SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

gepolierde beton, design betonvloer, betonvloer op kleur, gekleurde gevlinderde betonvloer

Gekleurde betonvloer

Gekleurde betonvloer in je interieur

In onze blog over de combinatie van beton en staal, schreven we al dat beton tegenwoordig niet meer is weg te denken in de interieurs van nu. Het creëert namelijk een unieke en tijdloze uitstraling in je woning. Normaal denk je bij beton aan een grijze kleur, maar wat dacht je van een gekleurde betonvloer?! Je kunt namelijk een gekleurde betonvloer geheel naar wens samenstellen en combineren met jouw eigen woonstijl.

Toevoegen van kleur in je betonvloer

Om de betonvloer op kleur te brengen strooien we pigmenten in. Dit pigment is een korrelige poeder die we over het beton strooien terwijl de vloer aan het harden is. Bij het vlinderen van de betonvloer vermengen we de kleurpigmenten nog meer in de vloer. Op deze manier zit de kleur echt in de betonvloer. Zo brengen we de betonvloer op de gewenste kleur. Ook is het mogelijk om twee verschillende kleurpigmenten met elkaar te mengen wat zorgt voor een extra unieke uitstraling aan jouw gekleurde betonvloer.

Lees ook: betonvloer op kleur: inspiratie en informatie

Gekleurde betonvloer, kleur in beton, kleurpigment beton

Geen gekleurde betonvloer?

Een ingrediënt van de betonmix is zand. Er zijn in totaal miljoenen zandsoorten. Kies je niet voor een extra kleurpigment in je betonvloer? Dan ben je afhankelijk van de kleur van het zand. Komt het zand bijvoorbeeld uit de Maas? Dan heeft je betonvloer een gele, witte of beige tint. Daardoor is het altijd een verrassing hoe de betonvloer eruit komt te zien. Wilt u de betonvloer zelf op kleur brengen door te betonvloer te verven? Dat kan ook maar dat raden wij af. Op lange termijn kan de verf namelijk gaan afschilferen en met gebruik van vloerverwarming kan de verf een lelijke kleur krijgen.

Bekijk de gekleurde betonvloeren in onze showroom

In onze showroom in de Betuwe hebben we een aantal samples liggen waardoor je verschillende gekleurde betonvloeren kunt zien. Van zandkleur tot antraciet en van licht- tot donkergrijs. Maak een afspraak en kom langs in onze showroom, zodat één van onze adviseurs je verder kan informeren en adviseren op van jouw wensen en woonsituatie. Aan de hand van dit gesprek stellen we een offerte op die bij jouw gemaakte keuzes past.

Ook is het mogelijk om vooraf een indicatie van de prijs te ontvangen, dan kun je hier een vrijblijvende offerte aanvragen.

Uiteraard kun je ons ook bellen voor meer informatie op: 0488-750 961. Wij helpen je graag verder!

showroom betonvloeren, gekleurde betonvloeren