SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

betonafwerking

Betonvloer afwerken, stap voor stap

Betonvloeren zijn helemaal van deze tijd. De vloeren zijn strak, tijdloos en duurzaam! Overweeg jij een betonvloer in huis? Dan heb je vast al de mooiste foto’s voorbij zien komen op Pinterest, Instagram en Google. Maar hoe wordt een betonvloer eigenlijk gemaakt? En hoe gaat het afwerken van een betonvloer in zijn werk. Lees snel meer over het storten en afwerken van een betonvloer.

Betonvloer storten

Het afwerken van een betonvloer is natuurlijk een vervolgstap. Voordat dat gebeurt, wordt de betonvloer gestort. Hier starten we ’s morgens, op locatie, meteen mee. Tussen het storten en afwerken, kan de vloer een beetje uitharden. Op het juiste moment starten wij met het afwerken, ook wel vlinderen genoemd, van de betonvloer om het mooiste resultaat te kunnen behalen. Dit gebeurt altijd op dezelfde dag, maar de tijd tussen het storten en het afwerken kan wel wisselen.

In de zomer kunnen we vaak eerder beginnen met het bewerken van de vloer dan in de winter. Dit komt omdat een betonvloer in de zomer vaak sneller droogt dan in de winter. Ook is de tijd tussen het storten en afwerken afhankelijk van de binnentemperatuur en de luchtvochtigheid in huis.

betonvloer vlinderen, gevlinderd beton, beton vlinderen

Betonvloer afwerken als leefvloer

Betonvloeren komen oorspronkelijk uit de industrie. Deze industrievloeren hebben een andere afwerking dan de betonvloeren die wij storten in de woningen. De vloeren die wij storten in woningen noemen wij een gevlinderde woonbeton vloer. Dit beton moet zo comfortabel en mooi mogelijk zijn natuurlijk! Na het storten beginnen we met het afwerken/vlinderen van de vloer. De juiste afwerking creëren vraagt heel wat vakkundigheid.

Betonvloer vlinderen

Wanneer je niet zo bekend bent met beton vraag je je vast af wat vlinderen is. Vlinderen is een techniek voor het afwerken van een betonvloer. Deze techniek gebruiken wij na het storten en het vlakmaken van het beton. Bij het vlinderen van een betonvloer in een woning gebruiken wij vlindermachines die je met de hand kunt bedienen. Zo kunnen we overal goed bij, ook in kleinere ruimtes.

Lees voor meer informatie over het vlinderen van een betonvloer dit blog: Betonvloer vlinderen

beton afwerken

Betonvloer afwerken met kleur

Wil jij een betonvloer met kleur? Ook dat is mogelijk! Tijdens het afwerken van de vloer strooien wij kleur pigmenten in. Zo behoud je de natuurlijke uitstraling van de vloer. De kleur wordt verwerkt in het beton en is daarom niet gevoeliger voor slijtage. Er zijn verschillende kleurmogelijkheden zoals: zandkleur, antraciet, lichtgrijs en nog veel meer mogelijkheden. Ook is het mogelijk twee kleuren te mengen. Zo zorg je voor een nog uniekere uitstraling van jouw vloer!

Gevlinderde woonbeton vloer beschermen

De betonvloer later laten afwerken met een impregneer laag is de perfecte manier om je woonbeton vloer te beschermen. Beton is na het vlinderen voor 85% beschermt. Je wilt natuurlijk een vloer waar je ongestoord van kunt genieten, zonder dat er vlekken zijn die je steeds weer in het oog springen. Door je vloer te laten impregneren en deze te onderhouden wordt de vloer voor 95% beschermt!

Kom bij ons langs!

Je bent van harte welkom in onze showroom in Opheusden. Hier voorzien we je graag van een passend advies rondom het afwerken van jouw betonvloer.

Maak hier een afspraak!

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.