SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Gietbeton vloer: gietvloer of gevlinderde betonvloer?

Als het gaat over een gietbeton vloer dan kan dat verwijzen naar meerdere soorten vloeren. Is een gietbeton vloer een gietvloer of een betonvloer? En wat zijn eigenlijk de verschillen tussen deze twee vloeren? We vertellen u alles over onze prachtige gietvloeren en over onze karakteristieke, echte betonvloeren.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Offerte aanvragen?

We maken graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vul uw gegevens in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op. We helpen u graag!

Als we het over een gietbeton vloer hebben, gaat het meestal over een gietvloer. Een gietvloer is een betonlook vloer: een vloer met de uitstraling van beton, maar gemaakt van ander materiaal.

Daarbij onderscheiden we vier soorten gietbeton vloeren: cementgebonden gietvloer, metallic gietvloer, PU gietvloer en minerale gietvloer. Dit zijn allemaal strakke design gietvloeren met elk een eigen karakter.

Cementgebonden gietvloer

De cementgebonden gietvloer lijkt door het gebruik van cement op een betonvloer. Deze vloer is in zes prachtige, natuurlijke tinten verkrijgbaar.

Metallic gietvloer

De metallic gietvloer is vloer met een gemarmerd, glimmend patroon in acht speciale kleuren.

PU gietvloer

De PU gietvloer is een strakke, gladde vloer van het kunststof polyuretheen. Dit is een heel comfortabele gietvloer op blote voeten en sokken, hij is 100% waterdicht en daarmee extra geschikt voor badkamer en wc.

Minerale gietvloer

De minerale gietvloer heeft een clean uiterlijk mét tekeningen en u kunt deze gietbeton vloer krijgen in alle RAL- en NCS-kleuren.
Brochure downloaden

Dunne afwerkvloeren

Gietbeton vloeren lijken dus qua uiterlijk in meer of mindere mate op een betonvloer, maar zijn van ander materiaal. Ze zijn dan ook een heel stuk dunner dan een gevlinderde betonvloer. Een gietvloer is maar een paar millimeter dik, een betonvloer moet minimaal 7 centimeter dik zijn.

gietbeton vloer, beton ciré aanbrengen, zwarte keuken, keuken zwart, zwarte keuken met betonlook, betonlook keuken, keukeninspiratie

Gevlinderde betonvloeren

Onze gevlinderde betonvloeren zijn gemaakt van puur beton. We hebben het dan dus over een industriële, robuuste woonvloer van minimaal 7 centimeter beton. En als u de mogelijkheid heeft is 9 centimeter zelfs nog beter. Gevlinderde betonvloeren zijn naadloos en kras- en slijtvast. Een prachtige, massieve vloer die wel tegen een stootje kan.

Betonvloer op kleur

Ook bij gevlinderde betonvloeren heeft u invloed op de kleur. Wanneer u kiest voor een betonvloer op kleur, strooien wij tijdens het vlinderen van de vloer kleurpigmenten in het betonmengsel. De kleur hardt zo mee uit en kan niet uit de vloer slijten.

Geïmpregneerde betonvloer

Naast het vlinderen behandelen we een betonvloer meestal ook met impregneermiddel. Zo is de vloer voor 95% vuil- en vloeistofafstotend. Dit gebeurt wel in een latere fase en kan niet direct na het vlinderen uitgevoerd worden.

Gevlinderde betonvloer in de keuken, gietbeton vloer

Realiseren van een gietbeton vloer

Zoals u ziet zijn gietvloeren en gevlinderde betonvloeren twee heel verschillende vloersoorten. Ook het realiseren van deze twee vloeren gaat heel anders. Een gietvloer brengen we aan door laag voor laag het gietmengsel te verdelen over de vloer en vervolgens af te werken met laklagen. Dit gebeurt in meerdere dagen.

Een gevlinderde betonvloer maken we door met een betonpomp het beton in uw woning te storten en het vervolgens te vlinderen. Dit vindt allemaal op één dag plaats. De wapening leggen we wel een dag eerder.

Gietbeton vloer bekijken in onze showroom?

Twijfelt u tussen een gietvloer of een gevlinderde betonvloer of bent u er al uit dat u een van deze twee vloeren in uw huis wilt? U bent van harte welkom om onze vloeren te komen bekijken in de showroom in Opheusden. We zorgen dat de koffie voor u klaarstaat!
Maak een afspraak voor een showroombezoek

Ons meest recente werk