SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

badkamer, badkamerinspiratie, gevlinderd betonvloer, beton ciré, betonlook, betonlook inspiratie

Betonvloer badkamer

Een betonvloer in je badkamer is tegenwoordig erg populair. En dat is te begrijpen. Een betonvloer in je badkamer heeft erg veel voordelen ten opzichte van een tegelvloer. Het grootste voordeel is misschien wel dat een betonvloer naadloos is. Dat voorkomt schimmel in de voegen tussen de tegels. Daarnaast heeft een betonvoer een strakke en natuurlijke uitstraling. Een zeer geschikte basis voor een moderne badkamer dus. Daarnaast is beton zelfs toe te passen in het douchegedeelte van je badkamer!

Uitstraling beton in je badkamer

Een betonvloer in je badkamer heeft een andere afwerking dan wanneer we beton storten in je woonkamer. Dit doen we bewust. Je badkamer is een natte ruimte in je woning. Hierdoor wordt een betonvloer glad. Helemaal in combinatie met zeep of shampoo wat op de grond terecht kan komen. Daarom laten wij de betonvloer in het douchegedeelte altijd iets ruwer zodat je niet uitglijdt.

Waterafvoer badkamer

Als je ervoor kiest om een betonvloer in je badkamer te storten dan is het belangrijk dat het water in je badkamer goed wegloopt. Daarom adviseren wij altijd om een drain in de badkamer te plaatsen. Let hierbij wel op; het moet een drain zonder flens zijn. Daarnaast moet de drain de uitgang aan de onderkant hebben in verband met de dekking van de betonvloer. Om het beton goed te storten, raden we aan om de drain 10 cm van de wanden af te plaatsen. Daarnaast brengen wij de betonvloer in het douchegedeelte altijd aan onder afschot. Hierdoor loopt het water goed weg.

Impregneren betonvloer badkamer

Naast het afschot in de badkamer moet de betonvloer in deze ruimte ook geïmpregneerd worden. Na het vlinderen is de betonvloer voor circa 85% vuil- en vloeistofafstotend. De dichtheid is dan de vergelijken met een natuurstenen vloer. Na het impregneren is de betonvloer voldoende beschermd op toe te passen in de badkamer. Wil je meer lezen over het impregneren? Klik dan hier.

Betonvloer én wandbekleding in je badkamer

Uiteraard is een betonvloer in je badkamer heel goed te combineren met wandbekleding. Omdat beton een rustige en serene uitstraling heeft, kun je je wanden helemaal naar smaak bekleden. Een ideaal materiaal voor op de wanden is beton ciré. Dit is in elke RAL- en NCS kleur verkrijgbaar. Het is wel belangrijk dat je de wanden bekleedt na het storten van je betonvloer. Ook het kitten dient na het bekleden van de wanden te gebeuren.

Prijs betonvloer

Als je overweegt je badkamer op te knappen dan is de prijs ook een erg belangrijk onderdeel. De prijs voor een betonvloer in je badkamer bedraagt ongeveer € 69,95 p.m. Bij dit bedrag kies je voor een basis gevlinderde betonvloer. Uiteraard maken wij ook betonvloeren op kleur. Per vierkante meter komt hier ongeveer € 12,50 bij. Wilt u graag ons prijzenboek ontvangen? Klik dan hier.

Bezoek onze showroom

Is je interesse voor een betonvloer in de badkamer gewekt? Kom dan gerust eens vrijblijvend langs in onze showroom te Opheusden. Hier hebben wij diverse voorbeelden liggen en kun je de verschillen goed bekijken. Uiteraard staan onze adviseurs klaar om je te voorzien van passend advies.

Maak een afspraak

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.