SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonvloeren

Op zoek naar een prachtige design betonvloer voor in uw huis? Dan bent u bij Willem Designvloeren aan het juiste adres. Betonvloeren zijn multifunctioneel en bijzonder geschikt voor welke ruimte dan ook. Doordat de betonvloer naadloos is, is het onderhouden ervan gemakkelijk en hygiënisch. Door het slijt- en krasvaste karakter gaat de betonnen vloer heel lang mee. Sterker nog, betonvloeren worden in de loop der jaren alleen maar mooier!

Graag adviseren onze specialisten u over alle mogelijkheden van design betonvloeren.

Eigen showroom

Eigen showroom
Kom eens gezellig langs

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
Kijk welke kleuren matchen

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesafspraak

Gratis adviesafspraak
Vrijblijvend en informatief !

Wilt u een prijsindicatie ontvangen?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie. Gevlinderde woonbeton vloer realiseren wij vanaf 60 m².

Betonvloeren

Met de eigentijdse strakke, natuurlijke uitstraling en praktische eigenschappen zijn de design betonvloeren geschikt voor elke leefruimte. De betonvloer is zeer geschikt voor in uw huis, winkel, kantoor of bijvoorbeeld een sanitaire ruimte. Binnen onze markt worden er verschillende namen gebruikt voor betonvloeren, zoals woonbeton of design betonvloer. Dit is ontstaan doordat er verschillende doelgroepen zijn waar we onze mooie betonnen vloeren aan leveren. Buiten de benaming om is er geen verschil. De architecten zijn vaak op zoek naar een strakke design betonvloer. De gebruikers van de vloer zullen zelf uitzien naar een woon betonvloer waar ze zorgeloos op kunnen leven en wonen.

Wij leveren échte gevlinderde betonvloeren. Dit is dus geen gietvloer, maar puur constructieve natuurlijke beton, zonder toevoeging van kunststoffen.

Betonvloer en vloerverwarming

Een betonvloer in combinatie met vloerverwarming? Geen probleem bij Willem Designvloeren! Houd wel rekening met de minimale dikte van 7 cm (i.c.m. vloerverwarming). De betonvloer kan direct op de constructievloer gelegd worden. De vloerverwarming komt dan in de betonvloer. Zo krijgt u het meest de effectieve werking van de vloerverwarming.

Werkwijze betonvloeren

In grote lijnen gaan wij als volgt te werk met het leggen van woonbeton en betonvloeren:

 • Wapening leggen
 • Peilmaten, aansluitingen van puien en dorpels controleren en bepalen van de vloerhoogte
 • Bekisting van rand beëindigingen en stellen van RVS strippen en kantstroken (optioneel)
 • Storten en vlinderen van de binnen betonvloer
 • Toplaag instrooien voor de gewenste kleur
 • De design betonvloer kan na 3 à 4 dagen afgedekt worden met stucloper, afhankelijk van het weer
 • Als de vloer goed beschermd is met stucloper, kunnen de bouwwerkzaamheden weer worden hervat.

Voordelen betonvloeren

 • Geen vertraging in het bouwproces
 • Natuurlijke uitstraling
 • Energiezuinig
 • Slijtvast
 • Krasvast
 • Naadloos > strak, hygiënisch en eenvoudig te reinigen
 • Geschikt i.c.m. vloerverwarming
 • Weinig onderhoud
 • Steeds mooier in de loop der jaren
 • Wij onderscheiden ons door persoonlijk advies en begeleiding door vaste medewerkers. Zo hebt u altijd een vast aanspreekpunt. Kortom, wij verzorgen uw design betonvloer van A tot Z!

Energiezuinige design betonvloeren

U kunt ook kiezen voor onze energiezuinige betonvloeren. De beton die we daarvoor gebruiken heeft een speciale samenstelling. Uw beton designvloer zal veel sneller en langer de warmte vasthouden van uw vloerverwarming. De kosten besparing loopt op tot 30 a 40%. Als u onze energiezuinige betonvloeren vergelijkt met een zandcementvloer zal het verschil helemaal enorm zijn. Een zandcementvloer is een poreuze vloer met veel (stilstaande) lucht daarin. Stilstaande lucht heeft een isolerende werking en zal dus op het moment van verwarmen tegen gaan werken. Onze energiezuinige betonvloer daarentegen is een massieve massa die snel de warmte aanneemt en vasthoud. Als voorbeeld: U maakt een vuur en legt er een baksteen in (poreuze zand cementvloer) en een stuk natuursteen (designbeton). Wat zal er eerder opwarmen denkt u? Als deze een uur in het vuur blijven zijn ze allebei warm/heet. We halen allebei de materialen uit het vuur en het zal blijken dat de natuursteen veel langer warm blijft dan de baksteen.

Praktijkvoorbeeld: In onze niet-geïsoleerde showroom verwarmen we de design betonvloer met 22 graden ingaande temperatuur en er komt 20 graden uit. Dus een warmteverlies van 2 graden. De omgeving temperatuur is circa 18 graden.

Betonvloeren leverbaar vanaf € 57,50 per m²

We maken een offerte na bezoek in onze showroom. Daar hebben we een aantal voorbeelden van vloeren liggen qua kleur en afwerking. Ook zijn er diverse manieren om de vloer te behandelen en te beschermen tegen indringen van vuil- en vloeistoffen. Deze kunt u direct bekijken en desgewenst testen. Als uw wensen duidelijk zijn en we een passende betonnen vloer uitgezocht hebben kunnen we daar direct een prijsopgave voor maken. Dan zijn alle kosten duidelijk en overzichtelijk. Graag nodigen we u uit om een bezoek te brengen aan onze showroom zodat u geheel vrijblijvend het juiste advies krijgt. Die zal uw beslissing makkelijker maken waarom de beton designvloer bij u past. Met het gevolg dat u jaren kan genieten van uw vloer en er met een gerust hart op kan leven.

Ook kunt u alvast online meer informatie opvragen. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij contact met u op, om samen met u de offerte door te nemen.

Ons meest recente werk