SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

betonafwerking

Betonvloer afwerken

Betonvloeren zijn helemaal van deze tijd, tijdloos en duurzaam. Overweeg jij een betonvloer in huis? Dan heb je vast al de meest waanzinnige foto’s voorbij zien komen op Pinterest, Instagram en Google. Maar hoe wordt een betonvloer nu gemaakt? En hoe gaat een betonvloer afwerken in zijn werk? In deze blog vertellen we je graag meer over het storten en het afwerken van een betonvloer.

Betonvloer storten

Het afwerken van een betonvloer is natuurlijk de vervolgstap op het storten van de betonvloer. Het storten en afwerken van een betonvloer gebeurt op één dag. ’s Morgens starten we met het storten van de betonvloer. Tussen het storten en afwerken, ook wel vlinderen genoemd, kan de betonvloer een beetje uitharden. Op het juiste moment starten we met het vlinderen van de betonvloer om het mooiste resultaat te kunnen behalen. De tijd tussen het storten en afwerken kan behoorlijk wisselen. In de zomer kunnen we vaak sneller beginnen met het machinaal bewerken van de betonvloer dan in de winter. Dit komt met name omdat de betonvloer in de zomer sneller droogt dan in de winter. Maar de tijd tussen het storten en afwerken is ook afhankelijk van de binnentemperatuur en de luchtvochtigheid in huis.

Betonvloer afwerken als leefvloer

Betonvloeren komen van origine uit de industrie. Deze industrievloeren hebben een andere afwerking dan de betonvloeren die wij storten in woningen. De betonvloeren die wij storten in woningen noemen we een gevlinderde woonbeton vloer. Dit beton moet zo comfortabel mogelijk zijn voor jouw woning en er ook nog eens mooi uitzien natuurlijk! Na het storten starten we met de betonvloer vlinderen. De juiste afwerking vergt heel wat expertise. Wij vertellen je hier graag over.

Betonvloer vlinderen

Wanneer je niet zo bekend bent met beton dan vraag je je vast af wat vlinderen is. Vlinderen is een techniek voor het strak afwerken van een betonvloer. Deze techniek gebruiken we na het storten en vlakmaken van het beton. Voor het afwerken van industriebeton gebruikt men over het algemeen grote vlindermachines waar je op kunt zitten. Wanneer wij een betonvloer afwerken in woningen gebruiken we vlindermachines die je met de hand kunt bedienen. Zo kunnen we overal goed bij, ook in kleine ruimten.

beton afwerken

Betonvloer afwerken op kleur

Wanneer het gewenst is kunnen we tijdens het afwerken van de betonvloer de vloer naar wens op kleur brengen. Dit doen wij door het instrooien van pigmenten, zo behoud je de natuurlijke uitstraling van een betonvloer. De kleur wordt verwerkt in het beton en is daardoor niet gevoelig voor slijtage. Er zijn verschillende kleuren mogelijk van zandkleur tot antraciet en van licht- tot donkergrijs. Het is tijdens het afwerken zelfs mogelijk om twee pigmenten te mengen voor een extra geleefde en unieke uitstraling van je betonvloer.

Nabehandeling woonbeton vloer

De betonvloer afwerken met een impregneer laag is de perfecte manier van bescherming bij een woonbetonvloer. Beton is na het vlinderen voor 80% beschermt, dit is niet voldoende voor in bijvoorbeeld een woonkeuken. Dit moet een plek zijn waar je ongestoord kunt genieten zonder dat er vlekken zijn die je steeds weer in het oog springen. Door de vloer na het impregneren periodiek te dweilen met water en een scheutje impregneermiddel houd je de vloer op het juiste beschermingsniveau. De vloer wordt door het impregneren beschermd tot circa 95%.

Kom bij ons langs!

In Opheusden bij ons in de showroom ben je van harte welkom. Wij voorzien jou graag van een passend advies omtrent het afwerken van betonvloeren.
Maak hier een afspraak!

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.