SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonvloer binnen

Waar de betonvloer eerst alleen gebruikt werd als ruw afgewerkte industrievloer, is de gevlinderde betonvloer binnen nu niet meer weg te denken. Woonbeton heeft nog steeds de industriële look en praktische voordelen van beton, maar heeft een veel strakkere en meer esthetische afwerking.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde betonvloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? We realiseren graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vraag hier uw offerte aan.

Een betonvloer binnen heeft veel voordelen: de vloer is kras- en slijtvast en heeft door het vlinderen een gladde, vlakke afwerking. Daarnaast is het ook een heel duurzame en energiezuinige keuze. Waarom?

  • Een betonvloer is bijna onverwoestbaar en gaat een leven lang mee.
  • Het is een natuurlijk product dat in de loop van de tijd alleen maar mooier wordt.
  • Bij een betonvloer binnen met vloerverwarming bespaart u tot 30-40% aan stookkosten.
  • De vloer is na het impregneren 95% vuil- en vochtafstotend.

betonvloer binnen, woonbeton in de keuken van een industrieel interieur

De kleur van een betonvloer binnen

De natuurlijke kleur van een betonvloer is altijd een grijs- of bruine tint. Maar deze tint is nooit precies hetzelfde. Dat komt mede doordat het zand dat gebruikt wordt de ene keer grijzer is en de andere keer geler en dat is terug te zien in de kleur. Het is uiteraard een optie om de kleur af te laten hangen van de kleur van het zand, maar dan heeft u geen invloed op de uiteindelijke kleur van uw betonvloer. Als u graag zeker bent van de kleur kunnen we kleurpigmenten toevoegen tijdens het vlinderen. Deze kleurpigmenten zijn grijs- en zandkleurtinten die ook op percentage te mengen zijn met elkaar. Door het gebruik van natuurlijke kleuren in pigmenten behoudt de vloer het levendige, gewolkte karakter van een betonvloer.

Een gevlinderde betonvloer is ook buiten te realiseren. Lees er hier meer over.

Een betonvloer van begin tot eind

Wanneer u binnen een betonvloer wilt, is het fijn om een beetje een overzicht te hebben van welke stappen er ondernomen moeten worden tot u op uw gloednieuwe vloer kunt lopen. Het begint allemaal met een bezoek aan de showroom. Om de juiste vloer in de juiste kleur te kiezen is het van belang een goed beeld te hebben van de opties. Zien, voelen en beleven dus.

De vloer inmeten

Wanneer u een keuze gemaakt hebt, maken we een afspraak om de betonvloer te komen inmeten. Een betonvloer binnen moet altijd een minimale dikte hebben van 7 centimeter. Afhankelijk van de ondergrond kan dit meer zijn. Wanneer het ook direct de constructievloer wordt, is er bijvoorbeeld dubbele wapening nodig en is een minimale dikte van 12 centimeter vereist.

De voorbereidingen

Wanneer oppervlakte en hoogte zijn ingemeten is het tijd om vloerverwarming, wapening en randisolatie aan te brengen. Ook checken we de aansluitingen van puien en dorpels, zodat de vloer daar met de juiste hoogte op aansluit. Als het nodig is wordt maken we ook de bekisting en stellen we aluminium profielen.

Het storten van de betonvloer

Als alle voorbereidingen klaar zijn, is het tijd voor het storten van de vloer. Beton is op dit moment vloeibaar en het kost een tot meerdere uren voor het zover uitgehard is dat we er met onze vlindermachines op kunnen. Wanneer u een kleur gekozen hebt, strooien we die kleurpigmenten er in deze fase in en vlinderen we de vloer tot hij glad en egaal is.

Na een aantal dagen mag de vloer afgedekt worden met stucloper. Wanneer er nog bouwwerkzaamheden moeten plaatsvinden, kunnen die nu weer hun voortgang vinden. Als alles klaar is, kan de stucloper eraf zodat de betonvloer verder kan drogen en kunnen we de vloer impregneren om hem van 85% vuil- en vochtafstotend 95% te maken. Wanneer het impregneermiddel uitgehard is, kunt u genieten van een prachtige en onverwoestbare vloer!

gevlinderde woonbeton vloer, betonnen vloer, beton in huis, vintage, vintage interieur

Een levendige indruk van onze betonvloeren opdoen?

Valt u net als wij voor de mooie looks en praktische eigenschappen van een betonvloer voor binnen? Wees welkom in onze showroom op afspraak om een goede impressie te krijgen van de verschillende soorten en kleuren vloeren en afwerkingen. Hebt u eerst nog wat vragen? Bel of mail ons dan gerust!
Ik wil contact opnemen

Ons meest recente werk