SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

Onderhoud gietvloer: Laat uw gietvloer shinen met deze schoonmaaktips!

Wanneer u een prachtige gietvloer in huis heeft, wilt u die natuurlijk ook mooi houden. Met regelmatig stofzuigen en dweilen behoudt u de kwaliteit van uw strakke designvloer en kunt u er nog jarenlang van genieten! We vertellen u graag hoe u met goed onderhoud de levensduur van uw betonlook vloer verlengt.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Wilt u een prijsindicatie ontvangen?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie. Betonlook vloeren realiseren wij vanaf 20m².

Onderhouden van verschillende soorten gietvloeren

We maken een onderscheid in meerdere soorten gietvloeren: de cementgebonden gietvloer, de PU gietvloer, de minerale gietvloer en de metallic gietvloer. De gietvloeren hebben verschillende kenmerken. Zo is de cementgebonden gietvloer bijvoorbeeld wat harder dan de PU gietvloer, maar het onderhoud is voor al onze gietvloeren hetzelfde.

We splitsen het reinigen van uw gietvloer op in dagelijks, wekelijks en periodiek onderhoud. Daarnaast zijn er nog wat voorzorgsmaatregelen die beschadigingen kunnen voorkomen en het schoonmaken van uw gietvloer makkelijker maken.

Dagelijks onderhoud gietvloer

Het dagelijks onderhoud van uw gietvloer bestaat uit stofzuigen of stofwissen. Door voldoende te stofzuigen voorkomt u krassen op uw gietvloer. Zand of vuil kan namelijk een schurende werking hebben op uw gietvloer. Stofzuigen verwijdert 80% van het vuil dat bestaat uit stof en zand. Om de toevoer van vuil te beperken raden wij u een goede entreemat aan. Denk bijvoorbeeld aan een schoon- en droogloopmat.

Dagelijks onderhoud:

  1. Stofzuig minimaal twee keer per week;
  2. Gebruik een stofzuiger met een zuigmond voor een parket en vervang regelmatig de stofzak;
  3. Gebruik geen olie-geïmpregneerde stofwisdoeken;
  4. Controleer op vlekken en verwijder deze met een vochtige microvezeldoek;
  5. Gebruik een goede mat bij de voor- en achterdeur.

Wekelijks onderhoud gietvloer

Het wekelijks onderhoud van uw gietvloer bestaat uit vochtig reinigen. Omdat stofzuigen niet al het vuil verwijdert, is het ons advies om uw gietvloer minimaal elke week te dweilen na het stofzuigen.

Wekelijks onderhoud:

  1. Dweil de gietvloer met een microvezel vlak-mop-systeem met twee emmers. U gebruikt één emmer voor het vuile dweilwater en één emmer voor het schone water.
  2. Gebruik altijd een schone mop of dweil.

Wij adviseren een PH-neutraal reinigingsmiddel, zoals Lecol Clean OH-49. Op www.vloerenonderhoud.nl vindt u al onze reinigingsmiddelen speciaal voor gietvloeren en betonvloeren.

onderhoud gietvloer, gietvloer kosten, gietvloer reinigen, pu gietvloer, gietvloer pu

Periodiek onderhoud gietvloer

Af en toe is het tijd voor een grote schoonmaakbeurt om uw gietvloer weer helemaal te laten shinen. Door een grondige periodieke reiniging behoudt u de kwaliteit van uw gietvloer.

Periodiek reinigen:

  1. Reinig uw gietvloer gemiddeld één of twee keer per jaar grondig door goed te stofzuigen en twee keer te dweilen.
  2. Gebruik voor het dweilen eerst Lecol Clean OH 49. Gebruik daarna Lecol Master Polish V6 om slijtage aan te vullen.
  3. Laat uw gietvloer op tijd lakken. Afhankelijk van het gebruik van de vloer is dat ongeveer om de zeven jaar nodig. Wanneer u de vloer op tijd laat lakken, voorkomt u daarmee slijtage.

Gelijk onderhoudsmiddelen bestellen

Tip: Scratch no More

Naast het stofzuigen en dweilen is een goede bescherming van schuivend meubilair ook erg belangrijk. Zorg voor goede viltjes onder stoelen, tafels en banken. Wij adviseren u de beschermvoetjes van Scratch no More voor optimale bescherming.

Advies onderhoud gietvloer

Wanneer u bovenstaande instructies toepast kunt u jarenlang genieten van uw prachtige gietvloer. Hebt u vragen over het onderhouden van uw gietvloer of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag!
Contact opnemen

Ons meest recente werk