SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Onze showroom is gesloten, maar een video-adviesgesprek of telefoon-adviesgesprek is wel mogelijk! Neem contact met ons op om één van deze afspraken in te plannen. Wij zijn bereikbaar op: 0488-750 961. Wij helpen u graag! ×

Gevlinderde betonvloeren

Op zoek naar een prachtige gevlinderde betonvloer voor in uw woning? Betonvloeren zijn multifunctioneel en bijzonder geschikt voor welke ruimte dan ook. Een betonvloer is naadloos, onderhoudsvriendelijk en hygiënisch. Door het slijt- en krasvaste karakter gaat de betonvloer jarenlang mee. Sterker nog, een betonvloer is in de loop van de tijd alleen maar mooier!

Onze specialisten adviseren u graag over de eigenschappen en mogelijkheden van de betonvloeren.

Showroom

Showroom
Zien, voelen en vergelijken

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
Voor uw perfecte kleur

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
Voor uw woonwensen

WILT U EEN PRIJSINDICATIE ONTVANGEN?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie. Gevlinderde woonbeton vloer realiseren wij vanaf 65 m².

Gevlinderde betonvloeren

Met de eigentijdse strakke, natuurlijke uitstraling en praktische eigenschappen zijn de betonvloeren geschikt in iedere leefruimte. Onze markt gebruikt veel verschillende benamingen voor de gevlinderde betonvloer zoals: woonbeton, gepolierd beton of een monolitisch afgewerkte betonvloer. Dit komt door de verschillende doelgroepen en gebruikers. De architect spreekt vaak over een monolitisch afgewerkte betonvloer terwijl wij in de volksmond sneller het woord woonbeton of gevlinderde betonvloer gebruiken. Naast de benaming is er geen verschil.

Wij leveren échte gevlinderde betonvloeren. Dit is dus geen gietvloer, maar puur constructieve natuurlijke beton, zonder toevoeging van kunststoffen en met een minimale dikte van 7 cm.

Gevlinderde woonbeton vloer

Betonvloer en vloerverwarming

Een betonvloer in combinatie met vloerverwarming? Dat kan! Houd wel rekening met de minimale dikte van 7 cm. De betonvloer storten we direct op de constructievloer met vloerverwarming. De vloerverwarming ligt nu in de gevlinderde betonvloer. Zo werkt de vloerverwarming het meest effectief en beleeft u het meeste plezier en comfort.

Werkwijze gevlinderde betonvloer

In grote lijnen werken wij als volgt bij het realiseren van een gevlinderde betonvloer:

 • Wapening leggen
 • Peilmaten, aansluitingen van puien en dorpels controleren en bepalen van de vloerhoogte
 • Bekisting van rand beëindigingen en stellen van RVS of aluminium strippen en kantstroken (optioneel)
 • Storten en vlinderen van de binnen betonvloer
 • Toplaag instrooien voor de gewenste kleur
 • De gevlinderde betonvloer dekt u na 3 à 4 dagen af met stucloper, afhankelijk van het weer
 • De andere werkzaamheden hervatten weer na het leggen van de stucloper

Voordelen gevlinderde betonvloer

 • Geen vertraging in het bouwproces
 • Natuurlijke uitstraling
 • Energiezuinig
 • Slijt- krasvast karakter
 • Naadloos, daardoor hygiënisch en onderhoudsvriendelijk
 • Geschikt in combinatie met vloerverwarming
 • Steeds mooier in de loop der jaren
 • Wij onderscheiden ons door persoonlijk advies en begeleiding door vaste medewerkers. Zo heeft u altijd een vast aanspreekpunt. Kortom, wij verzorgen uw gevlinderde betonvloer van A tot Z!

Energiezuinige gevlinderde betonvloer

U kunt ook kiezen voor onze energiezuinige betonvloeren. We gebruiken hiervoor een aangepaste samenstelling voor de betonmix. Uw gevlinderde betonvloer verwarmt sneller en houdt langer de warmte vast. De kosten besparing loopt op tot 30 a 40%. Vergelijkt u de energiezuinige betonvloer met een zandcement dekvloer? Dan is het verschil helemaal groot. Een zandcement dekvloer is een poreuze vloer die circa 40% (stilstaande) lucht bevat. Stilstaande lucht heeft een isolerende werking en werkt ‘tegen’ bij de verwarming van de vloer. De energiezuinige gevlinderde betonvloer daarentegen is een massieve massa die snel de warmte opneemt en ook lang vasthoudt.

Voorbeeld: U maakt een vuur en legt er een baksteen (poreuze zand cementvloer) in en een stuk natuursteen (energiezuinige gevlinderde betonvloer). Wat verwarmt eerder denkt u? Als deze een uur in het vuur blijven zijn ze allebei warm. We halen allebei de materialen uit het vuur en het zal blijken dat de natuursteen veel langer warm blijft dan de baksteen.

Praktijkvoorbeeld: In onze niet-geïsoleerde showroom verwarmen we de gevlinderde betonvloer met 22 graden ingaande temperatuur en er komt 20 graden uit. Een warmteverlies dus van 2 graden. De omgeving temperatuur is circa 18 graden.

Betonvloeren leverbaar vanaf € 69,95 per m²

We maken een offerte na het adviesgesprek in de showroom. Daar hebben we een aantal voorbeelden van vloeren liggen qua kleur en afwerking. Ook zijn er diverse manieren om de vloer te behandelen en te beschermen tegen indringen van vuil- en vloeistoffen. Deze bespreken we uiteraard ook tijdens de afspraak. Als uw wensen duidelijk zijn en we een passende betonnen vloer uitgezocht hebben maken we een aansluitend prijsvoorstel voor u op. Dan zijn alle kosten duidelijk en overzichtelijk. Graag nodigen we u uit om een bezoek te brengen aan onze showroom zodat u geheel vrijblijvend het juiste advies krijgt. Die maakt uw beslissing voor het type vloer zeker gemakkelijker! Met als gevolg dat u jaren geniet van uw nieuwe vloer.

Alvast online meer informatie aanvragen? Klik dan hier. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij contact met u op, om samen met u de offerte door te nemen.

Ons meest recente werk