SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Dunne gevlinderde vloer in de woonkamer

Betonlookvloer: van Italiaanse betonlook vloer tot PU gietvloer

Een betonlookvloer, de naam zegt het al: een vloer met de uitstraling van beton, maar niet gemaakt van beton. De perfecte keuze voor iedereen die van een stoere, industriële vloer houdt. Ook wanneer je een gevlinderde betonvloer mooi vindt, maar deze door de dikte niet te realiseren is in jouw huis, is een betonlookvloer de uitkomst. Bijkomend voordeel: er zijn heel veel soorten betonlookvloeren met elk hun unieke eigenschappen.

Wij hebben we ons gespecialiseerd in betonvloeren én betonlook vloeren. En van die laatste hebben we maar liefst zes soorten:

Zoals je ziet zijn dit vier soorten gietvloeren en twee andere betonlookvloeren. Wat is het verschil? De Italiaanse betonlook vloer en beton ciré vloer smeren we op de vloer. Gietvloeren maken we door het mengsel over de vloer te gieten. Dit heeft invloed op hoe de vloer eruit komt te zien. De Italiaanse betonlook vloer en beton ciré vloer hebben meer structuur, terwijl gietvloeren strakker zijn.

betoncire, betonciré, betoncirévloer, betonciré, betonlookvloer

De uitstraling van een gevlinderde betonvloer

Als we het hebben over de uitstraling van een gevlinderde betonvloer komt de ene soort vloer daar dichterbij dan de andere. Ben je op zoek naar een vloer die zoveel mogelijk lijkt op een gevlinderde betonvloer? Dan is de Italiaanse betonlook vloer de perfecte keuze voor jou!

De Italiaanse betonlook vloer is een dunne vloerafwerking die onder andere bestaat uit cement, een bestanddeel dat ook gebruikt wordt om beton te maken. En net als bij een betonvloer, vlinderen we de Italiaanse betonlook vloer ook. Dit zorgt voor het bekende gewolkte effect dat ook een betonvloer zijn karakteristieke uitstraling geeft.

Beton ciré vloeren

Ook beton ciré heeft veel weg van de uitstraling van beton door de spaanslag in de vloer. We maken beton ciré vloeren namelijk door de betonstuc aan te brengen met een spaan. Dit zorgt voor een structuur in het oppervlak. Hierbij kun je zelf kiezen of je meer of minder structuur wilt. Hier houden onze beton ciré specialisten rekening mee bij het aanbrengen van de beton ciré vloer.

Gietvloer op basis van cement

Van de gietvloeren heeft de cementgebonden gietvloer wat betreft materiaal veel gelijkenissen met beton. Deze betonlook gietvloer is er in offwhite, lichtgrijs, grijs, antraciet, beige en zandbruin. Allemaal kleuren die helemaal passen bij een stoere, industriële vloer.

PU gietvloer in twee kleuren

Ook een PU gietvloer is als betonlookvloer te maken. Het materiaal is dan misschien wat zachter en comfortabeler door de samenstelling (polyurethaan) en wat egaler qua look, maar wanneer je kiest voor twee kleuren krijgt ook de PU gietvloer een betonlook uitstraling. Deze vloer is er in alle RAL- en NCS-kleuren én hij is 100% waterdicht en daarmee geschikt voor in de gehele badkamer.

douchevloer gieten, gietvloer badkamer pu, pu gietvloer

Glanzende marmerlook

De metallic gietvloer is misschien niet de vloer met de meeste overeenkomsten met beton, maar het is wel een prachtige designvloer met een gevlamd uiterlijk. We noemen deze vloer ook wel de marmerlook gietvloer. Deze karakteristieke, industriële vloer past perfect in een modern interieur. Deze vloer is verkrijgbaar in acht unieke kleuren (waaronder grijs-, groen-, terracotta- en bruintinten).

Strakke, moderne gietvloer

De minerale gietvloer is een strakke en moderne vloer met een clean uiterlijk. Ook deze vloer heeft de stoere, industriële uitstraling die een gevlinderde betonvloer ook heeft. En het fijne is dat deze vloer in alle RAL- en NCS-kleuren te maken is.

Dikte betonvloer

Zoals je ziet is er een ruime keuze uit betonlookvloeren. Voor al deze vloeren geldt dat ze maar een paar millimeter dik zijn. Een groot verschil met de echte gevlinderde betonvloer van minimaal 7 centimeter dik.

betonvloer woning

Onderhoud betonlookvloer

Ook wat betreft het materiaal zijn er natuurlijk wel wat verschillen tussen beton en betonlook. Betonlookvloeren zijn wat zachter en daardoor niet 100% krasvast. We raden daarom altijd aan om goede beschermvoetjes te gebruiken onder de (schuivende) meubels en om droogloopmatten bij de voor- en achterdeur te gebruiken. En net als bij elke vloer is geregeld stofzuigen en goed onderhoud belangrijk.

Lees voor meer informatie over het onderhoud van onze betonlookvloeren: Onderhoud betonlook vloer: zo houd je de vloer schoon en mooi

Alle betonlookvloeren zijn naadloos en daardoor onderhoudsvriendelijk én hygiënisch.

Betonlookvloer bekijken in de showroom

Hopelijk heb je na het lezen van dit blog een goed beeld gekregen van wat betonlook vloeren zijn en welke soorten en mogelijkheden er allemaal zijn. Uiteraard kun je alle betonlookvloeren bekijken in onze showroom. Maak een afspraak om de verschillende soorten beton- en betonlookvloeren te vergelijken! Krijg je vooraf liever eerst nog wat informatie over de vloer van jouw voorkeur en een prijsindicatie? Vul dan ons offerteformulier in!
Afspraak maken Offerte aanvragen