SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

woonbeton stijl, design betonvloer, gevlinderd beton, gevlinderde betonvloer

Betonvloer in de keuken: karakteristieke en levendige vloer voor jouw droomkeuken

In de keuken is een betonvloer perfect. Een betonvloer is strak, onderhoudsvriendelijk én hygiënisch. Ideaal dus voor in je woonkeuken. In dit blogartikel vertellen we je alles over de perfecte betonvloer voor jouw keuken.

Voordelen betonvloer in je keuken

Een betonvloer in de keuken is niet alleen supermooi, maar ook heel praktisch. De vloer is naadloos en daardoor heel hygiënisch. Ook is een betonvloer een heel natuurlijke vloer die doorleefder wordt naarmate hij er langer ligt. Wij zien alleen maar voordelen!

De kenmerken van een betonvloer:

  • Slijt- en krasvast
  • Ideaal voor huishoudens met kinderen en/of huisdieren
  • Geen vuil-aantrekkende voegen
  • Strak en naadloos design
  • Tijdloos en uniek

Gevlinderde betonvloer in een industrieel interieur

Karakteristieke vloer

Een levendige en karakteristieke vloer, zo kun je een gevlinderde betonvloer wel omschrijven. Doorleefd spreekt de meeste mensen wel aan, maar vlekken in een betonvloer daar zit niemand op te wachten. Hoe vlekgevoelig is een betonvloer?

De keuken is in de meeste moderne woningen het hart van het huis. Er wordt veel geleefd en dus ook vast weleens geknoeid. Wanneer je knoeit op een betonvloer is er niets aan de hand, maar we raden wel aan om vloeistoffen direct op te nemen met een doekje. Wanneer je dit niet doet, kunnen vetten en zuren namelijk wel vlekken veroorzaken.

Betonvloer in combinatie met jouw keuken

Omdat beton een strakke en tijdloze uitstraling heeft kun je keukens in elke stijl op de vloer plaatsen. Een stoere, landelijke keuken komt heel goed tot zijn recht op een natuurlijke, tijdloze betonvloer.

Maar ook een Scandinavische keuken is goed te combineren met een gevlinderde betonvloer. Dat komt omdat beton een serene, naadloze en tijdloze uitstraling heeft. Kortom: perfect voor een fan van Scandinavisch en minimalistisch design, maar ook voor de liefhebber van de landelijke of industriële woonstijl.

Gekleurde betonvloer keuken

Vind je een betonvloer in de keuken fantastisch, maar wil je liever een donkere of zandkleurige vloer? Goed nieuws, want we maken onze betonvloeren op kleur. Beton is van nature grijs of bruin/- zandkleurig. Dit is afhankelijk van onder andere de kleur zand die in de betonmix is toegevoegd. Wil je zelf de kleur van jouw betonvloer kiezen? Dan strooien wij tijdens het vlinderen de gewenste kleurpigmenten in de betonvloer.

Betonvloer op kleur: informatie en inspiratie

Qua kleuren zijn er verschillende mogelijkheden. Verschillende zandkleur- en grijstinten die je naar wens kunt mixen. In onze showroom hebben we betonvloeren in verschillende kleuren en meerdere kleursamples. Zo kun je de kleuren goed vergelijken voor je de kleur van jouw betonvloer kiest.

Oude school verbouwd tot woning in Leiden

Behandeling betonvloer

Na het storten en vlinderen is de betonvloer voor zo’n 85% vuil- en vloeistofafstotend. Uiteraard wil je zo lang mogelijk genieten van de betonvloer in de keuken. Wij adviseren je daarom om de betonvloer te impregneren, zeker in de keuken.

Gevlinderde betonvloer impregneren: waarom en hoe?

Wat is impregneren?

In de betonvloer zijn zogenoemde poriën aanwezig. Het laatste wat je wilt is dat in deze poriën vuil of vloeistof kan trekken. Door middel van het impregneren vullen we deze poriën op. De betonvloer is na het impregneren voor 95% vuil- en vloeistofafstotend. Voor een langdurige en optimale bescherming is het ook belangrijk de vloer goed te onderhouden.

Zo onderhoud je jouw gevlinderde betonvloer

Woonboerderij in Ochten

Beton en betonlook in je keuken

Beton of betonlook kun je op meerdere manieren toepassen in je keuken. In deze blog hebben we het over de betonvloer maar je kunt ook denken aan een spatwand van beton ciré. Stel jouw unieke keuken samen met een combinatie met beton en betonlook met gegarandeerd een fantastisch resultaat!

Bezoek onze showroom

Benieuwd naar de mogelijkheden die aansluiten op jouw wensen en situatie? Kom gerust eens vrijblijvend langs in onze showroom in Opheusden. Hier hebben we diverse betonvloeren liggen. Onze specialisten staan voor je klaar om je te voorzien van passend advies en daarnaast een aansluitend prijsvoorstel voor je uit te werken.
Afspraak maken

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.