SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonvloer vlinderen

Bij het storten van een betonvloer is vlinderen noodzakelijk om het gewenste gladde resultaat te krijgen. Op deze pagina vertellen we u wat vlinderen is, hoe we vlinderen en wat de voordelen zijn.

Showroom

Showroom
zien, voelen en vergelijken

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

PRIJSINDICATIE?

Wij realiseren graag uw droomvloer vanaf 75 m². Laat uw gegevens achter en ontvang een prijsindicatie en aanvullende informatie.

De voordelen van een gevlinderde betonvloer

Hieronder hebben we de voordelen van een gevlinderde betonvloer op een rijtje gezet:

  • Slijt- en krasvast
  • Volledig naadloos
  • Brandwerend
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Industriële uitstraling

Wat is vlinderen?

Vlinderen is eigenlijk het sterk verdichten van de betonvloer. Een vers gestorte betonvloer bevat namelijk grove en fijne delen. Door het vlinderen schuren we de grove delen van de vloer naar beneden. De fijne delen van de vloer komen zo bovenop te liggen. Dit resulteert in een sterk verdichte toplaag.

Het doel van het vlinderen?

Als een betonvloer net is gestort, dan is dit een ruw oppervlak. Om de vloer te voorzien van een gladde toplaag is het belangrijk dat we de betonvloer vlinderen. Het vlinderen van de vloer gebeurt als deze nog niet volledig is uitgehard. Omdat het erg belangrijk is om op het juiste moment te starten, blijven wij tussen het storten en vlinderen bij u op locatie. Zo kunnen wij op het juiste moment starten en creëren we het mooiste resultaat.

Waarmee vlinderen we?

Het vlinderen van de vloer gebeurt met vlindermachines. Hiervoor hebben wij verschillende modellen. Voor een grotere vloeren gebruiken we vaak machines waar we op kunnen zitten. Voor kleinere vloeren gebruiken we machines die we met de hand bedienen.

Een vlindermachine is een ronde machine waaraan spanen bevestigd zijn. Deze spanen maken ronddraaiende bewegingen over de vloer. Hierdoor ontstaat ook het gewolkte effect in de betonvloer. Dit geeft het vlinderen van een betonvloer een industriële uitstraling.

Op kleur brengen tijdens het vlinderen

Het op kleur brengen van de betonvloer doen we ook tijdens het vlinderproces. De kleurpigmenten strooien we in de toplaag van de betonvloer. Tijdens het vlinderen komen deze dus echt in de vloer terecht. Het voordeel hiervan is dat de kleur ook niet kan vervagen.

Voor de kleur hanteren wij een aantal vaste kleurpigmenten. Denk hierbij aan diverse tinten grijs en zand.

Meer weten over het op kleur brengen van een betonvloer tijdens het vlinderen? klik dan hier.

Hoe lang duurt het vlinderen van de betonvloer?

De tijd van het vlinderen is geheel afhankelijk van de grootte van de vloer en het weer. Bij warm weer droogt de betonvloer sneller waardoor we deze al snel kunnen vlinderen. Bij koude dagen droogt de vloer minder snel waardoor het langer duurt voordat we starten met het vlinderen van de betonvloer.

In de winter kan het dus voorkomen dat we tot ’s avonds laat bezig zijn met het vlinderen van de betonnen vloer.

Betonvloer laten vlinderen?

Op zoek naar een gevlinderde betonvloer voor in jouw ruimte? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden. Wij storten en vlinderen graag jouw betonvloer!
Ik wil contact opnemen

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.