SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Afgelopen half jaar hebben wij weer prachtige vloeren mogen maken door het hele land. Na alle drukte gaan wij even heerlijk genieten van alle rust. Goed om te weten: wij zijn gesloten van vrijdag 30 juli tot maandag 16 augustus. Een bezoek op afspraak in onze showroom is weer mogelijk vanaf donderdag 19 augustus. Fijne zomer! ×

Gevlinderde betonnen vloer, woonbeton

Woonbeton of gietvloer

Woonbeton en gietvloeren zijn een echte trend op dit moment. Begrijpelijk ook, want beton- en betonlook vloeren zijn stijlvol en erg tijdloos. Maar wat is het verschil tussen woonbeton of een gietvloer? Daarover is erg veel informatie te vinden op internet. Door deze grote hoeveelheid aan informatie ontstaat er ook veel verwarring. Welke informatie is nuttig en klopt ook? In deze blog leggen we de grootste verschillen voor je uit tussen woonbeton en gietvloeren. Lees verder en laat je informeren.

Wat is woonbeton?

Woonbeton (ook wel gevlinderde– of gepolierde betonvloer genoemd) is een échte massieve, betonnen vloer. Deze vloer storten we in je woning met behulp van een betonpomp en vervolgens vlinderen we deze. Op deze manier krijgt de woonbeton vloer een sterk verdichte toplaag en een gewolkt, gevlamd effect. Tijdens het vlinderen brengen we de gevlinderde woonbeton vloer op kleur door pigment te strooien in de toplaag van de betonvloer. Hiervoor hanteren we een aantal vaste kleuren. Denk hierbij vooral aan de meest gebruikte grijstinten en zandtinten.  Woonbeton is een erg hard en natuurlijk materiaal. Hierdoor kan het na verloop van tijd eventueel gaan scheuren. Dit komt doordat het woonbeton krimpt en uitzet door vloerverwarming. Deze scheuren is één van de eigenschappen van woonbeton en vullen we kosteloos voor je op. Zo kan er geen zand of vuil in de scheuren komen.

Woonbeton in de woonkamer,

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een betonlook vloer. De gietvloer valt in deze categorie omdat de samenstelling anders is dan bij woonbeton. In tegenstelling tot woonbeton wordt een gietvloer gegoten. Eerst schuren we de ondervloer zodat deze opgeruwd is voor een goede hechting. Vervolgens brengen we een epoxyprimer aan en een egalinelaag. Daarna gieten we de vloer in meerdere mengsels en lakken we deze af met een coating. Gietvloeren scheuren ten opzichte van woonbeton veel minder. Dit komt doordat de basis (cement of PU) van de gietvloeren veel zachter en flexibeler is. De vloer rekt hierdoor mee als de vloer krimpt of uitzet door bijvoorbeeld vloerverwarming. Wij bieden 4 soorten gietvloeren in ons assortiment. De minerale gietvloer, de cementgebonden gietvloer, de metallic gietvloer en de PU gietvloer.

cementgebonden gietvloer, cementgebonden, betonlook vloer

De verschillen tussen woonbeton of een gietvloer

Het verschil tussen de vloeren is er duidelijk. Zo storten we woonbeton en gieten we een gietvloer. Daarnaast is een gietvloer geen echte betonvloer maar een betonlook vloer op basis van cement of PU. Voor de kleur van woonbeton hanteren we een aantal vaste kleuren. Betonlook vloeren daarentegen zijn leverbaar in iedere RAL- en NCS- kleur. Het grootste verschil is dat beton een natuurproduct is en ook werkt. Een gietvloer op basis van cement of PU veel minder.

Hieronder concreet de verschillen tussen woonbeton en een gietvloer:

  • Woonbeton storten we en een gietvloer worden gegoten;
  • Bij woonbeton blijft de zandcement dekvloer achterwege, bij een gietvloer is een zandcement dekvloer of anhydrietvloer wel noodzakelijk;
  • Woonbeton storten we in een aantal vaste kleuren. Een gietvloer is leverbaar in iedere RAL- en NCS- kleur;
  • Woonbeton gaat werken omdat het een natuurproduct is. Een gietvloer op basis van cement of PU werkt veel minder;
  • Bij een woonbetonvloer is de minimale dikte 7 centimeter. De dikte van een gietvloer is 4-8 millimeter;
  • Gevlinderd beton is een hard product en daardoor krasvast, een gietvloer is dat niet;
  • Woonbeton is niet 100% waterdicht maar storten we wel in de badkamer. Een gietvloer daarentegen is wel 100% waterdicht.

Woonbeton of gietvloer: kom langs om te vergelijken!

We hopen dat je door middel van dit blog de grootste verschillen weet tussen beton en betonlook. Liever de verschillen in het echt bekijken? Dat kan! Bezoek geheel vrijblijvend onze showroom te Opheusden. Onze adviseurs staan graag voor je klaar om je te adviseren en te informeren. Ook leggen we u goed de verschillen uit en kijken we samen met je wat de mogelijkheden zijn.

Klik hier om een afspraak te maken.