SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Woonkamer met een gevlinderde betonvloer in Maarheeze. Hierop ligt een grijs vloerkleed, staat een gele bank en een gouden palmboom lamp.

Monoliet betonvloer

Een monoliet betonvloer, een gepolierde betonvloer, een gevlinderde betonvloer… We krijgen vaak de vraag: ‘wat is nu het verschil?’ Het antwoord is simpel: er is geen verschil. Maar waarom zijn er dan zoveel verschillende namen zul je denken. De verschillende termen worden gebruikt door verschillende doelgroepen. In de volksmond spreken we over een gevlinderde betonvloer, onze zuiderburen noemen het een gepolierde betonvloer en de architect noemt het vaak een monolitisch afgewerkte betonvloer. Vandaar een monoliet betonvloer.

Woning in Rosmalen. Hierin ligt een gevlinderde betonvloer. Op de betonvloer staat een plant in een zwarte pot. Je kijkt door naar de keuken. Deze zit achter een ronde doorgang.

Wat is een monoliet betonvloer?

Het woord monoliet is afkomstig uit het Grieks. Mono betekent één en lithos betekent steen. Plak deze woorden aan elkaar en zo ontstaat het woord monolitisch of monoliet.

Een monoliet betonvloer betekent dat er verschillende onderdelen zijn, maar dat het totaal één geheel vormt. Een woon betonvloer is een zandcement dekvloer en leefvloer in één vloer. De zandcement dekvloer wordt dan weggelaten in het proces.

Let op! Een gevlinderde betonvloer heeft een andere samenstelling dan een zandcement dekvloer.

Hoe maken we een monoliet betonvloer?

In een monoliet betonvloer brengen we altijd een wapeningsnet aan. Dit wapeningsnet, ook wel krimpnet genoemd, zorgt ervoor dat de gevlinderde betonvloer constructief sterker is. Dit wapeningsnet of krimpnet plaatsen we op de vloerverwarming. Vervolgens storten we de betonvloer met een minimale dikte van 7 cm op de vloerverwarming en de wapening. Een betonvloer werken we na het storten af met behulp van de zogenoemde vlindermachine.

Door het vlinderen van de betonvloer creëren we een sterke, gladde en verdichte toplaag. Omdat de betonvloer in combinatie met deze toplaag één massa vormt spreken we over een monoliet betonvloer.

Tijdens het vlinderproces strooien we de gewenste kleur in de toplaag. Wil jij meer weten over de verschillende mogelijkheden qua kleur? Lees dan ons blog: gekleurde betonvloer.

Waarom een monoliet betonvloer?

Misschien denk je wel: waarom moet ik nu voor een monoliet betonvloer gaan? Wat heeft het voor een meerwaarde ten opzichte van andere type vloeren? Gelukkig weten wij dit uiteraard wel en delen dit natuurlijk graag met je.

Een betonvloer is dichter qua structuur dan een zandcement dekvloer. Hierdoor is er ook minder lucht aanwezig in de vloer. De vloerverwarming geeft hierdoor beter en makkelijker de warmte af. Zo bespaar je op je stookkosten.

Een betonvloer leggen we geheel naadloos. Zo loopt de betonvloer naadloos door in iedere ruimte van jouw woning. Zo ontstaat er rust en ruimte en is de betonvloer echt een basis.

Een gevlinderde betonvloer is een super sterke vloer en daarom erg slijt- en kras vast. Sterker nog: een monoliet betonvloer wordt in de loop der jaren alleen maar mooier!

Bescherming en onderhoud van een monoliet betonvloer

Na het vlinderen of monolitisch afwerken is een betonvloer voor circa 85% vuil- en vloeistofafstotend. Wij adviseren om de betonvloer te beschermen met een impregneerbehandeling. Met deze impregneerbehandeling verhogen we de dichtheid van de monoliet betonvloer van 85% naar 95%. Na het impregneren is het erg belangrijk om deze impregneerlaag goed te onderhouden door middel van dagelijks, wekelijks en jaarlijks onderhoud.

Wil je meer weten over het beschermen en onderhouden van een betonvloer? Je kunt er alles over vinden op onze pagina: onderhoud gevlinderde woonbeton vloer.

Geïnteresseerd in een betonvloer?

Is jouw interesse gewekt voor een monoliet betonvloer? Graag maken wij een afspraak met je bij ons in de showroom. In de showroom adviseert één van onze specialisten je graag over de mogelijkheden en onmogelijkheden voor een betonvloer. Aan de hand van dit gesprek en de gemaakte keuzes stellen we een passende prijsopgave voor je op.

Wil je graag vooraf een prijsindicatie ontvangen zodat je weet wat je kunt verwachten? Vul dan onze rekentool in en ontvang meer informatie per e-mail.
Ik wil een prijsindicatie ontvangen

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.