje koffie, de mogelijkheden gebaseerd op jouw woonwensen en situatie. Op basis daarvan stellen we een passende prijsopgave voor je op. We hopen je te ontmoeten in onze showroom!