SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

betonafwerking

Betonvloer afwerken, stap voor stap

Betonvloeren zijn helemaal van deze tijd. Betonvloeren zijn strak, tijdloos en duurzaam! Overweeg jij een betonvloer in huis? Dan heb je vast al de mooiste foto’s voorbij zien komen op Pinterest, Instagram en Google. Maar hoe wordt een betonvloer eigenlijk gemaakt? En hoe gaat het afwerken van een betonvloer in zijn werk? In dit artikel lees je meer over het storten en afwerken van een betonvloer.

Betonvloer storten

Het afwerken van een betonvloer is een vervolgstap. Voordat dat gebeurt, storten we de betonvloer. Hier starten we ’s morgens, op locatie, meteen mee. Tussen het storten en afwerken, kan de vloer een beetje uitharden. Op het juiste moment starten we met het afwerken, ook wel vlinderen genoemd, van de betonvloer om het mooiste resultaat te behalen. Dit gebeurt altijd op dezelfde dag, maar de tijd tussen het storten en het afwerken kan wel verschillen.

In de zomer kunnen we vaak eerder beginnen met het bewerken van de vloer dan in de winter. Dit komt omdat een betonvloer in de zomer vaak sneller droogt dan in de winter. Ook is de tijd tussen het storten en afwerken afhankelijk van de binnentemperatuur en de luchtvochtigheid in huis.

Betonvloer afwerken als leefvloer

Betonvloeren komen oorspronkelijk uit de industrie. Deze industrievloeren hebben een andere afwerking dan de betonvloeren die we in woningen storten. Betonvloeren die we in woningen storten noemen we gevlinderde woonbeton vloeren. Dit beton moet zo comfortabel en mooi mogelijk zijn natuurlijk! Na het storten beginnen we met het afwerken/vlinderen van de vloer. De juiste afwerking creëren vraagt heel wat vakkundigheid.

Betonvloer vlinderen

Wanneer je niet zo bekend bent met beton vraag je, je vast af wat vlinderen is. Vlinderen is een techniek voor het afwerken van een betonvloer. Deze techniek gebruiken we na het storten van het beton. Bij het vlinderen van een betonvloer in een woning gebruiken we vlindermachines die je met de hand kunt bedienen. Zo kunnen we overal goed bij, ook in kleinere ruimtes. Hoeken, schuine kanten of andere gedeeltes waar de vlindermachines niet kunnen komen, werken we af met een handspaan.

Betonvloer afwerken met kleur

Wil jij een betonvloer op kleur? Ook dat is mogelijk! Tijdens het afwerken van de vloer strooien we kleurpigmenten in. Zo behoud je de natuurlijke uitstraling van de vloer. De kleur wordt verwerkt in het beton en is daarom niet gevoeliger voor slijtage. Er zijn verschillende kleurmogelijkheden zoals: zandkleur, antraciet, lichtgrijs en nog veel meer mogelijkheden. Ook is het mogelijk twee kleuren te mengen. Zo zorg je voor een nog uniekere uitstraling van jouw vloer!

Beton afwerken met impregneermiddel

De betonvloer laten afwerken met een impregneerlaag is de perfecte manier om je woonbeton vloer te beschermen. Beton is na het vlinderen voor 85% beschermd. Je wilt natuurlijk een vloer waar je ongestoord van kunt genieten, zonder dat er vlekken zijn die je steeds weer in het oog springen. Door je vloer te laten impregneren verhoog je dit percentage naar 95%. Goed schoonmaken en onderhouden is na het impregneren erg belangrijk om de vloer in goede staat te houden.

Gevlinderde betonvloer van Willem Designvloeren

Kom bij ons langs!

Is je interesse voor gevlinderde betonvloeren gewekt? En wil je graag verschillende afwerkingen zien en vergelijken? Dan ben je van harte welkom in onze showroom in Opheusden. Tijdens de afspraak kun je verschillende afwerkingen ervaren en naar aanleiding van de informatie een goede keuze maken.

Afspraak maken