SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonvloer vlinderen

Na het storten van een betonvloer vlinderen we deze om het gewenste, gladde en industriële resultaat te krijgen. Op deze pagina vertellen wij u alles over het vlinderen van een betonvloer. Wat is vlinderen eigenlijk? Hoe vlinderen we dan en wat zijn de voordelen van een gevlinderde betonvloer?

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde betonvloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? We realiseren graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vraag hier uw offerte aan.

De voordelen van een gevlinderde betonvloer

Hieronder hebben wij de voordelen van een gevlinderde betonvloer op een rijtje gezet:

  • Slijt- en krasvast;
  • Volledig naadloos;
  • Onderhoudsvriendelijk;
  • Prachtige, natuurlijke en industriële uitstraling;
  • Energiezuinig.

Wat is vlinderen?

Vlinderen is het verdichten van de betonvloer. Een vers gestorte betonvloer bevat namelijk grove en fijne delen. Door het vlinderen drukken we de grove delen en oneffenheden van de vloer naar beneden. De fijne delen komen hierdoor bovenop te liggen. Dit zorgt voor een sterke verdichte toplaag.

Gevlinderde woon betonvloer in een vrijstaande woning in Hoogblokland

Het doel van het vlinderen?

Als een betonvloer net is gestort, heeft deze een ruw oppervlak. Om de vloer te voorzien van een gladde toplaag is het belangrijk dat we de betonvloer vlinderen. Het vlinderen van de vloer gebeurt als deze nog niet volledig is uitgehard.

Omdat het erg belangrijk is om het vlinderen op het juiste moment te starten, blijven we tussen het storten en het vlinderen bij u op locatie. Zo kunnen wij op het allerbeste moment starten en creëren we het mooiste resultaat.

Waarmee vlinderen we?

Het vlinderen van de vloer gebeurt met vlindermachines. Hiervoor hebben wij verschillende modellen. Een vlindermachine is een ronde machine waaraan spanen bevestigd zijn. Deze spanen maken ronddraaiende bewegingen over de vloer. Hierdoor ontstaat ook het gewolkte effect in de betonvloer.

betonvloer vlinderen

Op kleur brengen tijdens het vlinderen

Het op kleur brengen van een betonvloer doen we ook tijdens het vlinderproces. De kleurpigmenten strooien we in de toplaag van de betonvloer. Tijdens het vlinderen komen deze dus echt in de vloer terecht. Zo kan de kleur dus ook niet meer van de vloer vervagen.

Voor de kleur hanteren wij een aantal vaste kleur pigmenten. Denk hierbij aan diverse grijstinten en zandkleuren. Het is ook mogelijk om kleuren te mengen op percentage.

Meer weten over het op kleur brengen van een betonvloer? Lees dan: Gekleurde betonvloer.

Hoe lang duurt het vlinderen van de betonvloer?

De tijd van het vlinderen is geheel afhankelijk van de grootte van de vloer, de luchtvochtigheid en het weer. Bij warm weer droogt de vloer sneller waardoor de betonvloer ook sneller gevlinderd kan worden. Bij koude dagen duurt dit vaak wat langer.

Hoelang moet de betonvloer drogen na het vlinderen?

Na het vlinderen begint het droogproces van de gevlinderde betonvloer pas echt. Na zo’n 3-5 dagen kun je de vloer afdekken met een stucloper. Verdere bouw- en verbouwwerkzaamheden kunnen nu doorgaan. Hierna kun je de stucloper verwijderen. Ongeveer 4 weken hierna is de vloer verder uitgehard en droog genoeg om te impregneren.

Lees meer over het impregneren van de vloer: gevlinderde betonvloer impregneren, ja of nee?

Betonvloer laten vlinderen?

U weet ondertussen iets meer over het vlinderen van een betonvloer. Bent u eruit, en is dit echt iets voor u? Neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!

Ik wil contact opnemen

Ons meest recente werk