SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

Sanne en Jasper combineerden de woonbetonvloer met een houten visgraat vloer: “Er komen nog meer zachte materialen in huis.”

Japandi. Dat is hoe Sanne de stijl in hun nieuwgebouwde huis omschrijft. Samen met haar partner Jasper, hun twee zonen van 14 en 12 jaar oud en een hondje wonen ze met veel plezier in het Brabantse Nuenen. Ze combineerden een betonvloer in basisgrijs met een houten visgraat vloer en ook buiten kozen ze voor beton.

eetkamer in Nuenen, gevlinderde betonvloer

Wanneer je inspiratie zoekt voor het interieur van je nieuwe huis dan sla je tegenwoordig Pinterest en Instagram niet over. Ideaal als je dan een huis tegenkomt dat precies is hoe jij het voor ogen hebt. “Ja, ik zag op Instagram twee huizen die gecombineerd helemaal waren wat we wilden. Een huis moet voor mij in elk geval een puntdak hebben. We hebben een schuurwoning dus we wilden ook een knipoog naar iets klassieks.”

“Qua interieur is het een combinatie van Scandinavisch en Japans. Modern en strak, maar ook ronde vormen en naturel kleuren. Met wat rieten elementen is het ook nog een tikje Bohemian.”

Gevlinderd betonnen terras in Nuenen, woonbeton in Nuenen

Kwaliteit

Sanne en Jasper wisten al meteen dat ze een betonvloer wilden. Mensen bij hen in de straat bouwden precies in dezelfde periode en kozen ook voor een betonvloer van ons. Sanne: “En weer andere mensen in de buurt hadden al een betonvloer. Het was fijn om te zien hoe een betonvloer er na een paar jaar uitziet. We zijn uiteindelijk bij meerdere betonboeren geweest. Sommige waren qua prijs voordeliger, maar daar hadden we minder vertrouwen in. Ik ben heel blij dat we voor kwaliteit gekozen hebben.”

Het is al bijna twee jaar geleden dat het stel onze showroom bezocht. “Dat was echt in de beginfase van het bouwen. We waren de plannen nog aan het maken. Later zijn we daarom nog een keer teruggegaan om de kleur te bepalen. Ik vond jullie destijds via Instagram en zag daar bij iemand een vloer die ik heel mooi vond. Dat was de kleur basisgrijs, waarvoor wij ook kozen.”

Het bezoek aan de showroom vonden Sanne en Jasper prettig. “Als dat niet zo was, waren we misschien wel met een goedkoper iets in zee gegaan, maar we merkten dat jullie echt gespecialiseerd zijn in een goed afgewerkte woonbetonvloer.”

Kinderen en een hond

Sinds februari van dit jaar woont het gezin in de nieuwbouwwoning in Nuenen. En pas dan ervaar je natuurlijk of de vloer ook praktisch is. “Je ziet er bijna niets op, dat is wel heel fijn met kinderen en een hond. Zand houden we niet helemaal tegen. We hebben wel een grote bijkeuken waar we de hond goed schoonmaken als we van buiten komen. Maar we moeten wel oppassen met krassen. En we weten dat in een betonvloer een scheurtje kan ontstaan. Dat hoort er echt bij. Het zijn alleen soms wat oudere mensen die zeggen: ‘Ooh, er zit een scheur in je vloer.”‘

Ook vlekjes zijn goed te behandelen, al moet je het dan wel meteen kunnen afnemen, weet Sanne uit ervaring. “Als je de vloer goed blijft dweilen met impregneermiddel dan kun je wanneer je wat laat vallen het meteen opnemen met een doekje. Blijft het langer liggen, dan trekt het erin. Toen we net in het huis woonden heeft er een colafles gelekt. Dat heeft de hele nacht op de vloer gelegen en het duurde wel even voordat die vlek minder zichtbaar werd. Maar we vinden de vloer verder heel makkelijk in het onderhoud.”

“Maar we vinden de vloer verder heel makkelijk in het onderhoud!”

Bouwproces op Instagram

En ook dat komt goed uit voor Sanne en Jasper, met een gezin en beiden een uitdagende baan. “Jasper heeft een IT-bedrijf. Sinds het afronden van zijn studie heeft hij eigenlijk nooit voor een baas gewerkt. Ik werk als operatieassistent en daarnaast hobbymatig als interieurstyliste. Ik rolde erin toen een vriendin van me in de knel zat. Vervolgens volgde ik cursussen en doe ik dit nu twee dagen per week. Het is een mooie mix met mijn andere baan. Ik kan mensen blij maken op twee heel verschillende manieren.”

Juist omdat Sanne geniet van het uitdenken en vormgeven van interieurs vond ze het ook leuk anderen op de hoogte te houden. Via Instagram, @verwacht_op_nr8 deelde ze het bouwproces. “Ik vond het ook leuk om bij anderen te zien en deed zelf inspiratie op, op Instagram. Dus zelf heb ik ook wat gedeeld van wat er kwam kijken bij de bouw en inrichting. Vrienden en kennissen bleven zo ook meteen op de hoogte.”

Gevlinderd betonnen terras in Nuenen

Zachte stoffen

En volgens Sanne is het nog niet af en ze blijft dus ook de vorderingen delen op haar account. “Ja, dingen als schilderijen en plankjes aan de muur ontbreken nog. Ook is er een kast voor de woonkamer onderweg. En een betonvloer is heel praktisch, maar het is wel een hard materiaal. Dus er komen ook nog wat meer zachte stoffen in huis. Voor het geluid, maar natuurlijk ook om het helemaal gezellig te maken.”

“Een betonvloer is heel praktisch, maar het is een hard materiaal. Dus er komen ook nog wat meer zachte stoffen in huis!”

Complimenten en adviezen:

Tops: “We merkten dat jullie echt gespecialiseerd zijn in de interieurkant van betonvloeren en zijn heel blij dat we voor kwaliteit gegaan zijn. Ook vonden we de manier van werken en overleggen heel klantgericht. En met de werklui was het heel gezellig. We zijn helemaal ontzorgd. Superservice!”

Tips: “We hebben ook een betonnen terras buiten en zouden nog wel wat meer advies willen over of en hoe we deze betonvloer kunnen beschermen met impregneermiddel.”

In dit interieur:

Keuken: Van Diessen Keukens

Gordijnen: Raamstyling

Aannemer: Timbor Bouwbedrijf

Woning: @verwacht_op_nr8