SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

gevlinderde betonvloer impregneren, woonbeton, betondesign, betonnen vloer, gevlinderd woonbeton

Gekleurde betonvloer

Gekleurde betonvloer in je interieur

Beton is een natuurproduct. Je zult daarom bij een betonvloer al snel denken aan een grijze of bruine kleur. De kleur van een betonvloer (zonder toegevoegd kleurpigment) is medeafhankelijk van de kleur zand die in de betonmix wordt gebruikt. Maar hoe krijg je nu een betonvloer die helemaal perfect bij jou past? Wat dacht je van een gekleurde betonvloer?! Zo kun je namelijk jouw betonvloer helemaal naar eigen wens samenstellen en combineren met je eigen woonstijl.

Toevoegen van kleur in je betonvloer

Om de betonvloer op jouw ideale kleur te brengen gebruiken we kleurpigmenten. Die strooien we tijdens het vlinderen van jouw betonvloer in. Door het vlinderen wrijven we de kleurpigmenten in het beton. Op deze manier gaat de kleur echt in de betonvloer zitten. En hierdoor hardt de kleur samen met de betonvloer uit en slijt de kleur niet meer van de betonvloer.

Door de vloer daarna te impregneren verandert er verder niks aan de kleur van de vloer. Het impregneermiddel om jouw betonvloer te beschermen is transparant en mat. Maar het heeft verder geen invloed op de kleur van jouw betonvloer.

Lees ook: betonvloer op kleur: inspiratie en informatie

Gevlinderde betonvloer binnen en buiten

Geen gekleurde betonvloer?

Kies je ervoor om geen kleurpigment toe te voegen? Dat kan natuurlijk ook! Maar dan ben je wel medeafhankelijk van de kleur van het zand dat we gebruiken in de betonmix. Er zijn heel veel zandsoorten. En het verschilt dus door waar het zand vandaan komt, welke kleur het zand is. Dit houdt in dat als er grijs zand wordt gebruikt de betonvloer grijzer is dan wanneer er geler zand in de betonmix is gebruikt. Daardoor is het zonder kleurpigment toe te voegen, altijd een leuke verrassing hoe de kleur van de betonvloer eruit komt te zien.

Zelf je betonvloer een kleur geven

Wil je de betonvloer zelf een andere kleur geven door te betonvloer te gaan verven? Dat kan ook, maar wij raden dit altijd af. Op lange termijn kan de verf namelijk gaan afschilferen en met gebruik van vloerverwarming kan de verf een andere kleur krijgen.

Bekijk de gekleurde betonvloeren in onze showroom

Ben je helemaal benieuwd geworden naar al de verschillende kleurmogelijkheden voor jouw betonvloer? In onze showroom in Opheusden hebben we een aantal samples liggen waardoor je de verschillende gekleurde betonvloeren kunt zien. Van zandkleur tot antraciet en van licht- tot donkergrijs. Maak een afspraak en kom langs in onze showroom, zodat één van onze adviseurs je verder kan informeren en adviseren op basis van jouw wensen en woonsituatie.

Ook is het mogelijk om vooraf een indicatie van de prijs te ontvangen daarvoor kun je onze rekentool gebruiken. Uiteraard kun je ook contact met ons opnemen voor meer informatie. Wij helpen je graag verder!

Afspraak maken Rekentool invullen