SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Wilt u onze showroom bezoeken? Wij zijn open! Vanwege de maatregelen van het RIVM omtrent COVID-19 is onze showroom enkel te bezoeken op afspraak. Neem gerust contact met ons op via 0488-750 961 om een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen met één van onze adviseurs. Van harte welkom! ×

Onderhoud gietvloer

Wat is er nu mooier dan een strakke gietvloer? Om zo lang mogelijk van deze gietvloer te genieten is goed onderhoud van belang. U kunt de levensduur van uw gietvloer namelijk verlengen door goed onderhoud. Wij vertellen u er graag alles over.

Showroom

Showroom
Vloertypen vergelijken

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
Samen de kleurkeuze maken

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
Informerend en inspirerend

Wilt u een prijsindicatie ontvangen?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie. Gevlinderde woonbeton vloer realiseren wij vanaf 60 m².

Onderhouden van verschillende soorten gietvloeren

Wij maken een onderscheid in twee soorten gietvloeren: de cementgebonden gietvloer en de PU gietvloer. De cementgebonden gietvloer is bijvoorbeeld wat harder dan de PU gietvloer, maar voor het onderhoud van de gietvloer maakt dit niet uit. Het onderhoud voor beide gietvloeren is namelijk hetzelfde. Onderhoud van deze gietvloeren is eenvoudig, maar moet wel gebeuren. Het vloeronderhoud bestaat uit meerdere delen zoals dagelijks onderhoud, wekelijks onderhoud en periodiek onderhoud. Daarnaast zijn er voorzorgsmaatregelen die beschadigingen voorkomen en het onderhoud makkelijker maken.

Gietvloer betonlook, betonlook gietvloer

Dagelijks onderhoud gietvloer

Het dagelijks onderhoud van uw gietvloer bestaat uit stofwissen en stofzuigen. Om krassen op uw gietvloer te voorkomen is voldoende stofwissen of stofzuigen van belang. Stofzuigen verwijdert namelijk 80% van het vuil dat bestaat uit stof en zand. Een goede entreemat raden wij u aan om de toevoer van vuil te beperken.

 1. Stofwis of stofzuig twee keer per week
 2. Gebruik hierbij een stofzuiger met een zuigmond voor een parket en vervang regelmatig de stofzak.
 3. Gebruik geen olie geïmpregneerde stofwisdoeken.
 4. Controleer op vlekken en verwijder deze met een klam vochtige microvezeldoek.
 5. Entree of schoonloopmatten bij de voor en achterdeur.

Wekelijks onderhoud gietvloer

Het wekelijks onderhoud van uw gietvloer bestaat uit vochtig reinigen. Stofwissen of stofzuigen verwijdert namelijk niet al het vuil. Minimaal één keer in de week, na het stofwissen en stofzuigen, moet u uw gietvloer vochtig reinigen.

 1. Gebruik een microvezel vlak-mop-systeem met twee emmers. U gebruikt één emmer voor het vuile dweilwater en één emmer voor het schone water.
 2. Het is belangrijk dat u altijd een schone mop of dweil gebruikt.
 3. Wij adviseren groene Profi 7 of een PH-neutrale reiniger voor het reinigen van uw gietvloer.

Voor goed onderhoud van uw gietvloer is het van belang dat u geen agressieve reinigingsmiddelen gebruikt zoals ontkalker en bleekmiddelen die kunnen aantasten of verstoringen kunnen veroorzaken.

Periodiek onderhoud gietvloer

Wij raden u aan uw gietvloer periodiek grondig te reinigen. Dit om uw gietvloer zo lang mogelijk mooi te houden.

 1. Gemiddeld één keer per jaar uw gietvloer grondig reinigen
 2. Gebruik voor het periodiek reinigen de Lecol Clean OH 49. Gebruik daarna de Lecol Master Polish V6 om slijtage aan te vullen.
 3. Afhankelijk van het gebruik wordt een gietvloer na circa zeven jaar opnieuw gelakt. Het is van belang dit tijdig te doen om slijtage te voorkomen.

Advies onderhoud gietvloer

Wanneer u bovenstaande instructies toepast kunt u jarenlang genieten van uw prachtige gietvloer. Heeft u vragen over het onderhouden van uw gietvloer of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag.

Ons meest recente werk