SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

betonafwerking

Betonvloer afwerken

Betonvloeren worden pas écht mooi wanneer je ze op de juiste manier afwerkt. Maar hoe gaat het afwerken van een betonvloer in zijn werk? En wat is nu precies de juiste manier van afwerken? Wij vertellen je er alles over in deze blog!

Betonvloer afwerken als leefvloer

Betonvloeren komen oorspronkelijk uit de industrie. Deze industrievloeren hebben een andere afwerking dan de betonvloeren die wij storten in woningen. De betonvloeren die wij storten in woningen noemen we woonbeton. Dit beton moet zo comfortabel mogelijk zijn voor jouw woning en er ook nog eens mooi uitzien natuurlijk! Na het storten starten we met de betonvloer afwerken. De juiste afwerking vergt heel wat expertise. Wij vertellen je hier graag over.

Betonvloer vlinderen

Wanneer je niet zo bekend bent met beton dan vraag je je vast af wat vlinderen is. Vlinderen is een techniek voor het strak afwerken van een betonvloer. Deze techniek gebruiken we na het storten en vlakmaken van het beton. Voor het afwerken van industriebeton gebruikt men over het algemeen grote vlindermachines waar je op kunt zitten. Wanneer wij een betonvloer afwerken in woningen gebruiken we vlindermachines die je met de hand kunt bedienen. Zo kunnen we overal goed bij, ook in kleine ruimten.

beton afwerken

Betonvloer afwerken op kleur

Wanneer het gewenst is kunnen we tijdens het afwerken van de betonvloer de vloer naar wens op kleur brengen. Dit doen wij door het instrooien van pigmenten, zo behoud je de natuurlijke uitstraling van een betonvloer. De kleur wordt verwerkt in het beton en is daardoor niet gevoelig voor slijtage. Er zijn verschillende kleuren mogelijk van zandkleur tot antraciet en van licht- tot donkergrijs. Het is tijdens het afwerken zelfs mogelijk om twee pigmenten te mengen voor een extra geleefde en unieke uitstraling van je betonvloer.

Nabehandeling woonbeton vloer

De betonvloer afwerken met een impregneer laag is de perfecte manier van bescherming bij een woonbetonvloer. Beton is na het vlinderen voor 80% beschermt, dit is niet voldoende voor in bijvoorbeeld een woonkeuken. Dit moet een plek zijn waar je ongestoord kunt genieten zonder dat er vlekken zijn die je steeds weer in het oog springen. Door de vloer na het impregneren periodiek te dweilen met water en een scheutje impregneermiddel houd je de vloer op het juiste beschermingsniveau. De vloer wordt door het impregneren beschermd tot circa 95%.

Kom bij ons langs!

In Opheusden bij ons in de showroom ben je van harte welkom. Wij voorzien jou graag van een passend advies omtrent het afwerken van betonvloeren. Maak hier een afspraak.