SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Komt u bij ons over de vloer? In verband met COVID-19 is onze showroom alleen op afspraak te bezoeken. Neem contact met ons op om de afspraak in te plannen! ×

betonnen gietvloer gietvloer over tegels

Betonnen gietvloer

Een betonnen gietvloer is een vloer die valt onder de ‘betonlook vloeren’. In deze categorie hebben we drie verschillende vloeren, een beton ciré vloer, een cementgebonden gietvloer en een PU gietvloer. In dit blog gaan we de betonnen gietvloer onder de loep nemen. Hiermee bedoelen we zowel de cementgebonden- als de PU gietvloer.

Wat is een betonnen gietvloer?

Als eerste gaan we uitleggen wat we met een betonnen gietvloer bedoelen. Het is wel belangrijk om te weten dat dit namelijk geen echte betonvloer is. We gieten namelijk geen beton, maar een materiaal wat lijkt op beton.

Gietvloer versus betonvloer

De vloeren waar we het over hebben in dit blog zijn de betonnen gietvloeren. Dit is dus geen echte betonvloer. Echter, deze bieden wij wel aan. Dit zijn de gevlinderde betonvloeren. Dit zijn vloeren die we maken van puur constructief beton met een minimale dikte van 7cm.

Meer weten over gevlinderd beton? Klik dan hier.

In de volgende alinea’s benoemen we welke soorten betonnen gietvloeren we hebben en wat deze precies zijn. Lees snel verder en laat je informeren!

Wat is een cementgebonden gietvloer?

Een cementgebonden gietvloer is een betonnen gietvloer op basis van cement. Deze is opgebouwd uit verschillende lagen. Waaronder een egalinelaag, de betonnen gietvloer zelf en diverse laklagen om de vloer mee af te werken.

Wat is een PU gietvloer?

Een PU gietvloer is de kunststof variant van de betonnen gietvloer. Deze is namelijk gemaakt op basis van PU, oftewel Poly Urethaan is een kunststof. Hierdoor is de vloer zachter en warmer dan de cementgebonden variant.

De voordelen van een betonnen gietvloer

Hieronder hebben we de voordelen van een betonnen gietvloer voor je opgesomd. Deze gelden zowel voor de cementgebonden als de PU gietvloer.

 • Leverbaar in iedere RAL- en NCS- kleur
 • 100% waterdicht
 • Slechts enkele millimeters dik
 • Zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming
 • Aan te brengen op bestaande tegels (mits de tegelvloer goed verlijmd is) en op de zandcement dekvloer

betonnen gietvloer

Het aanbrengen van een betonnen gietvloer

Voor het aanbrengen van een betonnen gietvloer gaan wij als volgt te werk:

 • Als eerste egaliseren we de ondervloer
 • Daarna gieten we de vloer over de ondervloer heen
 • Vervolgens werken we de vloer af met diverse laklagen die de gietvloer beschermen

Onderhoud van een betonnen gietvloer

Om lang te genieten van een prachtige betonnen gietvloer is het wel belangrijk dat je deze goed onderhoudt. Gelukkig is het onderhoud van een gietvloer ook gemakkelijk. Hieronder hebben wij wat tips voor je om je betonnen gietvloer te onderhouden:

 • Stofzuig regelmatig je vloer, gebruik hiervoor een zuigmond voor parket
 • Plaats goede droog- en schoonloopmatten bij iedere deur naar buiten
 • Plaats viltjes onder schuivende delen en vervang deze regelmatig
 • Gebruik voor het dweilen een microvezel vlakmopsysteem en gebruik twee emmers tijdens het dweilen. Een voor het schone water en een voor het vuile water.
 • Wij adviseren gebruik te maken van groene zeep, Profi 7 of een PH-neutrale reiniger voor het reinigen van jouw betonnen gietvloer
 • Maak geen gebruik van agressieve middelen zoals ontkalker of een bleekmiddel. Deze kunnen jouw betonnen gietvloer aantasten. Daarnaast kunnen ze ook beschadigingen veroorzaken

Wil je meer tips over het schoonmaken van je gietvloer? Klik dan hier om er alles over te lezen.

Een betonnen gietvloer in jouw woning?

Geïnteresseerd in een betonnen gietvloer? Bezoek eens geheel vrijblijvend onze showroom. Samen met jou bespreken we alle mogelijkheden.

Klik hier om een afspraak in te plannen.